Jump to content



Ρωγμές σε plexi waterblock


psyber

Recommended Posts

Πήρα από ένα φίλο το waterblock της ek για τη σειρά 1080-1070 ti ftw2 για κάρτες της evga. Έχει τις ρωγμές που βλέπετε στις φωτογραφίες. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είναι ότι ανακάλυψε το πρόβλημα μόλις έβγαλε την κάρτα για να την αντικαταστήσει. Δεν είχε παρατηρήσει διαρροές και γενικά του δούλευε άψογα. Εγώ ήρθα σε επικοινωνία με την ek για ανταλλακτικό, αλλά δεν έχουν απόθεμα. Προκειμένου να το δοκιμάσω, το έχω γεμίσει νερό εδώ και μια εβδομάδα και δεν υπάρχει διαρροή, Δυστυχώς δεν έχω αντλία δεύτερη για να του δώσω και μια πίεση.

Εσείς τι λέτε; θα το εμπιστευόσασταν ή να μη μπω στον κόπο καλύτερα; Υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει, ως διόρθωση του προβλήματος;

 

Φιλικά

Psyber

1.jpg

3.jpg

5.jpg

Capture1.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Δεν θα το χρησιμοποιούσα.
Στην πάνω βίδα της πρώτης φωτογραφίας, οι ρωγμές είναι οριακά μέχρι το oring.
Αλλά όταν ξεκινήσει οποιαδήποτε ρωγμή στο πλεξιγκλας έχει την τάση να μεγαλώνει με το χρόνο, εαν δεν έχει διαρροή τώρα θα έχει σίγουρα σε κάνα δύο μήνες.
Ο Άλλος αφού το έσκασε στο βίδωμα το ξεφορτώθηκε και λέει μπαρούφες ότι το ανακάλυψε μόλις έβγαλε την κάρτα, την πάτησες.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ γρήγορος είσαι φίλε μου. Δεν με εξαπάτησε κάνεις. Μόλις το παιδί συνειδητοποίησε τις ρωγμες,με ενημέρωσε και μου το έδωσε δωρεάν, για την περίπτωση που βρω ανταλλακτικό. Ότι αναφέρω σχετικά με τον πρώτο ιδιοκτήτη το λέω για να πω ότι το μπλοκ έχει μάλλον δουλέψει αρκετό καιρό σε αυτήν την κατάσταση.

  • Like 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Πριν μερικους μηνες ειχα θεμα με ενα τανκακι και το αφησα με ρωγμες μεχρι να φτιαχτει, αλλα αφ ενος το τανκ ετσι οπως εχω φτιαξει το κουτι μου βρισκεται εξω απο το μηχανημα, και αφ εταιρου μεχρι να το φτιαξω καλου κακου το ειχα μπλαστρωσει με ταινια υδραυλικων.

Τωρα το κρακ που εχει το μπλοκ σου εκει που ειναι δε μπορει να επηρρεασει, αλλα αν προχωρησει θα υπαρχει θεμα. Τα κρακ γενικοτερα στη μηχανολογια/μηχανουργικη  αντμετωπιζονται με τρυπημα στα δυο ακρα και μετα με γεμισμα υλικου. Αν νομιζεις πως το χεις, και αν εχεις και τα καταλληλα εργαλεια μπορεις να το σιγουρεψεις ανετα (τρυπες, η κοψιματακια και γεμισμα με υγρο γυαλι η καποιο παρεμφερες υλικο). Αν δεν, τοτε ναι, επι του παροντος δε δειχνει επικινδυνο αλλα παντα υπαρχει το ρισκο του πως θα εξελιχθει

Έγινε επεξεργασία από Nick74
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Από τη στιγμή που οι ρωγμές σε ενδιαφέρουν μόνο σε ένα ελάχιστα τοπικό σημείο, θα μπορούσες να δοκιμάσεις να το επισκευάσεις ως εξής: 

βάζεις κάποια κόλλα στο σημείο με τις ρωγμές (ιδανικά κάτι που διαλύει το πλεξιγκλάς) και το αφήνεις, και την επόμενη μέρα το τρίβεις με γυαλόχαρτο. 

Αυτό θα σου χαλάσει την εμφάνιση λίγο έως πολύ, αλλά αν το λειάνεις καλά σίγουρα δεν θα έχεις διαρροές.

Σε προϊόντα που μπορείς να αγοράσεις εύκολα έχω δοκιμάσει εποξική και πιάνει καλά, αλλιώς superglue πρέπει να δουλεύει τέλεια και να το διαλύει (δεν το χω δοκιμάσει όμως στην πράξη).

Αν είχες πρόσβαση σε εργαστήριο αν θυμάμαι καλά σε εξάνιο/επτάνιο διαλύεται το πλεξιγκλάς, οπότε αν τρίψεις με μια μπατονέτα τις ρωγμές σιγά σιγά θα ενώσεις τη μεριά που έχει πρόβλημα. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.