Jump to content



Αντικατάσταση έγρωμου πολυμηχανήματος για το σπίτι


Spirosssss

Recommended Posts

Χαιρετώ σας!

 

Είμαι κάτοχος ενός EPSON PX830FWD ο οποίος θεωρώ οτι για την εποχή του ήταν από τους κορυφαίους inkjet με πλήθως λειτουργιών (που ελάχιστα ή καθόλου χρησιμοποίησα). Αντιμετωπίζω με αυτόν πρόβλημα διότι έχει αρχίσει και μπλέκει τα χρώματα και δεν μπορώ να εκτυπώσω κάτι έγρωμο της προκοπής. Ίσως φταίνε τα β' διαλογής μελάνια, ή οτι είχε μέινει καιρό σε αχρηστία - ή όλα μαζί. Σε κάνα 2 Πολωνούς υποτίθεται εξουσιοδοτημένους που τον έδωσα, δεν έκαναν κάτι. 

 

Θα τον αλλάξω γιατί ένα ακόμα service + καινούργια αυθεντικά μελάνια θα πάει πολύ το μαλλί και ενέχει κ κάποιο ρίσκο να υποτροπιάσει πάλι.

 

Θελω πάλι πολυμηχάνημα με duplex και ότι άλλο ψιψιψόνι μπορεί να προσφέρει (στο LAB είμαστε άλλωστε - σίγουρα wifi πχ) και κοίταγα για τους ink tank αλλά απ'ότι βλέπω οι Epson έχουν αξιοπρεπή μηχανήματα αλλά τη μάρκα την έχω πάρει από φόβο. Να πάω σε laser; Θέλω να εκτυπώνω σχέδια και ζωγραφιές απο το νετ για τα πιτσιρίκια, πιστεύω ένας laser θα το κάταφέρει αυτό. Για φωτογραφίες πάω σε εξειδικευμένα μέρη. Επειδή δεν εκτυπώνω και τόσο συχνά, δεν θέλω και το καινούργιο μηχάνημα να μπουκώσει. 

 

Σκέψεις;

Link to comment
Share on other sites

Εάν είσαι έτοιμος να πας για laser και δε χρειάζεσαι πχ τις φωτογραφικές εκτυπώσεις, σιδηρότυπα, cd/dvd τότε ηρεμείς πλήρως από την ανάγκη καθαρισμών. Ο εκτυπωτής σου θα δουλεύει είτε τον ανοίγεις μία φορά το διήμερα ή μία φορά το δίμηνο. Λίγη διαφορά στο κόστος απόκτησης και το κόστος αναλωσίμων αλλά τα νεύρα με τα μπουκώματα των inkjet ίσως να μην έχουν κόστος...

 

Από την άλλη αν θες να μείνεις στο χώρο των μελανιών, προτείνω ανεπιφύλακτα Canon (χρόνια οπαδός των έπσον αλλά οι κάνον έχουν αρκετά ανθεκτικές κεφαλές που βγαίνουν πανεύκολα για καλύτερο καθαρισμό)

ΜΕ CIFS σύστημα.Θα ρίξει το κόστος εκτύπωσής σου τρελά, απλά έχει ένα σχετικό κόστος απόκτησης, που αν το συγκρίνεις με το να παίρνεις αυθεντικά μελάνια είναι της πλάκας

Έγινε επεξεργασία από schumifer
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιώ ink tank epson 5 χρόνια και είναι απίστευτη οικονομικός στα μελάνια. Η ποιότητα εκτύπωσης στα οικονομικά της μοντέλα δεν είναι τρομερή, μπορείς να πας όμως στα φωτογραφικά που είναι καλύτερα. Χρειάζεται να τον χρησιμοποιείς μια φορά πχ τον μήνα μου είχαν πει για να μην φράξουν τα σωληνάκια. Σίγουρα ο lazer έχει καλύτερη και πιο γρήγορη τύπωση αλλά δεν ξέρω αν σε μη επαγγελματικό επίπεδο αξίζει. Έχουν και κάποιο κόστος τα τόνερ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει περίπτωση με κάποιο script ή μέσω εφαρμογής κατασκευαστή να τυπώνουν αυτόματα μια δυο σελίδες μια στο τόσο να αποφεύγεται το μπούκωμα;

Αλήθεια είμαι τόσο απογοητευμένος που αχρηστεύτηκε έτσι ο Epson που δεν θέλω να το ξαναζήσω. Τσάμπα τόσα λεφτά. Ήμουν 99% έτοιμος για laser και μετά έμαθα τους ink tank και είπα να ρωτήσω.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Μωρέ δύσκολο δεν είναι όπως δεν ήταν και με τον Epson. Αλλά ο χρόνος πετάει κ δεν παίρνεις χαμπάρι πως πέρασε ο καιρός χωρίς να ακουμπήσεις το μηχάνημα. Είδα αυτόν και γλυκάθηκα πάντως: Canon i-sensys mf645cx




Sent from my MI 8 using Tapatalk
 

Έγινε επεξεργασία από Spirosssss
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Spirosssss said:

Θέλω να εκτυπώνω σχέδια και ζωγραφιές απο το νετ για τα πιτσιρίκια, πιστεύω ένας laser θα το κάταφέρει αυτό. Για φωτογραφίες πάω σε εξειδικευμένα μέρη. Επειδή δεν εκτυπώνω και τόσο συχνά, δεν θέλω και το καινούργιο μηχάνημα να μπουκώσει. 


μόνο αυτά τυπώνεις ή η συχνότερη χρήση του είναι κείμενο και το παραλείπεις ως αυτονόητο; Αν έχεις κείμενο μάλλον ένας έγχρωμος laser είναι η καλύτερη επιλογή. Το κακό της ιστορίας είναι ότι και σε lasers μπορεί να παρατηρηθεί το φαινόμενο να αχρηστευθούν σκοπίμως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Όχι με τον τρόπο των inkjets (αραιή χρήση) αλλά να τους βγάλουν σκόπιμα off μετά από Χ χρόνια. Αν πέσεις σε τέτοιο μοντέλο να είσαι προετοιμασμένος για αντικατάσταση όταν τελειώσει η διάρκεια ζωής που έχει αποφασίσει ο κατασκευαστής του. Το καλό είναι ότι σε βολεύει ως προς την αραιή χρήση, πιθανότατα ως προς το κόστος εκτύπωσης στη διάρκεια ζωής του και ως προς την ποιότητα εκτύπωσης σε κείμενο. Δες και τους OKI και τους Brother αν πας σε laser.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Τον laser, είτε τον ανοίξεις μία μέρα είτε 4 μήνες μετά την τελευταία εκτύπωση, θα ανταποκριθεί με την ίδια ταχύτητα. Εκτός αν τον έχεις λιώσει στη χρήση και ήταν η ώρα του να βγάλει θέμα

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 15 ώρες, το μέλος l3ft3ris έγραψε:

Σίγουρα ο χρόνος περνάει εκτός και αν υπάρχει καμιά μαγική συνταγή που μου διαφεύγει ?  στους lazer δεν υπάρχει θέμα αν δεν χρησιμοποιείτε συχνά;

Μια υπενθυμηση στο κινητο με μηνιαια επαναληψη

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Επανέρχομαι γιατί μάλλον έχω καταληξει στον laser Canon i-sensys mf645cx που είχα αναφέρει και παλιότερα. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η ανάλυση εκτύπωσης 600x600 που μου φαίνεται χαμηλή για δεδομένα 2020 αλλά ίσως δεν παίζει τόσο ρόλο στους laser πάρά στους inkjet; Τι λέτε;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αν και έχουν περάσει λίγοι μήνες, δεν ξέρω αν το έχεις αγοράσει, μήπως να κοιτούσες καλύτερα ink tank?

Αλλιώς πάρε έναν παλαιού τύπου HP με ενσωματωμένη κεφαλή / δοχείο (= και να μπουκώσει, απλά αλλάζεις μελάνι).

Απέφυγε τις απάτες με τα πολύ μικρά μελανάκια (σφουγγαράκια) των 5 ml, είναι απλά για να πετάς πλαστικό στην ανακύκλωση.

Επίσης, οι πολύ φτηνοί έγχρωμοι laser δεν είναι ό,τι καλύτερο, είχα πάρει έναν το 2009 και πρόλαβα να αλλάξω μόνο ένα μαύρο τόνερ πριν αποδημήσει εις κύριον. Samsung μάρκα, νομίζω της xerox μηχανισμός αλλά ήταν τύπο 120-150 ευρώ σε προσφορά τότε. Τον είχα πάρει για να τυπώνω ασκήσεις για μαθήματα που δίδασκα (κυρίως ασπρόμαυρες, αλλά το να μπορείς να έχεις και κάποια έγχρωμα τύπου τον περιοδικό πίνακα στη Χημεία ήταν στα +). 

Τα τόνερ είναι πανάκριβα (και συνήθως έρχονται με μισογεμισμένα) + πλέον όλα έχουν τσιπάκι, οπότε και να αγοράσεις τζάμπα το γραφίτη, θα πληρώσεις ακριβά το τσιπάκι.

Στα έγχρωμα προσωπικά θα πήγαινα είτε σε HP με κεφαλή/μελάνι (αν τον δούλευα στη χάση και στη φέξη) είτε σε ink tank, αν τον έλιωνα κάθε μέρα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.