Jump to content



NAS-FILE SERVER και FTP


Recommended Posts

Καλησπερα, μιας και πριν λιγο καιρο επαθα χοντρη ζημια,οπου χαλασε ενας σκληρος δισκος με χρήσιμα για εμενα και την δουλεια μου αρχεια και projects,και να κανω ανακτηση κατι απο τα αρχεια και τις δουλιες μου,μου μπήκε στο μυαλό ή ιδεα για να στήσω ένα nas μου μπήκε στο μυαόο ή ιδεα για να στήσω ένα nas ή ενα καλύτερα home server σε ένα παλιο ή ελαφρως παλιο pc,αφου εχω κάβα σκληρούς δίσκους.Θελω να ειναι αυτο που κατα κυριο λογο θα μου κραταει ένα backup απο ολους τους σκληρους και τα pc ακόμα και αυτοματα.Ετσι ωστε σε μια πιθανή βλαβη σκληρου ή του συστήματος χωρις να εχω ασχοληθει ιδιαιτερως εγω,χειροκινητα, να εχει κάνει ενα backup,αυτοματα απο μονο του.


Με ενδιαφέρει να έχω και σχετική προσβαση απο απομακρυσμενα σημεια,και να μπορώ να πάρω αρχεια απο το pc αυτο,αλλα και να στειλω αρχεια.Επιπλέον απο οτι ειχα διάβασει γυρω γυρω ενας nas ειναι πιο οικονομικος στο θεμα της καταναλωσης ρευματος καθως ενα  τετοιο μηχανημα  θα πρεπει να  ειναι  ειναι ολη μερα ανοιχτο,και φυσικά,αν οχι ολη μερα, τοτε τις  περισσοτερες ωρες της ημερας ή για οσο εγω θα δουλεύω στον υπολογιστή. Οποτε οπως καταλαβενετε η οποια καταναλωση ρευματος, οσο πιο χαμηλα μεινει τοσο το καλυτερο για εμενα. Καπου πήρε το  ματι  μου  πριν λιγο  καιρο οτι μπορεις  να  εχεις ενα  τετοιο  μηχανημα ακομα και να κατεβαζεις torrents εχοντας το βασικο σου pc κλειστο,ολα δηλαδη μεσω του nas, δηλαδη εχοντας και χαμηλοτερο ρευμα απο το να αφηνες τον βασικο υπολογιστη να δουλευει.


Η ιδέα μου πέραν του να αγορασω μια ετοιμη λυση nas ειναι να κάτσω να φτιαξω εγω δικο μου ένα μου nas κομματι κομματι οπως φτιαχνουμε ενα pc,ή παιρνοντας ενα υπολογιστη λιγο παλιοτερο και να του βαλω επανω τους καβα σκληρους που έχω,να του βαλω το λειτουργικο και να το διαμορφωσω οπως το  εχω στο  νου  μου.
Η δική  σας άποψη που κυμαινεται;τι θα  προτεινατε;Ενα ετοιμο nas ή ενα  pc σαν home server και γιατι?Και  εφοσον πάω στην  λυση  ενος  pc, πως γινεται να εχω οσο το δυνατον χαμηλοτερη καταναλωση ρευματος απο τα ετοιμα nas που υπάρχουν στην αγορά (και τα οποια,σύμφονα με τα λεγόμενα,δεν καινε πολυ ήλεκτρικο ρευμα).

Ευχαριστώ πολυ  προκαταβολικά.

 

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς στο θέμα κατανάλωση, όσο πιο παλιό πισί συγκρίνεις με ΝΑΣ τόσο πιο χαμένος θα είσαι. Ίσως με φορητό, underclocking και usb disks

Ανάλογα και με το τι όγκο δεδομένων μιλάμε, μπορείς να σκεφτείς και τη λύση του google drive, ένα φάκελο σε κάθε πισί που θα είναι σε μόνιμο συγχρονισμό

Έγινε επεξεργασία από schumifer
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, schumifer said:

Δυστυχώς στο θέμα κατανάλωση, όσο πιο παλιό πισί συγκρίνεις με ΝΑΣ τόσο πιο χαμένος θα είσαι. Ίσως με φορητό, underclocking και usb disks

Φορητο;για  εξηγησε μου  λιγο  αυτο  που γραφεις  γιατι  σε εχασα!

Link to comment
Share on other sites

NAS = Πολλοί δίσκοι = Σταθερός υπολογιστής

 

Σαφώς και είναι εφικτό. Με έναν i7 4770, 2 ssd και 4 μηχανικούς δίσκους έχω κατανάλωση γύρω στα 60w.

 

Οι έτοιμες λύσεις σε περιορίζουν αρκετά αλλά αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις ή πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων τότε δεν αξίζει τον κόπο να στήσεις κάτι από το μηδέν. Προσωπικά δεν το μετανιώνω που πήρα τον δύσκολο δρόμο αλλά θέλει καλό πλάνο και χρόνο για να γίνει σωστά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.