Jump to content



Τρόπος σύνδεσης Επίπλων


Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

Έχω ένα έπιπλο που είχαμε φτιάξει προ-αμνημονεύτων ετών (20+) με μελαμίνες (18mm) και επάνω πάγκο, κάτι σαν χαμηλό ντουλάπι γραφείου.

Τότε προ-Youtube, Internet & IKEA είχαμε χρησιμοποιήσει για την στερέωση των ραφιών καθώς και του πάγκου ξυλόβιδες μακριές spacer.png  και γωνίες spacer.png

Κάποια στιγμή το λύσαμε και το φυλάξαμε για κάμποσα χρόνια.

 

Τώρα σκέφτομαι να το ξανασυναρμολογήσω και να το χρησιμοποιήσω όμως τώρα έχω τον χρόνο και περισσότερα εργαλεία σκέφτομαι να τροποποιήσω το τρόπο σύνδεσης.

Επειδή οι βίδες μετά από την 3-4 φορά δεν θα πιάνουν (αν ξαναλυθεί - συναρμολογηθεί) λέω να χρησιμοποιήσω καμβίλιες spacer.png , φεράμια χωνευτά όπως spacer.png44.ntizaferamiagkistrobisma.jpg   ώστε στην συνέχεια να μπορεί να είναι εύκολο να λυθεί - αποθηκευτεί αν χρειαστεί, καθώς και να μπορούν π.χ. κάποια ράφια να μην είναι σταθερά αλλά να μπορείς να τα τοποθετήσεις σε άλλο ύψος (π.χ. όπως στις βιβλιοθήκες του ΙΚΕΑ που υπάρχουν συνεχόμενες τρύπες ανά διάστηματα για να βάλεις το στήριγμα που θα κάτσει το ράφι)

 

Δηλαδή κάτι σαν αυτό που φτιάχνουν στα έπιπλα του ΙΚΕΑ, όπως π.χ. στο παρακάτω βίντεο :

 

 

Για τα παραπάνω έχω 2 ερωτήσεις :

1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης σταθερών ραφιών (που θα δένουν την κατασκευή) με τα πλαϊνά κάθετα και να αντέχουν βάρος, ποια στηρίγματα για μεταβλητά ράφια για στήριξη στις τρύπες των πλαϊνών και τέλος της σύνδεσης του πάγκου με τα κάθετα.

2. Και το πιο βασικό επειδή δεν τα έχω ξανακάνει και δεν βρίσκω (όσο έψαξα) κάποιο βίντεο στο Youtube, πόσο εύκολο και τι χρειάζεται (εργαλεία κλπ) για να γίνουν τα παραπάνω...

(Εννοείται υπάρχουν εργαλεία απλά, αν χρειάζεται κάτι έξτρα π.χ. καμβιλιέρα, ή ειδικό τρυπάνι για τις παραπάνω τρύπες ή κάποιος οδηγός.

 

Αλλιώς μήπως είναι προτιμότερο να το δώσω σε μαραγκό να μου κάνει αυτός τις μετατροπές που θέλω....

 

Ευχαριστώ!

Έγινε επεξεργασία από Magnum
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά.

 

Επανέρχομαι μετά από πολύ καιρό λόγο καραντίνας στα παραπάνω .

 

Έψαξα τώρα με την καραντίνα και βρήκα τα παρακάτω :

20201007121307_kreg_kma3220_odigos_trypi

 

Για το άνοιγμα των πλαϊνών τρυπών για τα στηρίγματα των ραφιών σε διάφορες θέσεις.

Το οποίο το βρίσκω και σε καταστήματα από Ελλάδα.

 

Τα παρακάτω που βρίσκω από China (Ali - BG ) είναι οδηγοί για την δημιουργία των κατάλληλων τρυπών για φεράμια τύπου ΙΚΕΑ

images?q=tbn:ANd9GcRqyogiPCUY-UNdz2BRs85

 

 Όπως :

H25c12dc5afe5453988faa50e27853f6ed.jpg

H9d5715438cc444298a23e1e3cd4c9821S.jpg?w

https://cloud.video.taobao.com/play/u/2201228916797/p/1/e/6/t/10301/260676309436.mp4

 

H5959b17f4f594f92b6c3f3f0d0b9c0efk.jpg

 

 

Έχει δουλέψει κανένας κάποιο από αυτά ; Η' να προτείνει κάποιο ;

 

Υπάρχει κάπου πιο εύκολα - γρήγορα εκτός απο Κίνα (Ευρώπη);

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Πριν 3 ή και παρα πανω χρονια ειχα παρει απο κινεζομαγαζο (bg) ενα σαν αυτο το μαυρο στη 3η φωτο. Δεν θυμαμαι τιμη καπου στα 30 με τα μεταφορικα αλλα θυμάμαι εκαναν πανω απο 2 μηνες να μου το φερουν. Αν το βρεις σε ευρωπαϊκή αποθήκη θα ερθει πιο γρηγορα.

Πρεπει να το εχω χρησιμοποιησει 3 φορες κ μαλιστα τις 2 επειδη βρηκα φεραμια σε πεταμενα επιπλα ικεα. Δεν ειναι τιποτα φοβερο, θεωρητικα μπορεις κ χωρις αυτο με λιγο μετρημα και υπολογισμο να κανεις τις τρυπες.

Το μονο που προσφερει αυτος ο τροπος συνδεσης ειναι το στησιμο ξεστησιμο δε συγκρίνεται στη σταθεροτητα ουτε  με καβιλιες πχ που ειναι και το πιο απλο που μπορει να κανει ενας ερασιτεχνης. 

Τα jig της kreg ειναι πανακριβα κ ειναι συνηθως αυτα που αντιγραφουν οι κινεζοι. Σε αυτο με τις τρυπες που εβαλες νομίζω ενας ερασιτεχνης σαν εμας δεν το χρειαζεται κανε τις τρυπες σου με το κλασικό τροπο μετροταινια κ μολυβακι κ μετα τις πρωτες τρυπες θα συνηθισεις να κρατας το δραπανο καθετα. Βαλε κ λιγο ταινια στο τρυπανι να μη σου ξεφυγει το βαθος στο τρυπημα κ εγινες.  Αν εχεις χρονο κ ορεξη κανε τρυπες με προσοχη σε ενα κομματι κοντρα πλακε και εχε το σαν οδηγο.

Γενικα μας πιάνει ολους μια τρελα με αυτα τα "γκατζετακια" που βλεπουμε κ στο youtube κ θελουμε (σαν τις κορες μου με τα παιχνιδια) να τα παρουμε ολα αλλα σπανια μας χρειάζονται στο βαθμο που δεν με περιμενει ο πελατης και πρεπει να βγαλω 20 κομματια την ημερα κ θελω τελεια κ γρηγορη επαναληψιμοτητα στις τρυπες των ραφιων. 

Αν μενεις καπου κοντα στον Πειραιά ευχαριστως να στο δανεισω αυτο για τα φεραμια να κανεις τη δουλεια σου αφου θες να το στησεις ετσι. Το αλλο με το kreg μη το κοιτας καν τσαμπα λεφτα κατα τη γνωμη μου.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

image.thumb.png.067506293e3a947b0a45899303418565.png

 

Καλημέρα.

 

Αυτό είναι το έπιπλο που είχαμε φτιάξει πριν 20 περίπου χρόνια ερασιτεχνικά χρησιμοποιώντας τότε τις κλασικές γωνίες.

 

Επειδή ήδη έχει λυθεί 2 φορές και μονταριστεί και τώρα είναι η τρίτη φορά, οι τρύπες για τις βίδες πλέον δεν πιάνουν, οπότε είπα τώρα που έχω τον χρόνο και τον χώρο

αντί να μεταφέρω τις γωνίες σε άλλο σημείο και να ανοίξω πάλι τρύπες να κάνω την μετατροπή με φεράμια και καμβίλιες όπως τα έπιπλα του ΙΚΕΑ τα οποία είναι εύκολα να απο/συναρμολογηθούν και είναι πιο όμορφος τρόπος της σύνδεσης των ξύλων σε σχέση με τις γωνίες.

 

Επειδή οι μελαμίνες που είναι φτιαγμένο δύσκολα μπορούν να βρεθούν που να ταιριάζουν και δεν βρίσκω σε νορμάλ τιμή κάποιον που να μπορεί αλλά και να κάνει την μετατροπή, για αυτό κοιτάω τα Jig τα οποία ελαχιστοποιούν την περίπτωση να πάει κάτι στραβά....

Όπως βλέπεις τα 4 μεσαία ράφια ακόμη και με 4-5 τρύπες να κάνεις για μπορείς να τα βάζεις σε διαφορετικό ύψος, πρέπει να κάνεις 64-80 τρύπες(!) ακριβείας για να μην παίζουν τα ράφια.

 

Επειδή έχω και ένα θέμα με την καθετότητα το οποίο εδώ στις τόσες τρύπες είναι εύκολο να επαναληφθεί για αυτό κοιτάζω και της Kreg (παρόλο που είναι σχετικά ακριβό έχει μαζί και ότι χρειάζεται τα οποία κουμπώνουν επάνω του)

 

Εσύ που το έχεις δουλέψει το Κινέζικο, στις τρύπες και ειδικά στην μεσαία που γίνεται και η κάθετη για να μπει η βίδα - φεράμι, βοηθάει ;

Οι άλλες δυο τρύπες είναι για τις καμβίλιες αν δεν κάνω λάθος.....

 

Θα ρίξω μια ματιά για ευρωπαϊκή αποθήκη ή Κίνα μέσω τριγωνικής (PDM) που λογικά έρχονται εντός μήνα και αν είναι θα σου πω.

 

(Έχω και μία δεύτερη βιβλιοθήκη με ράφια που αν βολέψει θα την μετατρέψω και αυτήν, ένα μέρος των χρημάτων που θα έδινα σε μαραγκό θα τα δώσω για αυτά που θα μου μείνουν για μελλοντική χρήση...   Σίγουρα δεν είναι κάτι που όπως λες το χρησιμοποιείς κάθε μέρα ?

 

 

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες !

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν σε πειράζει να χρησιμοποιήσεις Υ φεράμια δλδ τέτοια

 

IMG_20190322_09355s.png
KAROL.GR

Karol.grτα πάντα για το σπίτι! - Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να διατυπώσετε την εύκολη τοποθέτηση του Φεράμι Υ (Καφέ) 16mm.

 

τότε οτι πιο οικονομικο

 

 

kaloypia-gia-ferami-Y.png
KAROL.GR

Τα Καλούπια για φεράμια Υ είναι για την ακριβή τοποθέτηση των συγκεκριμένων φεραμιών - Karol.gr

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.