Jump to content

Magnum

Premium Members
  • Posts

    158
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Magnum

  1. Magnum

    Τρόπος σύνδεσης Επίπλων

    Καλημέρα. Αυτό είναι το έπιπλο που είχαμε φτιάξει πριν 20 περίπου χρόνια ερασιτεχνικά χρησιμοποιώντας τότε τις κλασικές γωνίες. Επειδή ήδη έχει λυθεί 2 φορές και μονταριστεί και τώρα είναι η τρίτη φορά, οι τρύπες για τις βίδες πλέον δεν πιάνουν, οπότε είπα τώρα που έχω τον χρόνο και τον χώρο αντί να μεταφέρω τις γωνίες σε άλλο σημείο και να ανοίξω πάλι τρύπες να κάνω την μετατροπή με φεράμια και καμβίλιες όπως τα έπιπλα του ΙΚΕΑ τα οποία είναι εύκολα να απο/συναρμολογηθούν και είναι πιο όμορφος τρόπος της σύνδεσης των ξύλων σε σχέση με τις γωνίες. Επειδή οι μελαμίνες που είναι φτιαγμένο δύσκολα μπορούν να βρεθούν που να ταιριάζουν και δεν βρίσκω σε νορμάλ τιμή κάποιον που να μπορεί αλλά και να κάνει την μετατροπή, για αυτό κοιτάω τα Jig τα οποία ελαχιστοποιούν την περίπτωση να πάει κάτι στραβά.... Όπως βλέπεις τα 4 μεσαία ράφια ακόμη και με 4-5 τρύπες να κάνεις για μπορείς να τα βάζεις σε διαφορετικό ύψος, πρέπει να κάνεις 64-80 τρύπες(!) ακριβείας για να μην παίζουν τα ράφια. Επειδή έχω και ένα θέμα με την καθετότητα το οποίο εδώ στις τόσες τρύπες είναι εύκολο να επαναληφθεί για αυτό κοιτάζω και της Kreg (παρόλο που είναι σχετικά ακριβό έχει μαζί και ότι χρειάζεται τα οποία κουμπώνουν επάνω του) Εσύ που το έχεις δουλέψει το Κινέζικο, στις τρύπες και ειδικά στην μεσαία που γίνεται και η κάθετη για να μπει η βίδα - φεράμι, βοηθάει ; Οι άλλες δυο τρύπες είναι για τις καμβίλιες αν δεν κάνω λάθος..... Θα ρίξω μια ματιά για ευρωπαϊκή αποθήκη ή Κίνα μέσω τριγωνικής (PDM) που λογικά έρχονται εντός μήνα και αν είναι θα σου πω. (Έχω και μία δεύτερη βιβλιοθήκη με ράφια που αν βολέψει θα την μετατρέψω και αυτήν, ένα μέρος των χρημάτων που θα έδινα σε μαραγκό θα τα δώσω για αυτά που θα μου μείνουν για μελλοντική χρήση... Σίγουρα δεν είναι κάτι που όπως λες το χρησιμοποιείς κάθε μέρα ?) Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες !
  2. Magnum

    Τρόπος σύνδεσης Επίπλων

    Καλημέρα και Χρόνια Πολλά. Επανέρχομαι μετά από πολύ καιρό λόγο καραντίνας στα παραπάνω . Έψαξα τώρα με την καραντίνα και βρήκα τα παρακάτω : Για το άνοιγμα των πλαϊνών τρυπών για τα στηρίγματα των ραφιών σε διάφορες θέσεις. Το οποίο το βρίσκω και σε καταστήματα από Ελλάδα. Τα παρακάτω που βρίσκω από China (Ali - BG ) είναι οδηγοί για την δημιουργία των κατάλληλων τρυπών για φεράμια τύπου ΙΚΕΑ Όπως : https://cloud.video.taobao.com/play/u/2201228916797/p/1/e/6/t/10301/260676309436.mp4 Έχει δουλέψει κανένας κάποιο από αυτά ; Η' να προτείνει κάποιο ; Υπάρχει κάπου πιο εύκολα - γρήγορα εκτός απο Κίνα (Ευρώπη);
  3. Καλησπέρα. Έχω ένα έπιπλο που είχαμε φτιάξει προ-αμνημονεύτων ετών (20+) με μελαμίνες (18mm) και επάνω πάγκο, κάτι σαν χαμηλό ντουλάπι γραφείου. Τότε προ-Youtube, Internet & IKEA είχαμε χρησιμοποιήσει για την στερέωση των ραφιών καθώς και του πάγκου ξυλόβιδες μακριές και γωνίες Κάποια στιγμή το λύσαμε και το φυλάξαμε για κάμποσα χρόνια. Τώρα σκέφτομαι να το ξανασυναρμολογήσω και να το χρησιμοποιήσω όμως τώρα έχω τον χρόνο και περισσότερα εργαλεία σκέφτομαι να τροποποιήσω το τρόπο σύνδεσης. Επειδή οι βίδες μετά από την 3-4 φορά δεν θα πιάνουν (αν ξαναλυθεί - συναρμολογηθεί) λέω να χρησιμοποιήσω καμβίλιες , φεράμια χωνευτά όπως , ώστε στην συνέχεια να μπορεί να είναι εύκολο να λυθεί - αποθηκευτεί αν χρειαστεί, καθώς και να μπορούν π.χ. κάποια ράφια να μην είναι σταθερά αλλά να μπορείς να τα τοποθετήσεις σε άλλο ύψος (π.χ. όπως στις βιβλιοθήκες του ΙΚΕΑ που υπάρχουν συνεχόμενες τρύπες ανά διάστηματα για να βάλεις το στήριγμα που θα κάτσει το ράφι) Δηλαδή κάτι σαν αυτό που φτιάχνουν στα έπιπλα του ΙΚΕΑ, όπως π.χ. στο παρακάτω βίντεο : Για τα παραπάνω έχω 2 ερωτήσεις : 1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης σταθερών ραφιών (που θα δένουν την κατασκευή) με τα πλαϊνά κάθετα και να αντέχουν βάρος, ποια στηρίγματα για μεταβλητά ράφια για στήριξη στις τρύπες των πλαϊνών και τέλος της σύνδεσης του πάγκου με τα κάθετα. 2. Και το πιο βασικό επειδή δεν τα έχω ξανακάνει και δεν βρίσκω (όσο έψαξα) κάποιο βίντεο στο Youtube, πόσο εύκολο και τι χρειάζεται (εργαλεία κλπ) για να γίνουν τα παραπάνω... (Εννοείται υπάρχουν εργαλεία απλά, αν χρειάζεται κάτι έξτρα π.χ. καμβιλιέρα, ή ειδικό τρυπάνι για τις παραπάνω τρύπες ή κάποιος οδηγός. Αλλιώς μήπως είναι προτιμότερο να το δώσω σε μαραγκό να μου κάνει αυτός τις μετατροπές που θέλω.... Ευχαριστώ!
  4. Χαρίζεται το παρακάτω κουτί Η/Υ : Παραλαβή από Αθήνα περιοχή Πατήσια ...
  5. Χαρίζεται η παρακάτω Ενδοεπικοινωνία Μωρού Chicco : Παραλαβή από Αθήνα περιοχή Πατήσια ...
  6. Magnum

    Μαστορέματα ημέρας!

    Πολύ ωραίο το γωνιακό πολύπριζο, να ρωτήσω από που και πόσο ; Επίσης στα συρτάρια τι μηχανισμούς έχεις; Βλέπω είναι τηλεσκοπικοί και δεν μπορώ να διακρίνω αν τα πλαϊνά είναι τα έτοιμα ή με ξύλο με τον μηχανισμό από κάτω ... Έχω κάτι συρτάρια που κάποια στιγμή θέλω να τα αλλάξω και είχα δει σε Bloom & Grass.
  7. Magnum

    Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2018 - 4η Εβδομάδα

    Έστειλα και εγώ. Καλή χρονιά με υγεία σε όλους !
  8. Επειδή έχω και εγώ 2 βάσεις τριβείου με το ίδιο πρόβλημα, έψαχνα στο ebay και δεν βρήκα κάτι εκτός από κομμάτια... Ο Χρήστου το είχε έτοιμο όπως το έχει το τύπος στο δεύτερο βίντεο ? Και αν ναι θυμάσαι πόσο ?
  9. Στο τελευταίο παίζει και δωροεπιταγή (10-30-50€) μέχρι τις 23/12 από το Praktiker για προϊόντα B&D, Stanley. Το πήρα σήμερα, γιατί το είχα ήδη μέχρι που μου το έκαψε "μάστορας". Κάνει λίγο για όλα, ειδικά αν έχεις εξώφυλλα "γαλλικού τύπου". Μου έτυχε δωροεπιταγή 50€ οπότε ψάχνω τι άλλο θα πάρω....
  10. Καλημέρα. Να ρωτήσω και εγώ αν γνωρίζει κανείς .... Φτιάχνω μία αποθήκη που ήταν σε κακιά χάλια εδώ και δεκαετίες και θέλω να την ξαναβάψω. Το θέμα είναι ότι είναι βαμμένη μέχρι περίπου το 1.5m με λαδομπογιά την οποία προσπάθησα να αφαιρέσω με φλόγιστρο, όπως φαίνεται στην φώτο 1 όμως από κάτω βγαίνει αυτό το πράσινο υπόστρωμα το οποίο δεν ξέρω τι είναι .... Πάνω από το 1.5M είναι αν κατάλαβα καλά υδρόχρωμα (κόλλα) . Στην Φώτο 2 φαίνεται η αλλαγή στο 1.5m Και η κόλλα σε πολλά σημεία είναι σε αυτή την κατάσταση, όπως και το ταβάνι από υγρασία... Ξέρει κανένας τι μπορεί να είναι αυτό το πράσινο ? Αν την ξηλώσω την λαδομπογιά μπορώ να το περάσω πλαστικό ? Και τι χρειάζεται πριν ? (Αστάρι απλό?) Υπόψιν σε ορισμένα σημεία έχει σοβατιστεί ξανά τοπικά. Υπάρχει κανένας πιο εύκολος τρόπος αφαίρεσης τους εκτός από το φλόγιστρο στην λαδομπογιά και ξύσιμο/τρίψιμο στην κόλα ?
  11. Magnum

    Ερώτηση περί Γείωσης.

    Καλημέρα! Σωστά είναι αυτά που γράφεις και που πρέπει να ακολουθούνται σε νέες εγκαταστάσεις. Όμως το παραπάνω πρόβλημα με την γείωση στις σωλήνες σε παλιά σπίτια του '50-'60 (και με τους παλιούς μαρμάρινους πίνακες χωρίς ηλεκτροπληξίας) είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Το θέμα είναι στο πέρασμα του χρόνου γίνονται αλλαγές (π.χ. αντικατάσταση υδραυλικών σωλήνων, αλλαγή ηλεκτρ. πίνακα) τα οποία επιφέρουν αλλαγές στην αρχική εγκατάσταση και η οποία δεν είναι συμβατή με τελευταίες προδιαγραφές. Επειδή δεν είναι πολλές φορές δυνατή η πλήρης ανακατασκευή/εκσυγχρονισμός όλης της εγκατάστασης σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές, γίνονται σημειακές αλλαγές ώστε να πλησιάσουν όσο το δυνατόν αυτές. π.χ. Σε παλιό διαμέρισμα του '70 με πίνακα χωρίς ηλεκτροπληξίας σε επισκευή έγιναν τα εξής από τον ηλεκτρολόγο : 1. Εγκατάσταση αυτόματου στον πίνακα 2. Πέρασμα γείωσης στις πρίζες που δεν είχαν (έβαζαν μόνο στην κουζίνα και έξω από το μπάνιο για το πλυντήριο, οι υπόλοιπες ήταν απλές διπολικές) 3. Αλλαγή του καλωδίου 2.5mm2 σε 4mm2 στον θερμοσίφωνα 4. Αντικατάσταση της γείωσης που ήταν πάνω στους σωλήνες κάτω από τον νεροχύτη στην κουζίνα με νέα πάνω στις σωλήνες του θερμοσιφώνου. Για αυτό και στην δική μου περίπτωση, πες ότι την αποθήκη την καλύπτω παίρνοντας γείωση από τον πίνακα του σπιτιού, η γείωση της κουζίνας (μπάρα) είναι λάθος ? Αν την ενώσω σε σειρά με της αποθήκης είμαι εντάξει ή όχι ?
  12. Καλημέρα Αυτόν τον καιρό είμαι σε διαδικασία ανακαίνισης/ανακατασκευής μια μικρής αποθήκης που είχαμε στο πίσω μέρος του σπιτιού. Στα πλαίσια αυτής της εργασίας αντικατέστησα την παλιά ηλεκτρική εγκατάσταση του '50 με την τοποθέτηση μικρού πίνακα με διπλό διακόπτη και ασφάλειες για τα επιμέρους φορτία (Φωτισμός, πρίζες, 2 AC που τροφοδοτούν το σπίτι). Το θέμα που προέκυψε ήταν ότι διαπίστωσα ότι η γείωση ήταν κλασική που γινόταν τότε επάνω στις υδραυλικές σωλήνες, τις οποίες όμως στο πέρασμα των χρόνων τις είχανε αχρηστεύσεις μιας και είχε αντικατάσταση με εξωτερικές χαλκοσωλήνες, οπότε στην ουσία δεν υπήρχε γείωση. Το σπίτι είναι χτισμένο το '50 του οποίου ο ηλεκτρικός πίνακας εδώ και 2 σχεδόν δεκαετίες έχει αντικατασταθεί με νέο και βρίσκεται στην μπροστά μεριά του σπιτιού ο οποίος από όσο γνωρίζω διαθέτει κανονικά γείωση. Μετά από χρόνια που έγινε αντικατάσταση της κουζίνας διαπιστώθηκε και εκεί το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω και τώρα (γείωση επάνω σε καταργημένες υδραυλικές σωλήνες) και τότε ο ηλεκτρολόγος επειδή η κουζίνα ήταν στην πίσω πλευρά του σπιτιού ακριβώς διαγώνια και ήταν πολύ δύσκολο να περαστεί νέο καλώδιο από τον πίνακα προς τα εκεί εσωτερικά στο σπίτι, τράβηξε καλώδιο στον πίσω κήπο όπου πόντισε ράβδο γείωσης. Η αποθήκη έχει απόσταση το ίδιο από τον πίνακα - Κήπο (Μπάρα γείωσης) και το ερώτημα είναι από να τραβήξω την γείωση ; 1. Από τον πίνακα. 2. Από την μπάρα στον κήπο. 3. Και από τα δύο ώστε να έχουν όλα κοινή γείωση (όπως μου είπε κάποιος). (Υπόψιν τα καλώδια παροχής προς την αποθήκη είναι 10ρια.)
  13. Θα την ήθελα εγώ, μία παρόμοια του αδερφού μου στην διαδικασία της αλλαγής της μπαταρίας κάπου μάλλον βραχυκύκλωσε με αποτέλεσμα όταν πατάς να ανάψει αρχίζει και ψήνεται το chip που είναι επάνω στην πλακέτα. Θα την ήθελα μιας και έχω την μπαταρία να την αλλάξω..... Αν δεν βρεθεί κανένας άλλος.
  14. Magnum

    Αλλαγή θύρας Micro USB σε Tablet.

    Έχεις να προτείνεις κανέναν καλό (Αθήνα) ?
  15. Καλησπέρα. Έχω ένα tablet του ανιψιού το οποίο έχει πρόβλημα την θύρα USB, δεν φορτίζει δεν συνδέεται με τον Η/Υ κλπ με ότι και αν έχω δοκιμάσει.. Το άνοιξα για να του ρίξω μια ματιά μπας και μπορέσω να κάνω τίποτα, αλλά λίγο προσπάθησα και δεν .... Για το φόβο μην του κάνω περισσότερη ζημιά γιατί δίπλα έχει όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες έχει κοντά άλλα εξαρτήματα, βρήκα και παρήγγειλα τον κατάλληλο micro Usb connector. Το θέμα είναι ότι δεν έχω τον εξοπλισμό για SMD κολλήσεις - αποκολλήσεις, υπάρχει κάποιος που να μπορεί να την κάνει (Σωστά) και αν είναι σε λογική τιμή ? Γιατί μου έχουν πει για εταιρείες που μπορούν αλλά με κόστος κοντά στα 25-30Ε δεν συμφέρει είναι το μισό της αρχικής αξίας του tablet. Φίλος μου πρότεινε να πάω σε Πακιστανούς πέριξ της Ομόνοιας για πιο οικονομικά αλλά δεν τους έχω εμπιστοσύνη ότι θα το κάνουν σωστά και δεν θα το τινάξουν στον αέρα! (Μπορώ να το κάνω και μόνος μου αυτό ... ?) Παρακάτω είναι φωτογραφίες από την πλακέτα & το micro Usb :
  16. Εγώ πάντως έχοντας δοκιμάσει πολλά από τα προτεινόμενα (γραφίτης, μαρκαδόρο επαφών, αλουμινόχαρτο κλπ) κατέληξα σε αυτό : https://www.ebay.com/itm/keypad-repair-KIT-for-IR-remote-controllers-200pcs-conductive-pads-and-glue/322072493415 Βρίσκεις το αντίστοιχο, κόβεις, κολλάς και είσαι έτοιμος !
  17. Καλησπέρα. Μια απορία που έχω είναι, τι διαφορά έχουν τα πιστολέτα της μορφής αυτής : Από αυτά :
  18. Θα με ενδιέφερε να τους ρίξω μια ματιά, αν δεν τα πάρει o Aris Teidis .
  19. Χαρίζεται το παρακάτω Flash : Σε δοκιμή με απλές μπαταρίες, άναψε η LCD οθόνη και δούλεψε πατώντας το TEST. Παραλαβή από Αθήνα .
  20. Εκτός από πυκνωτές έχω δει κατασκευές που χρησιμοποιούν μπαταρία αυτοκινήτου όπως εδώ ή εδώ και έχω δει μέχρι και με κατασκευές με Arduino για ρύθμιση. Ακόμη έχω δει να χρησιμοποιούν και μετασχηματιστή φούρνου μικροκυμάτων όπως 1 , 2 . Δεν ξέρω όμως το τελικό κόστος και αποτέλεσμα τους....
  21. Με κολλητήρι θα είναι καλό να προσέξει και ειδικά να εξασκηθεί πρώτα , περισσότερα εδώ Ψάχνω και εγώ να βρω να βρω ή αν αξίζει να φτιάξω καμία ηλεκτροπόντα για τις μπαταρίες, μιας και θέλω να φτιάξω κάποια battery pack.
  22. Μόλις το παρέλαβα.... Με πρώτη ευκαιρία μετά το Πάσχα θα κοιτάξω να βρω φορτιστή. Ευχαριστώ και πάλι !
  23. Θα το ήθελα, αν είναι να το φτιάξω και να το δώσω στα ανίψια μου να το παίζουν....
  24. Καλησπέρα ! Δηλώνω ενδιαφέρον αν μείνει κανένας SSD Μ2 512GB ή για τον " 5) Intel SSD 600p M.2 NVMe 256GB (health 100%, 0 ώρες λειτουργίας) "
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.