Jump to content

ginosvougas

Members
  • Posts

    44
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About ginosvougas

  • Γενέθλια 04/09/1978

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ginosvougas's Achievements

  1. Καλή χρονιά και καλες δημιουργίες! Αν και όποτε μπορεις γραψε μου τις διαστάσεις του τραπεζιού να δω αν χωραει στο χωρο μου.
  2. ginosvougas

    Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

    Εγω δεν εχω ουτε το χωρο ουτε τα λεφτα αλλα θα το παρω. Το επομενο φτηνοτερο εχει τουλαχιστον τα διπλα και εχει να το φερει πολλα χρόνια. Ενας θεος ξερει ποτε θα το ξαναφερει. Ειναι ευκαιρια νομιζω.
  3. ginosvougas

    Κατασκευη επιπλου tv.

    Δε μπορω να φανταστω επιπλο σαλονιου να φαινονται οι ξυλοβιδες κ ειδικα οταν εχει επεξεργαστει με καψιμο. Δεν θα φαινεται καλο. Γινε λιγο πιο συγκεκριμενος στο τι θελεις να φτιαξεις. Ντουλαπι απλο ανοιχτο; με ενα ραφι; με συρταρια; με συρομενα πορτακια; Μπορεις να συνδεσεις με καβιλιες ή pocket holes εκει που δεν φαινεται (αν κ εγω θα το απεφευγα) ακομα κ με γωνιτσες σιδερενιες. Καπου κερδιζεις σε ευκολια καπου χανεις σε "ομορφια" κ ανθεκτικοτητα αναλογα κ το μεγεθος. Αν γκουγκλαρεις wood joints θα βρεις πολλους τροπους συνδεσης χωρις βιδες αλλα καποια ειναι (για μενα) πολυ περιτεχνα κ θελουν πολυ χρονο κ χερι. Αν βαλεις σχεδιο τι θελεις να κανεις ειναι εδω παιδια που το "εχουν" κ θα σου πουν πιο καλα τι να βαλεις.
  4. Παρελαβες ή ακομα; Αν παραλαβεις πες μας τις εντυπωσεις σου. Είμαι μεταξυ αυτου κ του Holzmann-TKS255
  5. Επίσης προκαλει εντύπωση οτι το συγκεκριμένο παγκοπριονο στο σκρουτζ μαγαζια οχι αποκλειστικά για εργαλεια το εχουν 50€ πιο φτηνά (~240€) https://www.skroutz.gr/s/12475877/Holzmann-TKS255.html Αξιζει το ρισκο η αγορα απο ενα τετοιο μαγαζι; ή παιζει περίπτωση για β κατηγοριας ποιότητα;
  6. ginosvougas

    Μαστορέματα ημέρας!

    Πωπω φιλε εισαι απιστευτος! (Κ δεν ειναι η πρωτη φορα που σε διαβαζω κ το λεω) Τι να πω σε ευχαριστώ για το χρονο σου. Αυτό το συστημα να μην ανοίγουν ολα τα συρταρια ειναι φοβερο (κ μου εδωσες ιδεα για μια αλλη κατασκευη που εχω στο μυαλο μου.) Η πρωτη σκεψη μου ηταν να βαλω ενα στρογγυλο βαρος απο παλιο βαρακι πισω κ κατω αλλα επενεβησαν οι μεγαλες δυναμεις (ακα γυναικα) κ ειπε θα το βιδωσεις τελος. Απλα θα βαλω ενα γαντζο για να μπορει να το βγαζει οταν σκουπιζει. Δεν εχω λογια για τις απαντησεις με εχετε βοηθησει πολυ γενικοτερα απο τοτε που αγορασα μια σεγα σε μια bf κ αρχισα να ασχολουμαι οσο χρόνο εχω. Ειναι απιστευτη ψυχοθεραπεια κυριως για οσους απο μας κανουμε μια απροσωπη δουλεια να φτιαχνουμε κατι με τα χερια μας.
  7. ginosvougas

    Μαστορέματα ημέρας!

    Χαλασε ενας μικρος πλαστικος "μανάβης" στη κουζινα κ (πριν ανοιξουν) τα μαγαζια προσπαθησα να φτιαξω εναν απο οτι ρεταλια ειχα στο μπαλκονι. Το σκελετο τον εκανα απο δοκαρακια που ειχα με τρυπες σα νταβιδια κ τα συρταρια απο ενα κουτι osb για να βαζω εργαλεια. Βασικα δεν ειναι μαστορεμα ημερας αλλα γιοφυρι της Αρτας (το ξεκινησα πριν 3 εβδομαδες με αμφιβολο αποτελεσμα γιαυτο δεν εχω αρχικες φωτο) γιατι με 3 κορες κ η μια 4 μηνων εχω ελαχιστες ωρες εκτος δουλειας για μαστορεματα. Το εχω περασει 2 χερια αχρωμο βερνικι εμποτισμου κ θα το περασω τωρα αχρωμο κρουστας. Το κακο ειναι οτι δεν τα υπολογισα καλα κ αν ανοιξεις κ τα 4 συρταρια με βαρος μεσα δεν ειναι αρκετα βαρυ κ φεύγει μπροστά πραγμα επικίνδυνο για σπιτι που κυκλοφορουν παιδια. Αλλη λυση εκτος απο το βιδωμα στο τοιχο υπαρχει; για να αποφυγω τη τρυπα μιας που η σπιτονοικοκυρα μενει απο πανω κ θα παρει τηλεφωνο μολις πατησω το δραπανο. (Εχει ξαναγινει) Εξάλλου αν το βιδωσω δεν εχουν νοημα κ τα ροδακια. Διορθωνεται; Να του βαλω βαρος στη βαση ή να το διαλύσω;
  8. ginosvougas

    Τρόπος σύνδεσης Επίπλων

    Πριν 3 ή και παρα πανω χρονια ειχα παρει απο κινεζομαγαζο (bg) ενα σαν αυτο το μαυρο στη 3η φωτο. Δεν θυμαμαι τιμη καπου στα 30 με τα μεταφορικα αλλα θυμάμαι εκαναν πανω απο 2 μηνες να μου το φερουν. Αν το βρεις σε ευρωπαϊκή αποθήκη θα ερθει πιο γρηγορα. Πρεπει να το εχω χρησιμοποιησει 3 φορες κ μαλιστα τις 2 επειδη βρηκα φεραμια σε πεταμενα επιπλα ικεα. Δεν ειναι τιποτα φοβερο, θεωρητικα μπορεις κ χωρις αυτο με λιγο μετρημα και υπολογισμο να κανεις τις τρυπες. Το μονο που προσφερει αυτος ο τροπος συνδεσης ειναι το στησιμο ξεστησιμο δε συγκρίνεται στη σταθεροτητα ουτε με καβιλιες πχ που ειναι και το πιο απλο που μπορει να κανει ενας ερασιτεχνης. Τα jig της kreg ειναι πανακριβα κ ειναι συνηθως αυτα που αντιγραφουν οι κινεζοι. Σε αυτο με τις τρυπες που εβαλες νομίζω ενας ερασιτεχνης σαν εμας δεν το χρειαζεται κανε τις τρυπες σου με το κλασικό τροπο μετροταινια κ μολυβακι κ μετα τις πρωτες τρυπες θα συνηθισεις να κρατας το δραπανο καθετα. Βαλε κ λιγο ταινια στο τρυπανι να μη σου ξεφυγει το βαθος στο τρυπημα κ εγινες. Αν εχεις χρονο κ ορεξη κανε τρυπες με προσοχη σε ενα κομματι κοντρα πλακε και εχε το σαν οδηγο. Γενικα μας πιάνει ολους μια τρελα με αυτα τα "γκατζετακια" που βλεπουμε κ στο youtube κ θελουμε (σαν τις κορες μου με τα παιχνιδια) να τα παρουμε ολα αλλα σπανια μας χρειάζονται στο βαθμο που δεν με περιμενει ο πελατης και πρεπει να βγαλω 20 κομματια την ημερα κ θελω τελεια κ γρηγορη επαναληψιμοτητα στις τρυπες των ραφιων. Αν μενεις καπου κοντα στον Πειραιά ευχαριστως να στο δανεισω αυτο για τα φεραμια να κανεις τη δουλεια σου αφου θες να το στησεις ετσι. Το αλλο με το kreg μη το κοιτας καν τσαμπα λεφτα κατα τη γνωμη μου.
  9. ginosvougas

    Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

    /catalog4media/gr/list/2244/slot/flyout-retina/sl_tools_mo_20kw48_gr.jpg ΕΡΓΑΛΕΙΑ LIDL - www.lidl-hellas.gr WWW.LIDL-HELLAS.GR Εδώ θα βρεις προσφορές σε τιμές Lidl! Είμαστε δεσμευμένοι να σου προσφέρουμε προϊόντα υψηλής... Εχει κ στο σαιτ καποια εργαλεια απο 26/11. Μηπως εξαιρουνται απο το φεκ απαγορευσης κ συνδεεται με αυτο που ειδες στο μαγαζι. Υποθεσεις κανω.
  10. ginosvougas

    Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

    Ή εγω ειμαι ο Χουλκ ή τα πλαστικα του parkside ειναι χαλια. Το θεμα ειναι τι κάνω τώρα Να το κολλησω ή θα ειναι επικίνδυνο μηπως σπασει και ακουμπήσει ο δισκος κατω
  11. ginosvougas

    Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

    Στο Πειραιά τη μεγαλη εχω δει μόνο.
  12. ginosvougas

    Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

    Εχετε δικιο για τον διαχωριστηρα.Το εχω υπόψη μου και ελεγα να κοψω λαμαρινα στο ιδιο παχος με το δισκο κ να το προσαρμοσω αλλα ισως ειναι πιο καλη λυση του Νικου να παω σε ενα έτοιμο μηπως δε το κανω σωστό. Η τιμη με δελεαζει γαμωτο. Εχω βαλει το ρουτερ στο παγκο που εφτιαξα κ ειπα να το συνεχισω με δισκοπριονο. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις πάντως.
  13. ginosvougas

    Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

    Αντεχει αραγε η βαση του για να το βαλω αναποδα σε πάγκο; Σε αυτη τη τιμη δε παθζει να βρω κατι αντίστοιχο.
  14. ginosvougas

    Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

    Εγω πηρα το πιο μεγαλο το radial του λιντλ. Ζαχαρωνα το metabo το μεγαλο (το εχει κανει review κ ενα παλικαρι εδω) το οποιο φυσαει αλλα επειδη φυσαει βοριας κ στη τσεπη μου κ δε μενει κολυμπυθροξυλο σκεφτομουν το μικρο metabo ή το evolution κ ειχα ρωτησει σχετικα κ εδω. Τελικα οταν το εβγαλε το τολμησα γιατι ηταν μεγαλη η διαφορα στα χρηματα κ δεν το μετανιωσα. Θελει φυσικα να μη πεσεις σε ελλατωματικο κ να το καλιμπραρεις. Εχει πολλα βιντεο στο νετ να βοηθηθεις αλλα δεν ειναι κ κατι δυσκολο τη λογικη ακολουθεις. Καποια στιγμη πηρα εναν καλυτερο δισκο Freud απο τον προμηθεα στο Πειραιά (δεν εχω λινκ τωρα προχειρο) κ οι κοπες μου αναβαθμιστηκαν παρα πολυ. Εγινε αλλο εργαλειο! Εκει ειδα κ τη διαφορα ποιοτητας. Η κεφαλη της μπουλονοβιδας που κραταει το δισκο ειναι πραγματικα απο βουτυρο κ παραλιγο να τη καταστρεψω κ να μη μπορω να τη ξεβιδωσω. Μιλαμε για ελλεινη ποιοτητα μετάλλου. Γενικα παντως εμενα με εχει βολεψει πολυ για τις ερασιτεχνικές αναγκες μου. Το μοτερ ειναι πολυ δυνατο. Για μπαταριας, κατα τη γνωμη μου, καποια εργαλεια οπως τριβεια πχ που θα τους πιεις το αιμα ή δισκοπριονα καλη ωρα που θες δυναμη κ να μη σε αφησει με το φορτιστη στο χερι, η μπαλαντεζα ειναι μονοδρομος. Εκτος αν θες τρελη φορητότητα πχ εχεις ενα σπιτι με 5 στρεμματα αυλη κ θες να κανεις τις κοπες σου στο χωράφι. Στο μπαλκονι της γιαγιας ολο κ καποια μπριζα θα παιζει. Παντως βαλε κ μια σκουπα στο εργαλειο γιατι εμενα εκτος του θορυβου που μου τα χωνουν οι γειτονες, θελαν να κανουν και χορωδια το "χιονια στο καμπαναριο" με τις γλαστρες του ακάλυπτου . Δε ξερω αν σε βοηθησα ή σε μπερδεψα περισσότερο. Σε γενικες γραμμες το μεγαλο αξιζει τα λεφτα του κ μαλιστα τωρα το καλοκαιρι το ειχα δει (επαρχια) με μειωμενη τιμή. Μπορει να βρεις κανενα. Ps: Ηλπιζα οτι θα φερει αυτο τον πριτσιναδορο που ειχε στο ιταλικο με τα εργαλεια αερος αλλα μας εκλασαν απο οτι φαινεται
  15. Το βυθιζομενο δισκοπριονο ειναι ενα πολυ χρησιμο εργαλειο κ σου λυνει τα χερια αν εχεις να κοψεις μεγαλα κομματια πχ φυλα κοντρα πλακε κλπ. Εγω εχω ενα sheppach πολυ κατωτερο απο αυτα που ποσταρες αλλα με μια αλλαγη δισκου με εχει βολεψει αρκετα. ΌΜΩΣ... στα λεφτα αυτα που κοιτας αν εχεις χωρο και δεν εχεις παγκοπριονο τα διαθετεις για ενα τετοιο. Αν πας να φτιαξεις ενα επιπλακι κ εχεις φτιαξει το σχεδιο να κανεις τις κοπες σου θα πρεπει να βαζεις βγαζεις τη ραγα να εισαι σιγουρος οτι ειναι γωνιασμενη σωστα κλπ κλπ θα κανεις οσο γρηγορος κ να εισαι αρκετο χρονο που με ενα παγκοπριονο απλα θα βαλεις το φραχτη στη σωστη θεση κ θα κοψεις. Εγω δεν εχω χωρο παρα ενα μικρο μπαλκονακι με οτι αυτο συνεπαγεται για το θορυβο για τους γείτονες. Γενικα εχω δει κ απο φιλους που ασχολουνται να περνανε σταδιακα απο σεγα σε δισκοπριονο χειρος σε ραντιαλ κ τελικα σε παγκοπριονο εργαλεια που αλληλοσυμπληρώνονται, αλλο που εμεις οι ερασιτεχνες με λιγο χωρο προσπαθουμε να τα κανουμε οπως μπορουμε για το χομπυ μας. Αυτό νομιζω προσπαθει να σου πει κ η Αγάπη. Τα παραπανω εργαλεια που ποσταρες δεν τα εχω δουλεψει να σου πω γνωμη. Εγω θα εκανα αυτο που σε συμβουλεψε (κ βασικα καποια στιγμη που θα με διωξουν οι γειτονες θα το κανω κιολας )
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.