Jump to content



Περί βάσης της EIZO L550


ktakis

Recommended Posts

Ψάχνοντας (κι εγώ) για TFT οθόνη και έχοντας διαβάσει πολλά από αυτό το forum έχω σχεδόν καταλήξει στην EIZO L550. Και λέω σχεδόν, γιατί με απασχολεί η ασυνήθιστη βάση της. Δεν έχω δει την οθόνη από κοντά (ξέρει κανείς μαγαζί να την έχει στο ράφι εδώ στο Ηράκλειο?), αλλά έτσι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με τη σταθερότητά της ιδίως όταν είναι τοποθετημένη εντελώς κάθετα (αλήθεια είναι εφικτό αυτό ή μήπως πάντα πρέπει να έχει μια κλίση προς τα πίσω?).

Όσοι έχετε λοιπόν αυτή την καλή κατά τα άλλα οθόνη σχολιάστε τη λειτουργικότητα της βάσης της και αν σας έχει δημιουργήσει προβλήματα ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Η βαση της οθονης ειναι απαραδεκτη. Ο χρηστης εχει ελαχιστα περιθωρια κινησεως της και αυτο γινεται αρκετα δυσκολα. Δεν μπορει να σταθει καθετα μονη της, πρεπει να εχει μια κλιση προς τα πισω οπωσδηποτε. Θα ελεγα οτι η βαση ειναι το μεγαλυτερο μειονεκτημα αυτης της οθονης.

Ισως ειναι καλυτερα να αγορασεις καποιο μοντελο που να περιλαμβανει και τη βαση, περιπου στα ιδια λεφτα θα σου ερθει. Υπ'οψιν οτι η βαση ( της eizo) εχει περιπου 100 ευρω αν αγοραστει ξεχωριστα. Η αλλη λυση ειναι να βρεις καποια αλλη βαση που να ταιριαζει με την L550 ή να βρεις καποια μεταχειρισμενη (αρκετα δυσκολο).

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Qparadox [Σήμερα, στις 16:47]

Ισως ειναι καλυτερα να αγορασεις καποιο μοντελο που να περιλαμβανει και τη βαση...

Εννοείς ότι υπάρχει έκδοση της L550 με κανονική βάση ή μιλάς για εντελώς άλλο μοντέλο ?

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Απ'οσο ξερω, η L550 βγαινει μονο με αυτη την μη πρακτικη βαση. Οποτε, ή πας σε καποιο αλλο μοντελο της Eizo (πχ. L568, L551, L578) που εχει βαση ή παιρνεις το L550 και αγοραζεις και μια βαση (απο την αντιπροσωπεια). To μονο που πρεπει να δεις ειναι αν τα χαρακτηριστικα (πχ response time, brightness, viewing angle) των αλλων μοντελων σε ικανοποιουν (μπορει να ειναι διαφορετικα απο την L550).

Γενικα παντως, η L550 ειναι πολυ καλη οθονη (οπως σχεδον καθε monitor eizo αλλωστε).Κι εγω σκεφτομαι να αγορασω μια βαση για τη δικια μου L550, αν και η τιμη της μου φαινεται υπερβολικη.....

Link to comment
Share on other sites

Η άλλη μου επιλογή είναι κάποιο μοντέλο της LG (λόγω εγγύησης) με DVI π.χ. L1730P.

Ωστόσο η EIZO είναι ποιοτικότερη και αν είχε κανονική βάση θα την είχα ήδη πάρει. Για άλλο μοντέλο της ΕΙΖΟ δεν τίθεται θέμα μιας και είναι ακριβότερα και με μεγαλύτερο response time (θέλω να παίζω και κανένα παιχνίδι).

Θα ψάξω λίγο μήπως βρω καμιά οικονομική βάση για την L550.

Link to comment
Share on other sites

Καλη η συγκεκριμενη οθονη(την εχω δει live στο Πλαισιο Θεσσαλονικης) αλλα στο τομεα της εργονομιας παιρνει τα γνωστα τγια, του Τριανταφυλλιδη. Ελλεεινη τελειως η βαση της. Αν εχεις κολλημα με Eizo παρε καποιο αλλο μοντελο καλυτερα, παρα να ταλαιπωρησε αργοτερα. Και οπως εχουμε ξαναπει, δεν ειναι οτι την αγορασες και αν δεν σου κανει την πουλας. Η οθονη θα σου μεινει αρκετα, οποτε, οπως στο θεμα της ποιοτητας, ετσι και στο θεμα της εργονομιας πρεπει να παιζει με πολυ υψηλα στανταρ.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.