Jump to content



Αγορά καινούριου ενισχυτή Hi-Fi


Recommended Posts

Καλησπέρα στους forumites! Δεν ήξερα σε ποια κατηγορία να βάλω αυτήν την ερώτηση οπότε την βάζω στα γενικά και αν ξέρει κανείς ας μην σιγήσει...
Μια μικρή βοήθεια παρακαλώ. Έχω έναν παλιό ενισχυτή τον Kenwood KA 1030, ο οποίος μάλλον έχει χαλάσει πια (28 ετών).
Προσανατολίζομαι στο να αγοράσω καινούριο ενισχυτή με προενισχυτή για να ακούω τους δίσκους μου.
Έχετε κάτι να προτείνετε σε μπάτζετ περίπου 500 - 600 ευρώ, καθώς είμαι μακριά από το τι κυκλοφορεί τελευταία;

Κάτι που έχω δει και μάλλον είναι κάτι σαν αυτό που θέλω είναι

PM6006 UK Edition

PM6006 UK Edition
www.marantz.com www.marantz.com

ή

NR1200

NR1200
www.marantz.com www.marantz.com

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

P.S. Να ενημερώσω ότι στον παλιό επάνω είναι συνδεδεμένα 2 ζεύγη ηχείων, 1 technics mk2, ραδιόφωνο denon και 1 kenwood equalizer.

Link to comment
Share on other sites

Στερεοφωνικο η πολυκαναλο; 

 

Αν εχεις καποια πηγη να παρεις εναν crown xls. Τελικος ενισχυτης που δεν εχει αλλα μπλιμπλικια αλλα τουλάχιστον εχει σοβαρα βατ και μπορει να οδηγησει πολλα ηχεια και μπορει να τα κουνησει καλα. Ολα τα αλλα, μηχανηματα που μονο για ενισχυτές ακουστικών κανουνε αλλα πλασάρονται και για ενισχυτες ηχειων ειναι.....

Link to comment
Share on other sites

Στερεοφωνικό. Ο crown xls είναι τελικός αλλά θα χρειαστώ και προενισχυτή απ' ότι βλέπω.
Οι Cambridge είναι καλοί; Έχω μείνει λίγο πίσω στις αρχές 90 που έπαιζαν πολύ οι marantz, οι denon οι techniks, τους cambridge δεν τους ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Μπα, θα ελεγα να αφησεις τους cambridge audio. Πολυ αναιμικοι ενισχυτες. Οταν κοιταγα γενικα τους δικαναλους , για εγκυκλοπαιδικες γνωσεις κυριως, θυμαμαι οτι σε αυτη την κατηγορια τιμης που ειναι και η δημοφιλεστερη, ο yamaha as701 ηταν μια πολυ καλη επιλογη.

4943_Yamaha_A-S701_black.jpg
WWW.KOSMASAUDIOVIDEO.GR

Ο Yamaha A-S701 ειναι ολοκληρωμένος ενισχυτής 2x100 wrms στα 8ohms...

 

 

100watt continuous rms στα 8ohm σε ολο το ακουστο φασμα 20-20.000 Hz, με πολυ χαμηλη παραμορφωση, με ψηφιακη εισοδο αλλα και subwoofer out που ειναι υπερβολικα σημαντικοτατο μιας και κατα τη γνωμη μου η χρηση subwoofers ειναι  υποχρεωτικη . 

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Eldal said:

Οι Cambridge είναι καλοί; Έχω μείνει λίγο πίσω στις αρχές 90 που έπαιζαν πολύ οι marantz, οι denon οι techniks, τους cambridge δεν τους ξέρω.

 

Είναι τίμιοι, ναι, και πλήρεις σε συνδεσιμότητα. Τους Technics ξέχασέ τους. Οι άλλοι που αναφέρεις αξιοπρεπείς επίσης.

 

Για τα υπόλοιπα, αν θες πραγματικά εμπεριστατωμένη απάντηση, πρέπει να μας πεις τα ηχεία σου και τον χώρο σου, απόσταση ακρόασης κλπ.

Επειδή αναφέρεις για 2 ζευγάρια ηχείων επάνω στον ενισχυτή, φαντάζομαι δεν μιλάμε για σύστημα που στήνεσαι για ακροάσεις αυστηρά (οπότε και δεν ρώτησα σχετικά).

Έγινε επεξεργασία από Shaman
Link to comment
Share on other sites

Ηχεία 2 παλιά kenwood LSK 333 (8 Ohm - 120 W) αγορασμένα με τον ενισχυτή και
2 Crystal Audio Twin V6 (4 Ohm - 150W). Όλα αγορασμένα σε μία αθώα νιότη που δεν είχα ιδέα από hi-fi. Τώρα πέρασε η νιότη αλλά η ανιδεότητα (sic) παρέμεινε...

Κατά βάση για ακρόαση τον θέλω. Τελευταία άρχισαν να μπαίνουν ιδέες να μπει κάπου κοντά στην τηλεόραση και να χρησιμοποιηθεί και ως home cinema.

Έγινε επεξεργασία από Eldal
Link to comment
Share on other sites

Αν εχεις ηδη 4 ηχεια, και εχεις βλεψεις για  home cinema, τοτε παρε ενα καντρικο ηχειο και πολυκαναλο ενισχυτη. Οι πολυκαναλοι εχουν και ενσωματωμενα dsp οποτε με τα εφε τους θα δωσουν και μια αισθηση καλυτερου ηχου. 

 

Υ.Γ. οταν προτεινα τον yamaha, δεν ειχα δει οτι εχεις 4 ηχεια. Οποτε δεν ξερω αν ο yamaha εχει 4 εξοδους. Καλο ειναι να το σιγουρεψεις αν καταληξεις σε αυτον.

Link to comment
Share on other sites

O Yamaha έχει 4 εξόδους αλλά απ' ότι βλέπω τα 2 ηχεία θα πάνε σε αχρηστία καθώς δεν σηκώνει κανένας ενισχυτής τα Ω που έχουν.

Οπότε ή θα παίξω με τα crystal audio στο low ή με τα kenwood στο high (αν δεις εικόνα από αυτό που μου έστειλες φαίνεται πως πρέπει να είναι τα ηχεία).

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Link to comment
Share on other sites

Αν δεις μετρησεις οποιουδηποτε -φθηνιαρικου, του κιλου- class D (η tripath) και τις συγκρινεις με τις μετρησεις ακομα και των καλυτερων ταξης ΑΒ θα αλλαξεις γνωμη για το αν βγαζει οποιοδηποτε νοημα να δωσεις τοσα χρηματα το 2020 για ενισχυτη... Βεβαια εγω μιλαω εκ του ασφαλους αφου τους φτιαχνω μονος μου, οποτε δε ξερω ποσο στοιχιζουν ετοιμοι απο εργοστασιο, αλλα σαν υλικα ενας ταξης ΑΒ αν μου στοιχιζει ξερω γω ας πουμε 300 ευρω ενας class D μου στοιχιζει κατω απο 10 ! (χωρις βεβαια το τυπωμα της πλακετας) και οσο για τις μετρησεις, ο AB ειναι ας πουμε κατι σαν ενα ωραιο πολυτελεστατο Rollex (πολυ δουλεια, απαιτηση καλων υλικων, (για αριστο αποτελεσμα ισως αρκετα περα απ το budget σου) χαμηλες αποδοσεις ωστε να βγει σωστο αποτελεσμα, και παντα δε θα ειναι τοσο τελειο) ενω ο D (η ο Τ ...ψηφιακος τεσπα) θα ειναι σα το ρολοι του κινητου σου... τιποτα το σπουδαιο, φθηνο-υλικα της πλακας, ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΕΛΕΙΑ.

class D στο εμποριο σιγουρα εχουν ολα τα ενεργα ηχεια, και σιγουρα και οι ενισχυτες αυτοκινητου, δε ξερω ποιοι ειναι τετοιοι απ τους ετοιμους γιατι οπως ειπα ειμαι επαγγελματιας ηλεκτρονικος και τους φτιαχνω μονος μου 

 

ριξε μια ματια στη συζητηση 

WWW.AVSITE.GR

Ταξη Α ταξη ΑΒ ταξη D τι τρεχει τελικα με αυτες της διαφoρετικες τοπολογιες? Τι χανουμε? τι κερδιζουμε? Τι γινετε με τα λεπτα ενισχυτικα της ταξης d που παραγουν πολλα watt? αξιζουν? Ενας...

 και εκει μεσα εχει σιγουρα ανθρωπους που γνωριζουν ποιοι ειναι class d του εμποριου (προσεξε, οχι ποιοι ειναι καλοι class d, ΟΛΟΙ ανεξαιρετως ειναι το ιδιο η τεσπα σχεδον το ιδιο. Η μονη διαφορα που εχουν ειναι στο τροφοδοτικο, σε ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Ειπαμε, το ρολοι που απλα κανει τη δουλεια του, και ειτε ειναι κινεζια ειτε του iphone δειχνει ακριβως το ιδιο σωστα την ωρα )

 

Αν τωρα σε τρωει η τσεπη σου η σου αρεσει να υπαρχει λιγη παραμορφωση (κι εγω εχω αυτα τα βιτσια) ασχολησου με λαμπατους προενισχυτες, αλλα το 2020 ο μονος τελικος που αξιζει οικονομοτεχνικα ειναι ενας ωραιοτατος συχρονος class d με ενα πλακετακι των 10-15 ευρω!  και με καμποσα watt (και εκατονταδες να βγαζει δε στοιχιζει και πολυ παραπανω σαν ενισχυτης, η διαφορα ειναι παλι στο τροφοδοτικο μονο) και με κανενα προβλημα οδηγησης οποιουδηποτε φορτιου (ακομα και μιλλιωμ να του βαλεις δε μασαει). και εχει φυσικα πρακτικα σχεδον μηδενικη παραμορφωση και απεριοριστη (για ηχητικες συχνοτητες βεβαια) ταχυτητα αποκρισης (ειναι ο τροπος λειτουργειας του τετοιος μια και δεν ενισχυει ακουστικο σημα αλλα το ψηφιοποιει και το χρησιμοποιει σα διαμορφωση πανω σε ενα φερον και μετα στο τελικο σταδιο κανει απλη φοραση)

Αν τωρα το χεις λιγο με το κατασκευαστικο η αν εχεις καποιο γνωστο μπορω να σου υποδειξω με ετοιμες πλακετες και τροφοδοτικα να φτιαξεις ενα μονος σου πανευκολα, διαφορετικα ψαξε ποιοι του εμποριου ειναι class d (μερικοι τους λενε ψηφιακους ενισχυτες)και ασχετως τιμης επελεξε οποιον σου αρεσει στο ματι

Έγινε επεξεργασία από Nick74
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

ΥΓ, να συμπληρωσω, πως αυτο 

s-l400.jpg
WWW.EBAY.COM

1 LP-20204+ amplifier. Power output: 2 x 20 watts RMS. Input impedance: 47k ohms. Input sensitivity: 200 mV.

το παμφθηνο ενισχυτακι εχει πολυ καλυτερες μετρησεις απο οποιονδηποτε ενισχυτη υπωθηκε

 

ενω αυτοι εδω  

WWW.HYPEX.NL

Hypex Electronics develops and manufactures amplifiers, supplies and DSP's with the highest possible quality in mind. Hence we are involved in some of the most High-End audio applications found today. UcD and Ncore...

(νομιζω ξεκιναναι απο κανα 300ρι) ειναι συμφωνα με τις γνωμες συναδελφων που εχουν ασχοληθει με ενισχυτες του εμποριου οι καλυτεροι ενισχυτες που μπορεις να βρεις παγκοσμιως! (προφανως εχουν καλυτερη ποιοτητα υλικων, γι αυτο και προτιμονται στα στουντιο, γιατι οσον αφορα μετρησεις ισχυουν αυτα που ειπαμε, ειτε παρεις μια πλακετα των 5 ευρω με ενα τροφοδοτικακι ειτε κανενα σουπε γυαλισμενο με οσο μπορει να κοστιζει οι μετρησεις τους θα ειναι ΙΔΙΕΣ) 

Έγινε επεξεργασία από Nick74
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ για όλες σας τις απαντήσεις, αλλά τελικά δεν θα πάρω καινούριο ενισχυτή. Θα μου πείτε τι μας νοιάζει...

Απλά είμαι τόσο χαρούμενος.

Με ένα φίλο ηλεκτρονικό ανοίξαμε τον παλιό ενισχυτή και εφαρμόσαμε αντισκωριακό σε όλα τα κουμπιά και ο ενισχυτής επέστρεψε από τον τάφο!

Οπότε πήρε ζωή για όσο πήρε ακόμα και μπορώ να ακούω πάλι τους δίσκους μου.

Ευχαριστώ πάλι για τη βοήθεια!

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

πριν 22 ώρες, το μέλος Eldal έγραψε:

Με ένα φίλο ηλεκτρονικό ανοίξαμε τον παλιό ενισχυτή και εφαρμόσαμε αντισκωριακό

 

Βρε δε ριξατε ...ΑΝΤΙΣΚΩΡΙΑΚΟ ?  electro η contact cleaner η 2-26 ριξατε η τεσπα κατι αναλογο

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ε αυτό... Θα τα χαλάσουμε στους ορισμούς τώρα; Η δουλειά έγινε πάντως χεχε!

Αντισκωριακό για την αλυσίδα της μηχανής, αντισκωριακό για ηλεκτρονικά, έτσι τα ξεχωρίζω ο άσχετος ???

Έγινε επεξεργασία από Eldal
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.