Jump to content



Ryzen 2700 mobo b450 f asus rogstrix


naniko

Recommended Posts

Γεια και χαρα σε ολους!θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος για ενα θεμα που εχω με το συγκεκριμενο build στο pc μου.μολις πριν κατι μερες παρατηρησα οτι ο επεξεργαστης δεν ανεβαζει πανω απο 3450hz στα games που παιζω(lockαρει στα συγκεκριμενα)γνωριζει κανεις ρε παιδια τι μπορει να φταει?να αναφερω επισης οτι εχω  2χ4 ραμ στα 3200.επισης οι θερμοκρασιες σε full load(οσο full ειναι τελος παντων) ειναι μεχρι 62 βαθμους...οποια βοηθεια ευπροσδεκτη...παντως πολυ σπαστικο να εχει επεξεργαστη που μπαει μεχρι τα 4.1 σε boost mode και να πηγαινει μεχρι 3450...

Έγινε επεξεργασία από naniko
Link to comment
Share on other sites

Μιλαμε για apex legends και σε gta v αλλα γενικα σε οποιοδηποτε παιχνιδι.πως να αναιβασω εικονα απο το HWiNFO64 εννοεις?

την ωρα που παιζω αν κανω alt tab να παρω εικονα πεφτει η ταχυτητα.

 

edit αυτη ειναι η εικονα σε κατασταση αναμονης (χωρις να παιζω)επισης να πω οτι το πλανο  παροχης ενεργειας ειναι στο εξισοροπιση αλλα και στο μεγιστες επιδοσεις να το βαλω το ιδιο ειναι

Στιγμιότυπο οθόνης (23).png

Στιγμιότυπο οθόνης (24).png

Στιγμιότυπο οθόνης (25).png

Έγινε επεξεργασία από naniko
ανεβασμα εικονων
Link to comment
Share on other sites

Για να δεις τις ταχύτητες εν ώρα παιχνιδιού χρειάζεσαι κάποια monitoring εφαρμογή όπως το MSI Afterburner. Ή κάποια εφαρμογή που κάνει logging σε αρχείο στο παρασκήνιο και μετά το παιχνίδι ανοίγεις το αρχείο, φορτώνεις τα δεδομένα σε κάποιο φύλλο εργασίας και βλέπεις τις ταχύτητες.

 

ΥΓ Ξέρεις, φαντάζομαι, ότι το 4.1 boost αναφέρεται σε έναν πυρήνα μόνο και όχι σε πολλούς πυρήνες εφόσον χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα από τα εν λόγω παιχνίδια.

 

Από το δεύτερο σετ μετρήσεων που ανέβασες, φαίνεται ότι οι πυρήνες πιάνουν τα 4.1 (καταγραφή 4.09). Επομένως δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα.

 

Αν δεν είσαι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις που έχεις στα παιχνίδια ίσως να πρέπει να κοιτάξεις σε καλύτερη κάρτα γραφικών.

Έγινε επεξεργασία από gdp77
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Στον εναν πυρηνα ε? Δεν το ηξερα αυτο γενικα δεν ειμαι γνωστης απλα διαβαζα για 4.1 και λεω τι γινετε ρε γμτ...αν ειναι ετσι ενταξει τοτε παω πασο.ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.η καρτα μου ειναι η 1070ti...νομιζα οτι ηταν αρκετα καλη αλλα δυστηχως επεσα εξω!το εχω τσεκαρει και με το msi και πιανει 3450

Έγινε επεξεργασία από naniko
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, naniko said:

Στον εναν πυρηνα ε?

 

Ναι και αυτό ισχύει σε όλους τους επεξεργαστές AMD και INTEL και όχι μόνο στον δικό σου. 

 

Αν θέλεις, μπορείς να πειραματιστείς με OC, αλλά αυτό θέλει γνώσεις χρόνο. Αν δεν κάνω λάθος ο επεξεργαστής σου μπορεί να πιάσει από 4.0 έως 4.2GHz all core OC σχετικά εύκολα. 

 

Η 1070ti δεν νομίζω ότι είναι κακή κάρτα; Πόσα FPS έχεις στα παιχνίδια και δεν είσαι ικανοποιημένος; Σε ποια ανάλυση παίζεις;

Έγινε επεξεργασία από gdp77
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω απο oc αλλα απο οτι διαβαζω θελει και αλλη ψυκτρα γιατι η μαμα ειναι χαλια αν πειραξεις με oc...στο apex παιζω στα 144 (με 144hz monitor)με ολα low λογο  fps game σε αναλυση 1920x1080.στο gta σε αναλυση 1920χ1080 ολα στο full.(οχι οι σκιες κτλπ γιατι βαρενει πολυ.

Link to comment
Share on other sites

E ναι, αν θες τουλάχιστον 144 fps λόγω 144Hz οθόνης τότε πρέπει να τα σκάσεις χοντρά για κάρτα γραφικών.

 

Τα high refresh monitors και οι υψηλές αναλύσεις θέλουν γερά πορτοφόλια (γι αυτό και εγώ κάθομαι στα αβγά μου με 1080p και 60Hz)

 

 

 

Έγινε επεξεργασία από gdp77
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, naniko said:

Ναι...μολις πηρα το μονιτορ και τωρα τα μαθαινω αυτα δυστηχως...να ρωτησω και κατι αλλο τοτε το 4.1 boost αφου δεν clockarei ολα τα cores και μονο ενα που χρησιμευει?

 

Στο marketing και στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν μόνο έναν πυρήνα ή είναι light-threaded.

 

 

Αν θέλεις να βελτιώσεις τα fps σου η πιο φθηνή λύση για να τσιμπήσεις ένα +10-15% αυτή τη στιγμή είναι το OC με προσθήκη μιας καλής ψύκτρας ~50€ (δεν χρειάζεσαι κάτι εξωτικό).

 

Επόμενη λύση αλλά θέλει φράγκα είναι η αναβάθμιση σε GPU. Τώρα που βγαίνει η νέα γενιά της Nvidia, έχε το νου σου μήπως μπορέσεις να βρεις σε καλή τιμή κάποια 2070 super ή ακόμα πιο οικονομικά κάποια Radeon 5700XT (+20% σε σχέση με τη δικιά σου κάρτα).

Έγινε επεξεργασία από gdp77
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.