Jump to content



Αναστηθηκε η οθονη


Recommended Posts

Η ιστορια εχει ως εξης. Προχθες 22/12 αλλαξα τις μπαταριες στο ups, μολις το ανοιξα ριχνει την ασφαλεια, την ανεβαζω, ανοιγω τα pc, η οθονη (dell U2312HM) νεκρη. Βαλε, βγαλε καλωδια κτλ, τιποτα. Γινεται αντικατασταση με μια παλια για να κανω τη δουλεια μου και ψαχνω για καινουρια. Χθες 23/12 μετα απο συντομη ερευνα γινεται παραγγελια της Asus VP249QGR την οποια αναμενεται να παραλαβω την εβδομαδα που ερχεται. Σημερα λεω δε τη βαζω στο ρευμα πριν τη διωξω? Ε, ανοιξε. Βγαζω, βαζω καλωδιο, νεκρη. Τη γυρναω απο εδω, τη γυρναω απο εκει, βαζω, βγαζω καλωδιο, ανοιγει. Οποτε λεω να προχωρησω σε εγχειρηση. Με το πανελ εκτος bazel ανοιγε, οταν το εβαζα παλι πισω, μια ανοιγε μια δεν ανοιγε. Το μονο που μπορουσα να σκεφτω ειναι οτι υπηρχε καποιο προβλημα με την καλωδιοταινια που παει στα κουμπια της (ηταν πολυ σφικτη) οποτε την χαλαρωσα λιγο. Τωρα φαινεται να ανοιγει κανονικα.

 

Το προβλημα μου ειναι το εξης.

 

Εχω την Asus σε παραγγελια που ομως δεν ειμαι σιγουρος οτι μου κανει λογω βιαστικης αποφασης. Τα θεματα εδω ειναι οτι αφενως  με την 980GTX μου δε νομιζω οτι θα την εκμεταλευτω στο 100% ακομα και με τα παιχνιδια που παιζω (Battlefield 4, Stellaris, παλιοτερα Total War κτλ) αλλα καποια στιγμη θα παρω και καρτα και αφετερου θα ηθελα να το ψαξω λιγο παραπανω (και δε μου αρεσει και το stand της ?). Μπορω ομως στο μεταξυ να εμπιστευτω την Dell και οτι δε θα με κρεμασει ξαφνικα? Εχει αντιμετωπισει κανεις κατι αντιστοιχο?

 

Συμβουλες ευπροσδεκτες.

Link to comment
Share on other sites

1) Ακριβώς το ίδιο μόνιτορ πήρα και εγώ για διαφορετικούς λόγους από εσένα. Μπορείς να διαβάσεις σχετικά (και κριτική μου) εδώ

https://www.thelab.gr/forums/topic/185458-αποφάσισα-μάλλον-για-dual-monitor-setup-πάμε-για-ips-ή-va-144hz-και-ποιο/

 

2) Αν την θες για χρήση gaming 144Ηz, τότε ψηφίζω ναι, να την πάρεις. Υπολογίζεις και ένα επιπρόσθετο κόστος για stand (εγώ θα τη χρησιμοποιήσω σε dual monitor setup) επομένως δεν με ενδιέφερε το stand. Λογικά είναι ίδια με την Αsus TUF με διαφορά στο stand (https://www.skroutz.gr/s/21945451/Asus-TUF-GAMING-VG249Q-23-8.html ). Δεν παίρνω όρκο, αλλά κάτι τέτοιο διάβασα στις αναζητήσεις μου. Αν τη θες για χρήση desktop, θεωρώ πώς θα σου φανεί "λίγη" σε σχέση με τη Dell -αν και έχουμε διαφορετικά μοντέλα-.

 

3) Αν βεβαίως μπορείς να ανέβεις σε budget (εγώ δεν μπορούσα) τότε να κοιτάξεις επιλογές με καλύτερα panel με πραγματικό 1ms-2ms GTG και 400 cd/m^2 brightness που μάλλον είναι πολύ καλύτερες και σαν οθόνες. Οι επιλογές είναι εδώ

ogimage_geizhals.png
GEIZHALS.EU

Preisvergleich und Bewertungen für Monitore mit Diagonale bis 25", Auflösung: 1920x1080 (Full HD), Panel: IPS, Helligkeit: ab 400cd/m², Reaktionszeit (GtG): bis 2ms, Var. Synch. Maximalfrequenz: ab...

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μαλλον θα φυγει χριστουγεννιατικο mail για ακυρωση ?

 

Βλεπω αυτες τις δυο

https://www.skroutz.gr/s/26210658/BenQ-Mobiuz-EX2510-24-5-Gaming-Monitor.html

 

https://www.skroutz.gr/s/20910038/Asus-TUF-Gaming-VG259Q-24-5-Gaming-Monitor.html

 

Το HDR αξιζει οσο λενε?

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, spH3RiCal said:

Μαλλον θα φυγει χριστουγεννιατικο mail για ακυρωση ?

 

Βλεπω αυτες τις δυο

https://www.skroutz.gr/s/26210658/BenQ-Mobiuz-EX2510-24-5-Gaming-Monitor.html

 

https://www.skroutz.gr/s/20910038/Asus-TUF-Gaming-VG259Q-24-5-Gaming-Monitor.html

 

Το HDR αξιζει οσο λενε?

Από ανθρώπους που εμπιστεύομαι την άποψή τους, όχι για competitive gaming, υπό προϋποθέσεις για λοιπούς τίτλους. Καλό είναι να το έχει η οθόνη σου διότι πάει πακέτο με panel ανώτερων προδιαγραφων, επομένως είναι μια ένδειξη των δυνατοτήτων της οθόνης. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, spH3RiCal said:

Της benq διαβαζω ειναι emulated οποτε δε ξερω αν ισχυει αυτο με τα panel που λες, τουλαχιστον για τη συγκεκριμενη. Θα το ψαξω λιγο ακομα.

 

Αυτό εννοείς?

https://www.benq.com/en-ap/support/downloads-faq/faq/product/explanation/monitor-faq-k-00034.html

 

 

Τα πάνελ πάντως σε αυτές που σου λίνκαρα είναι πολύ καλύτερα από τις 144άρες 200-250€

Έγινε επεξεργασία από gdp77
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.