Jump to content

38 tabs... ram...


Recommended Posts

Καλημέρααα και χρόνια πολλάαα...

Ε...άμα κάθεσαι όλη μέρα...σε πιάνει λίγο η μλκια....έχω το σύστημα της υπογραφής για κύριο pc....

 

INTEL XEON E1241 V3 @ 3.9 GHz 
ASUS H97 PRO GAMER
2x8GB KINGSTON HYPERX DDR3 2400 MHz

RX460 4GB

ADATA XPG GAMMIX S11 PRO 256GB

SAMSUNG 860 EVO 500GB

 

Δεν μασάει πουθενά....εκεί που είχε μασήσει ήταν που πήγα να επεξεργαστώ ένα βίντεο μια φορά .... ω ρε φίλε λέω.... πολύ αργεί........πω.... γιαυτό παίρνουν οι άλλοι που κάνω τα βιντεο τούμπανα....

 

  

πριν 11 ώρες, το μέλος Rusty_Cookie έγραψε:

 

Με 38 ταμπ ανοιχτά, χαλάρα θα στοιχημάτιζα dev-related ενασχόληση.

 

Μπάααα....δυστυχώς δεν...ωραία θα ήταν....

 

  

πριν 11 ώρες, το μέλος salde έγραψε:

όχι όχι σαδ. Εσύ λες το λογικό. Θα μας πει ο f117 αύριο τι tabs είναι. Προκαταβολικά, για τον εαυτό μου μιλώντας, τα πολλά tabs παραπέμπουν σε οκνηρία και έλλειψη καλής οργάνωσης. 

 

Καλά το πάς εσύ.... στο κινητό στις καρτέλες που γράφει τα νούμερα...σπάνια βγάζει νούμερο... βγάζει το : D  χαχαχαχαχαχαχαχα

 

Τα tabs λοιπόν... είναι μερικά απο banggood....λιγότερα απο aliexpress... κανα δύο απο διπλανό φορουμ....3-4 με προσφορές.....κανα 10αρι από τον λάμπη.....μερικα GOV στυλ... μερικά απο πράγματα που έψαχνα μέσω google για να τα δώ μετα...ε και κανα mail.........

 

Και να σβηστούν όλες και να πάνε στο 0.... μετά απο μία μέρα θα έχουμε πάλι τα ίδια......

 

πχ. τώρα που θέλω να δω για τις μνήμες.... 

Ανοίγουμε google.... αναζήτηση .....αποτελέσματα.... και πάμε με την ροδέλα πάνω στα αποτελέσματα...ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ!

Ξανα search στο google με βελτιωμένο query ... ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ!

 

ΕΕΕ... και τι να αναβαθμίσω στον υπολογιστή τώρα που με έχει πιάσει η μλκια????

Να πάρω άλλα 16gb να πάω στα 32? έχει κανα νόημα? μπααα... ψυχολογικό...... 

Να κάτσω στα αβγά μου???

πφφφφφφφφφφφφ

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Ελεγχόμενου κόστους μόνο την RAM βλέπω ως λογική επιλογή. Τα υπόλοιπα οδηγούν σε συνολική αλλαγή που είναι άλλου κόστους με την κατάσταση από πλευράς τιμών να μην είναι καλή.

Υπάρχει και το κάθισμα στα αβγά, αν καταφέρεις να πειθαρχήσεις κάνε μου την χάρη σε παρακαλώ να είναι αβγά Μεγάρων ΠΟΠ.

Αν ο τελικός στόχος ε΄ναι απλώς να ξοδευτεί ένα περιορισμένο, μικρό ποσόν στον υπολογιστή, αδιαφορώντας για αύξηση επιδόσεων, υπάρχει κι η εναλλακτική κάποιου περιφερειακού. Μονάχα όμως αν με το περιφερειακό όντως θα βελτιώσεις την ευχαρίστηση σου όταν κάθεσαι στον υπολογιστή. Αλλιώς είναι πεταμένα λεφτά.

Link to post
Share on other sites

Δεν θα είναι τα πρώτα! Χαχαχαχα...κοιταγα για headphones!!!....ο.τι νάναι... κοιταγα και για μονό ψυγείο αλλά το εγκατέλειψα γρήγορα αυτό....

Μεγάρων? Κλεφτοαβγά?

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

@f117

 

Και εγώ πολλές φορές ανοίγω πολλά tabs, ειδικά όταν γράφω κάποιες εργασίες και κάνω πολλές σχετικές αναζητήσεις ή ψάχνω κάτι να αγοράσω και κοιτάω reviews, videos κτλ παράλληλα. Δεν είναι ανάγκη να κάνεις μόνο development εργασίες για να έχει 40 tabs ανοικτά stackoverflow χεχε ( @Rusty_Cookie )

 

Μόλις τώρα άνοιξα περίπου 50 tabs, εκ των οποίων 5-6 ήταν videos στο youtube να παίζουν παράλληλα και τα υπόλοιπα google, thelab, σελίδες προϊόντων, reviews, web mail κτλ, προσπαθώντας να αναπαράξω ένα σενάριο χρήσης. 

 

Selection_001.png

 

Η μνήμη σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόβλημα. Με όλα τα παραπάνω είχα 6GB χρήση RAM και περίπου 20% χρήση επεξεργαστή (Ryzen 1600 της υπογραφής). Βέβαια έχω και adblocker και δεν ξέρω με διαφημίσεις πόσο παραπάνω σε RAM και CPU usage θα βρισκόμουν. Επομένως, αν με τη χρήση που κάνεις (πολλά tabs ανοικτά) το σύστημα αρχίζει και σέρνεται, μάλλον κοιτάς για αναβάθμιση πλατφόρμας. Η επιπρόσθετη μνήμη δεν νομίζω να σε βοηθήσει. 

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Θα κάνω κ εγώ το ίδιο να δω και να το στειλω...αλλά το ξέρω ότι δεν είναι πρόβλημα ή μνημη....αλλά ή μλκια του μλκοκαταναλωτισμου....

image.thumb.png.651dcadeacbbb073799350ff5926aced.png

 

πάμε....70 καρτέλες τώρα... χαχαχα ... ένα word ανοιχτό...η ζωγραφική...telegram...eset... 

Δεν σέρνεται το εργαλείο λέμεε!

Αλλά το πρόβλημα είναι οτι μετά απο λίγοο δεν βλέπεις του τίτλους στις καρτέλες ............. δεν υπάρχει και κανα addon και ανοίγουν σε δεύτερη σειρά απο κάτω..........

Edited by f117
Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, f117 said:

Αλλά το πρόβλημα είναι οτι μετά απο λίγοο δεν βλέπεις του τίτλους στις καρτέλες ............. δεν υπάρχει και κανα addon και ανοίγουν σε δεύτερη σειρά απο κάτω..........

Κάνε δεξί κλικ σε μια καρτέλα και μπορείς να τις βάλεις σε groups. Είναι αρκετά βολικό σε τέτοιες περιπτώσεις.

 

Αν σκέφτεσαι για αναβάθμιση, κοιτάς από Ryzen 3600X και πάνω για να έχει και κάποιο ουσιαστικό νόημα. Ξεκινάς από 3600Χ + Β550 + 16 GB DDR4 από ~400€ και ανεβαίνεις ανάλογα με τα καταναλωτικά σου ένστικτα....

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Σε μια Η77 Asus 1155 με Xeon μηχάνημα από το 2014 με 20GB μνήμη 30 Tabs ανοιχτά και το bluestacks παίζω Rise of Kingdoms.Αν δεν καει το σύστημα δεν αλλάζει ΛΟΛ.Οι Xeon είναι φοβεροί απο πλευράς κατανάλωσης θερμοκρασίας.

memu.jpg

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, ThorLite said:

Οι Xeon είναι φοβεροί απο πλευράς κατανάλωσης

 

Έχεις κάποια μέτρηση για την κατανάλωση στο παράδειγμα που αναφέρεις; π.χ. UPS που να σου δείχνει W ή κάποιο Watt-όμετρο ; Το γράφω αυτό γιατί πραγματικά δεν νομίζω να πετυχαίνουν καλύτερες καταναλώσεις ακόμα και από Ryzen 1ης γενιάς. Οι θερμοκρασίες είναι άλλο θέμα.

Edited by gdp77
 • Like 1
Link to post
Share on other sites

για τα tabs που δεν φαίνονται: σου απάντησε ο τζιντι, οι περισσότεροι browsers επιτρέπουν πλέον να γίνεται κάποιου είδους ομαδοποίηση tabs (ενδέχετα να το βαφτίζουν με άλλο όνομα το χαρακτηριστικό αλλά ουσιαστικά είναι το ίδιο) ώστε αντί να καταλήγεις με 40 ανοιχτά άνευ λόγου, τουλάχιστον να έχεις σε ομάδες κάποια από τα 40 που μάλλον δεν σου πολυχρειάζονται αλλά τα αφήνεις εκεί για μία στο τόσο.
Αυτό σε διευκολύνει στο πρόβλημα με το ότι δεν χωράνε να τοποθετηθούν αυτόνομα, αν το προσφέρει ο browser διευκολύνει ελαφρώς και στη διαχείριση της RAM γιατί κρατά μερικά χωρίς να τα φορτώνει μέχρι να ζητηθούνλ αδειάζοντας σου λίγο χώρο στη μνήμη.

Υπάρχουν και προγράμματα για να καθαρίζεις την μνήμη κάπου κάπου να μην σου σέρνεται ο υπολογιστής. Έτσι κι αλλιώς καλό είναι να αδειάζεις την cache και να διορθώνεται η registry των windows an;a diast;hmata λώστε να μην μαζεύεται πολύ ατακτοποίητο σκουπίδι στο pc και στο τέλος χάσεις την μπάλα. CCleaner στη δωρεάν έκδοση φαντάζομαι να σου αρκεί. Αν δεν το έχεις ήδη.

Πάντως ο τρόπος να μένουν όλα ταυτοχρόνως ανοικτά είναι αντιπαραγωγικός συχνά, σε τέτοιες περιπτώσεις. Το κάνω κι εγώ επειδή βαριέμαι να οργανώνω μερικές ιστοσελίδες σε bookmarks, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος.

Στα της αναβάθμισης: είναι καλό που σκέφτεσαι ότι μπορεί να είναι υπερκαταναλωτισμός. Για web browsing δεν έχει νόημα να ξοδευτείς με συνολική αλλαγή συστήματος. Ειδικά αν δεν νιώθεις να σε ταλαιπωρεί στην καθημερινότητα της χρήσης σου κάτι. Η μνήμη στα 32 είναι από τις φθηνότερες δυνατότητες που βλέπω, χωρίς να είναι εντελώς πεταμένα λεφτά. Τα περιφερειακά, μόνο εσύ ξέρεις τι θα θεωρούσες ότι σε ταλαιπωρεί σήμερα ώστε να ρίξεις εκεί το λίγο χρήμα.

Τώρα, αν υπάρχει κάποια άλλη χρήση που είτε βλέπεις να σέρνεται ο υπολογιστής ή έστω θα σε ικανοποιούσε να γίνεται κάπως ταχύτερα, οι μικροαλλαγές στο παρόν δεν πολυσυμφέρουν (από Η97 σε Ζ97 π.χ.) η δε ολική αναβάθμιση απαιτεί άλλο χρήμα κι άλλου είδους συζήτηση.

ΤLDR 1.μην ξοδέψεις τίποτα αν αντέχεις, οργανώσου κάπως καλύτερα  2.αν θες λίγο ξόδεμα και δεν κρατιέσαι, δες την RAM

Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, salde said:

2.αν θες λίγο ξόδεμα και δεν κρατιέσαι, δες την RAM

 

Αν μιλάμε για παραγωγικότητα/άνεση στην εργασία, τότε σε τέτοια σενάρια βοηθάει και η σκέψη για δεύτερο monitor που θα σου προσφέρει τη δυνατότητα για περισσότερο άπλωμα των ταυτόχρονα ανοικτών παραθύρων. Πρόσφατα πήγα σε τέτοια λύση και ήδη τα οφέλη αρχίζουν να φαίνονται.... Έχει βέβαια και αυτή η λύση τα μειονεκτήματά της (επιπρόσθετος χώρος στο γραφείο ή αγορά βραχιόνων, mismatch στα χρώματα ανάμεσα στα δύο monitors), αλλά τα πάντα είναι θέμα επιλογών και συμβιβασμών, εν το τελικό πρόσημο είναι θετικό.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
1 hour ago, gdp77 said:

 

Έχεις κάποια μέτρηση για την κατανάλωση στο παράδειγμα που αναφέρεις; π.χ. UPS που να σου δείχνει W ή κάποιο Watt-όμετρο ; Το γράφω αυτό γιατί πραγματικά δεν νομίζω να πετυχαίνουν καλύτερες καταναλώσεις ακόμα και από Ryzen 1ης γενιάς. Οι θερμοκρασίες είναι άλλο θέμα.

Απο βαττομετρο δεν εχω,απλα συγκρίνω τον i5 3570 που ειχα πριν παρω τον Xeon,σε full Prime95 τράβαγε σχεδόν 1.5x-1.8x ρεύμα/ισχύ  απο τον Xeon τα νουμερα απο το HWiNFO64.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

https://blog.google/products/chrome/organize-your-tabs-and-stay-productive-chrome/


https://www.wired.com/story/how-to-organize-browser-tabs/
 

υπάρχουν ένα σωρό άρθρα για όποιον είναι serious tab abuser, το καλύτερο είναι να κλείνουμε τα περιττά. Η ομαδοποίηση κάποιων, η δεύτερη καλύτερη λύση αν επιμενουμε να τα κρατάμε.

 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Χαχα, τώρα έχω 22, αλλά είναι επειδή έχω μπει από λίνουξ. Στο άλλο έχω άνετα 7-8 παραπάνω. Όταν δε μπαίνω λάμπη και σε 1-2 άλλα φόρα τότε εκτοξεύονται προσωρινά. Έχω συνήθως διάφορα άρθρα ανοικτά που τα έχω στα... υπόψην για μελέτη... περίμενουν μέχρι να βρεθεί η διάθεση!!!

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
1 hour ago, schumifer said:

Χαχα, τώρα έχω 22, αλλά είναι επειδή έχω μπει από λίνουξ. Στο άλλο έχω άνετα 7-8 παραπάνω.

 

Αναφέρεσαι σε GB μνήμης ή tabs ? 

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.