s_them Posted January 14 Share Posted January 14 Καλησπέρα! Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με δίσκο κοπής. Έχω ένα παλιό δισκοπρίονο της Black & Decker 1 1/2 ΗΡ (περίπου 1150 Watt), που φοράει δίσκο διαμέτρου 185/16. Θέλω να κατασκευάσω ντουλάπα από μελαμίνη αλλά και από mdf με καπλαμά. Προφανώς, χρειάζομαι όσο το δυνατό πιο καθαρές κοπες, χωρίς γρέζι και σπασίματα. Τι δίσκο μου προτείνετε; Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ λίγων και πολλών δοντιών; Είναι καλύτερο να έχω διαφορετικό δίσκο για κάθε είδος ξυλου; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Σωτήρης Quote Link to post Share on other sites
osa Posted January 14 Share Posted January 14 Δίσκο για μελαμίνη θα πάρεις με πολλά δόντια 48 το λιγότερο. Οι δίσκοι με τα πολλά δόντια κάνουν πιο καθαρές κοπές αλλά κόβουν πιο αργά. Κάτι άλλο να έχεις υπ όψει σου που πιθανώς να μην το ξέρεις: Στις κοπές με δισκοπρίονο χειρός η καλή πλευρά του ξύλου που κόβεις αυτή δηλαδή που θα φαίνεται περισσότερο θα πρέπει να είναι από την κάτω πλευρά γιατί ο δίσκος γυρίζει από κάτω προς τα επάνω και τα ξέφτια τα κάνει στην έξοδο. Καλή συνέχεια. 5 Quote Link to post Share on other sites
s_them Posted January 14 Author Share Posted January 14 Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, αλλά και για το tip. Το mdf θα κοπεί σωστά με τον ίδιο δίσκο; Quote Link to post Share on other sites
osa Posted January 14 Share Posted January 14 Αν έχει επένδυση καπλαμά αναγκαστικά θα κοπεί με τον ίδιο δίσκο για να μην ξεφτίσει η επένδυση. Πολλοί για να μειώσουν το ξέφτισμα χρησιμοποιούν χαρτοταινία στα σημεία κοπής. 2 Quote Link to post Share on other sites
s_them Posted January 14 Author Share Posted January 14 OK ευχαριστώ πολύ. Καλό βράδυ. Σ. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts