Jump to content



επίτηδες !!! ή κατά λάθος???


serpico75

Recommended Posts

Εδώ και δύο ημέρες, έχω ένα θέμα με το wi-fi στο σπίτι.

Δεν ξέρω εάν κάποιος τριγύρω το κάνει επίτηδες απλά για να παίξει ή κάτι γίνεται εν αγνοία κάποιου που πρόσφατα έβαλε router τριγύρω.

Πέφτει επάνω στο δικό μου router, και στο tablet που δουλεύω συνεχώς ασύρματα, μία χάνω τη σύνδεση, μία έρχεται, κοκ.

 

Κοίταξα από το πρόγραμμα WiFi Analyzer (δίνω μία τυχαία εικόνα τού προγράμματος):

 

2.4G-Channels-1024x587.thumb.png.77c0f05116be037a8bea0bb63155f838.png

 

Εκεί συμβαίνει το εξής παράξενο που δεν μου έχει ξανατύχει.

Όπως στην παραπάνω εικόνα, βλέπω μόνο το δικό μου δίκτυο-router και άλλο ένα (μάλλον είναι αυτού που έχω το θέμα). Και αυτά τα δύο, είναι πάντοτε στο ίδιο κανάλι. Και στα dBm (Signal Strength), πέφτει σχεδόν κάθε δευτερόλεπτο ακριβώς στο ίδιο strength με μένα. Όταν δεν έχουμε το ίδιο strength, με ρίχνει στο μηδέν (εκεί δεν ανοίγω σελίδες), αλλά γίνεται και το ανάποδο. Τον ρίχνω και γω στο μηδέν. Αλληλοχτυπιόμαστε.

 

Μπήκα στο router, και άλλαξα κανάλι. Από 1, το έβαλα 11. Μπήκα στο WiFi Analyzer, και αυτομάτως και αυτός στο 11 !!! Τί γίνεται, λέω??? Δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Λόγω τού ότι είχε δει το SSID μου, το έκανα από το router κρυφό, και άλλαξα και πάλι κανάλι. Πάλι τα ίδια. Στο ίδιο κανάλι, αμέσως, και με "χτυπάει". Καλά? Πως το ξέρει??

 

Αλλά, είπα, λόγω τού ότι γνωρίζει το SSID από πριν, μάλλον δεν είχε νόημα να το κάνω κρυφό. Οπότε, άλλαξα καί SSID, καί password, καί κανάλι, αλλά το έκανα απευθείας κρυφό το SSID. Έτσι ήταν το σωστό. Τώρα δεν γνώριζε το SSID.

 

Πήγα στο tablet, και έκανα manually το connection με το router στο καινούριο, πια, SSID. Συνδέθηκε, και μπήκα στο analyzer. Απίστευτο!! Και πάλι πέφτει επάνω μου στο νέο κανάλι!!!

 

Επίσης, γιατί το wifi analyzer, δείχνει μόνο δύο router??? Το δικό μου και αυτού που ίσως επίτηδες κάνει ό,τι κάνει. Θα μου πείτε, ok, μπορεί αυτό να είναι φυσικό. Να υπάρχει στην ακτίνα μόνο το δικό του router. Σωστό αυτό. Αλλά, απ' ότι θυμάμαι στο παρελθόν, πρόσφατα, σε ένα searching με άλλες συσκευές, υπήρχαν και άλλα routers.

 

Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Τί μπορεί να είναι όλο αυτό; Και τί μπορώ να κάνω;

Link to comment
Share on other sites

Το δίκτυο που με σκεπάζει λέγεται COSMOTE WiFi Fon. Είναι κάποιο δωρεάν ή κάτι τέλος πάντων ισχυρό που έβαλε η COSMOTE κοντά σε μένα τις τελευταίες ημέρες? Εάν ναι, πως μπορώ να απαλλαγώ και να ξεχωρίσω το σήμα μου? 

Link to comment
Share on other sites

To Cosmote WiFi Fon το εκπέμπει η δικιά σου συσκευή, και είναι guest δίκτυο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους όσοι έχουν ενεργοποιημένο το Fon στο δικό τους δίκτυο. Το ίδιο βεβαίως μπορείς να κάνεις εσύ και στα δικά τους όταν είσαι εκτός του χώρου σου.

Μπορείς να το απενεργοποιήσεις από το My Cosmote ή με την εξυπηρέτηση πελατών.

Έχει κόφτη για να μην επηρεάζει την δικιά σου χρήση, και δρομολογείται από άλλο δίκτυο ώστε να μην καταγράφεται ως δικιά σου χρήση.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, minast said:

Το ίδιο βεβαίως μπορείς να κάνεις εσύ και στα δικά τους όταν είσαι εκτός του χώρου σου.


θυμισε μου, σε παρακαλώ, αν δεν διαθέσεις το δικό σου, μετά ούτε εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις των άλλων, σωστά; (όπως είναι και το δίκιο) 

Link to comment
Share on other sites

πριν 8 λεπτά, το μέλος salde έγραψε:

θυμισε μου, σε παρακαλώ, αν δεν διαθέσεις το δικό σου, μετά ούτε εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις των άλλων, σωστά; (όπως είναι και το δίκιο) 

Σωστά, η ταυτοποίηση γίνεται με τα στοιχεία της σύνδεσής σου, τα οποία ισχύουν μόνο εφόσον δίνεις κι εσύ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

οπότε serpico75 κατάλαβες από τον minast τι επιλογές έχεις. Ή θα απενεργοποιήσεις (αν δεν θέλεις ούτε εσύ να χρησιμοποιείς των άλλων όταν είσαι έξω) ή θα το κρατήσεις αν δεν σε ενοχλεί.

Αυτά καλό είναι να τα διαβάζεις όταν σου προσφέρεται ένα πακέτο από τους παρόχους ώστε να αποφασίσεις αν θέλεις να το αγοράσεις έτσι ή θες κάτι άλλο.
 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, salde said:

Αυτά καλό είναι να τα διαβάζεις όταν σου προσφέρεται ένα πακέτο από τους παρόχους ώστε να αποφασίσεις αν θέλεις να το αγοράσεις έτσι ή θες κάτι άλλο.
 

 

Πολύ σωστά τα λες. Απλά, έγινε το εξής. Πριν λίγες ημέρες, έληξε το προηγούμενο συμβόλαιο, και αναβάθμισα σε ένα πολύ καλό πακέτο της cosmote. Πριν το αγοράσω, το έψαξα αρκετές ημέρες στην σελίδα της, αλλά πουθενά, μα πουθενά, δεν είδα κάτι να αναφέρεται για αυτό το wifi fon. Ακόμη και τηλεφωνικά που ενεργοποίησα το πακέτο, η κοπέλα που μίλησα δεν μου είπε τίποτα!!!

 

a. Να υποθέσω πως ακόμη και εάν το απενεργοποιήσω τώρα, δεν μπορώ να διεκδικήσω κάτι άλλο στη θέση του??? Αυτό δεν πρέπει να είναι το ίδιο με το να μην το συμπεριλάβεις στην αρχή της αγοράς, και να πάρεις κάτι άλλο στη θέση του. Έτσι δεν είναι;

 

b. Επίσης μία ερώτηση. Το νέο πακέτο το έχω εδώ και 1,5 μήνα περίπου. Αυτό το δίκτυο wifi fon στο σπίτι στην ανίχνευση δικτύων, δεν εμφανιζόταν εδώ και 2-3 ημέρες που έχω το πρόβλημα. Πριν 10 περίπου ημέρες, έλαβα από την cosmote ένα τηλεφώνημα να πάω σε ένα πακέτο μεγαλύτερων mbps. Τους είπα όχι. Αν ακούσετε με τι ταχύτητα βιάστηκε η τηλεφωνήτρια να κλείσει το τηλέφωνο σαν ένδειξη ότι αποδέχομαι, δεν θα το πιστεύατε!!! Τέλος πάντων, κατάφερα και δεν έκλεισε το τηλέφωνο, και αρνήθηκα. Δεν ξέρω μήπως το ότι έμεινα στο πακέτο μου, αλλά εκείνοι ενεργοποίησαν το fon, που ίσως είναι μέσα στο πακέτο, αλλά δεν ήξερα καν μεχρι σήμερα τί είναι, το έκαναν, και ξαφνικά, εδώ και 2-3 ημέρες εμφανίστηκε το fon και είχα το θέμα. Τί να πω;;;; Ένας αδικαιολόγητος και εξαιρετικά απογοητευτικός αχταρμάς!!!

Link to comment
Share on other sites

όχι όχι, μην είσαι αδικαιολόγητα καχύποπτος. Ούτε κάνας γείτονας σε κυνηγά;ει ούτε η cosmote. Ενεργοποίησες το fon στο πακέτο που αγόρασες και δημιουργείται κάποιο πρόβλημα; Έχεις πρόβλημα αποσυνδέσεων ή ταχύτητας; Κατάλαβες τι σου εξήγησε ο minast;

Είναι υπηρεσία της cosmote: «πέρα από την σταθερή σύνδεση που σου παρέχουμε, μπορείς ΑΝ ΘΕΣ να έχεις δωρεάν wifi σε όποιο σημείο της Ελλάδας» και κάτι τέτοια. Αν διάβαζες προσεκτικότερα ή τους αστερίσκους θα είχες δει, πως για να σε αφήσουν να χρησιμοποιείς αυτήν την υπηρεσία πρέπει κι εσύ με την σειρά σου να την προσφέρεις από το σπίτι σου σε άλλους. Δεν είναι συνωμοσία ή κάτι απαραιτήτως αρνητικό (σου εξήγησε ο minast για τον κόφτη ώστε να μην σου εμποδίζει την χρήση). Ούτε σε εκδικούνται επειδή δεν αγόρασες το παραπάνω που σου πρότειναν. Έκλεισε γρήγορα το τηλέφωνο μιας και κατάλαβε ότι δεν θα αγόραζες, οπότε γιατί να χάνει τον χρόνο της; Τηλεφώνησε στον επόμενο, εργαζόμενη είναι. ?

Θα έπρεπε να το εξηγούν καλύτερα οι πωλητές τους αλλά καταλαβαίνεις πως είναι αυτά. Κι όταν διαφημίζουν παγωτό δεν σου ανακοινώνουν στην διαφήμιση ότι παχαίνεις. Σου το διαφημίζουν χωρίς τα αρνητικά του. για αυτόν το λόγο πρέπει πάντα να διαβάζεις το γραπτό συμβόλαιο, ώστε να ξέρεις τι ακριβώς υπογράφεις.

Για το οικονομικό σκέλος δεν ξέρω τι ακριβώς πακέτα έχουν αυτήν τη στιγμή αλλά δε νομίζω να γλυτώσεις κάτι αν διαλέξεις να μην συμμετέχεις στο fon. Νομίζω τα ίδια θα πληρώσεις.
 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, salde said:

οπότε serpico75 κατάλαβες από τον minast τι επιλογές έχεις. Ή θα απενεργοποιήσεις (αν δεν θέλεις ούτε εσύ να χρησιμοποιείς των άλλων όταν είσαι έξω) ή θα το κρατήσεις αν δεν σε ενοχλεί.
 

 

ok. Κατανοητό.

Έγινε επεξεργασία από serpico75
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.