Jump to content



Αγορά εξωτερικού DAC/AMP για τη βελτίωση του ήχου σε παιχνίδια και μουσική


Recommended Posts

Λοιπόν, αρχίζω και ψήνομαι. Με δεδομένο ότι είμαι ικανοποιημένος από τον ήχο που ακούω από τα HyperX Cloud ΙΙ (με σύνδεση USB, δηλαδή με τη δική τους καρτούλα ήχου), αλλά δεν έχω ιδέα αν μπορεί να υπάρξει βελτίωση σε αυτόν τον τομέα, σκέφτομαι να δοκιμάσω και μια πιο εξειδικευμένη εξωτερική λύση. Δεν είμαι ειδικός και κοιτώντας αριστερά και δεξιά βλέπω ότι η Creative Sound BlasterX G6 είναι μια γενικά καλή all-around λύση με καλές κριτικές, χωρίς να ζητάει τραγικά πολλά χρήματα.

 

Σημειωτέον η όποια λύση πρέπει απαραιτήτως να μπορεί να δουλεύει και driverless (Linux-PS4-PC). Επομένως με ενδιαφέρει να υπάρχει δυνατότητα ενεργοποίησης λειτουργιών/προφίλ και με διακόπτες πάνω στο DAC/AMP (π.χ. το scout mode της προαναφερθείσας Creative).

 

Σε διάφορα συγκριτικά βλέπω ότι υπάρχουν και αρκετές λύσεις από άλλες εταιρείες.

 

Αξίζει να δοκιμάσω, λοιπόν, κάποιο τέτοιο εξωτερικό DAC/AMP? Θα ακούσω διαφορά; Είναι περιττό έξοδο; Βάσει εμπειριών, τι άλλο έχετε να προτείνετε; 

 

 

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, panoc said:

πεταμενα λεφτα εφοσον ειναι να οδηγησει τετοιου επιπεδου ακουστικα.

 

Οι κριτικές που βλέπω στο youtube πάντως αναφέρουν μεγάλες διαφορές σε "gaming" headsets, με added bonus βεβαίως ότι μπορεί να οδηγήσει και audiophile ακουστικά με πολλά Ω.... Το δεύτερο ΔΕΝ με ενδιαφέρει.

Link to comment
Share on other sites

@gdp77 Νομίζω ότι είναι καλύτερα να μείνεις ως έχεις. Κακά τα ψέμματα, τα ακουστικά αυτά όσο καλά κι αν είναι, που είναι, δεν είναι για παραπάνω. 

Η αγορά μιας κάρτας ήχου θα σου δώσει διαφορές σχεδόν σίγουρα. Πιθανότατα στην ένταση, αλλά και ίσως και στο τι ακούς μιας και οι καμπύλες απόκρισης θα είναι διαφορετικές αλλά και θα έχεις τη δυνατότητα για παραμετροποίηση. Άλλα, δεν νομίζω ότι αξίζει.

Ένα άλλο ζευγάρι ακουστικών στην περίπου ίδια κατηγορία τιμης, αλλά με προσανατολισμό στην ακρόαση μουσικής,  θα μπορουσε να εκμεταλλευτεί πολύ καλύτερα τις οποίες δυνατότητες μιας κάρτας ήχου. 

Εγώ έχω μια creative AE-5. Από ακουστικά έχω ένα ζευγάρι logitech g233, ένα ζευγάρι creative H5 tournament edition και ένα ζευγάρι audio technica ath-m30x. Ε, μόνο τα audio technica αξίζουν να κάτσεις να ασχοληθείς αν θες να ακούσεις καμία μουσική της προκοπής. 

 

Αν παρόλα αυτά θες να πάρεις κάρτα ήχου, και η G6 Είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογξ

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 3 λεπτά, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

Πιθανότατα στην ένταση,

 

Ετσι τι πατανε σχεδον ολοι, ακουνε μεγαλυτερη ενταση και λενε ουαου καλυτερος ηχος.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πέρα από την ένταση και τις δεδομένες δυνατότητες των ακουστικών όμως, ρωτάω μήπως το εξειδικευμένο εξωτερικό DAC/ΑΜP μπορεί να δίνει ήχο (με τα όποια προφίλ) που να είναι πιο "καθαρός" για συγκεκριμένες χρήσεις π.χ. το  scout mode της creative να σου δίνει καλύτερο εύρος σε αυτά που έχουν σημασία στο gaming κτλ. Δεν ισχυρίζομαι ότι ξαφνικά τα ακουστικά μου θα γίνουν καλύτερα, αλλά αν βελτιώνεται αυτό που ακούω, κυρίως χρηστικά, γιατί audiophile ΔΕΝ είμαι για να εκτιμήσω π.χ. το καλύτερο ακουστικό αποτέλεσμα στην μουσική. Στον υπολογιστή μουσική ακούω ως background ενίοτε όταν εργάζομαι και για το gaming, σπάνια για ταινίες. Επομένως, για αυτή τη χρήση λέτε να μην αξίζει ένα εξωτερικό DAC/AMP ?

 

ΥΓ Επίσης μην ξεχνάμε ότι το εξωτερικό DAC/AMP -εν προκειμένω η Sound BlasteX G6, αλλά και άλλες επιλογές- δίνουν και ξεχωριστό Line-out με το οποίο μπορώ να οδηγήσω τα 2.1 ηχεία μου, των οποίων ο ήχος σαφώς υπολείπεται σε σχέση με τα ακουστικά μου.

Link to comment
Share on other sites

πριν 7 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε:

scout mode της creative

 

μονο αυτο θα σου προσφερει και αυτο επειδη εχω ηδη 4 καρτες της creative και δοκιμασμενο, δε δουλευει σωστα και καλα παντα και ειδικα σε παιχνιδια που εχουν εξορισμου σκ@τ@ ηχο οπως το cod.

 

1000 φορες καλυτερο αποτελεσμα θα εχεις με το equalizer apo μαζι με το peace addon, να φτιαξεις προφιλ που εσυ οπως τα θες και να αλλαζεις αναλογα το game.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, το μέλος gdp77 έγραψε:

 

?

:yikes::yikes::yikes::yikes::yikes::yikes::yikes::yikes::yikes::yikes::yikes:

αληθεια τωρα δε περιμενα να μη γνωριζεις αυτο

equalizer apo

peace addon

 

Ενας equalizer ειναι. Ισως ο καλυτερος free.

Απειρα πραγματα να κανεις εαν ξερεις τι κανεις, και πολλα εαν δεν ξερεις (για ευκολια απο το peace)

 

Πειραζεις τον ηχο αποθηεκυεις προφιλ και τα φορτωνεις αναλογα το παιχνιδι/εφαρμογη.

(πχ για pubg εθιστε να ανεβαζεις τα πριμα στο διαολο για να ακους καλυτερα τα βηματα)

 

Μη νομιζεις οτι το scout ειναι κατι διαφορετικο, δινει ενταση (υπερβολικη) στα πριμα και στα χαμηλομεσαια μπασα και μπουκωνει τα μεσαια.

  • Like 2
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 21 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε:

π.χ. το  scout mode

 

 

Θα το χρησιμοποιήσεις κάνα δυο φορές, θα σου σπάσει τα νεύρα και θα το ξανακλεισεις! ?

 

Όσο δεν έχεις υψηλές αξιώσεις ακρόασης από τα προϊόντα που χρησιμοποιείς, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να ασχοληθείς άλλο. Η onboard κάρτα των ακουστικών έχει δυνατότητες να φτιάξεις καμπύλες απόκρισης; Αν ναι, ψάξουν με αυτήν, βρες ΕΝΑ προφίλ που να σε καλύπτει σε όλα , άστο ενεργοποιημένο και τέλος. Ούτε το να αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο προφίλ είναι βολικό κατά τη γνώμη μου. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 1 λεπτό, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

Θα το χρησιμοποιήσεις κάνα δυο φορές, θα σου σπάσει τα νεύρα και θα το ξανακλεισεις!

το αυτο, ειναι τοσο ασυνεπη στον ηχο που διαμορφωνει που σπαει μπαλες.

 

πριν 1 λεπτό, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

Αν ναι, ψάξουν με αυτήν, βρες ΕΝΑ προφίλ που να σε καλύπτει σε όλα , άστο ενεργοποιημένο και τέλος. Ούτε το να αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο προφίλ είναι βολικό κατά τη γνώμη μου. 

με peace ειναι ενα κλικ ή ενα hotkey.

απειρως βολικο, πχ εαν εχεις φτιαξει προφιλ για πριμα σε pubg και μετα ακουσεις youtube ή/και μουσικη ειναι ο ηχος χαλια, οποτε το αλλαζει on the fly.

 

ασε που μπορεις να κανεις και eq στο μικροφωνο για να φτιαξεις και το ηχο που ακουνε οι αλλοι εαν παιζεις mutli.

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.