Jump to content



Πώς μπορώ να πετύχω live monitoring του LAN μου;


gdp77

Recommended Posts

Η δικτύωση στο σπίτι μου είναι κάπως έτσι:

 

1427442499_mynetwork.jpg.647db31bb1f9c26c8f3a0b8a08b2b4dd.jpg

 

Συνήθως είναι συνδεδεμένες και κάποιες επιπρόσθετες συσκευές ασύρματα, είτε στο router, είτε στον δορυφόρο του power line.

 

To πρόβλημα που θέλω να λύσω είναι ότι δεν μπορώ να έχω κάποιο monitoring για το τι bandwidth "τραβάει" από το internet το ps4 (π.χ. όταν κατεβάζει updates) ή κάποιο κινητό που είναι ασύρματα συνδεδεμένο στο router ή στον δορυφόρο του powerline.

 

To router δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα. Μπορείς να δεις από το router ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο LAN και τις IP τους, αλλά όχι να παρακολουθήσεις το traffic. 

 

Αντιλαμβάνομαι ότι με software δεν μπορώ να έχω ένα τέτοιο monitoring σε αυτή τη συνδεσμολογία.

 

Πώς θα μπορούσα να το πετύχω με τον πιο οικονομικό τρόπο?

 

Ενδιαφέρομαι για λύσεις κυρίως σε linux, αλλά και windows

 

Ευχαριστώ.

Έγινε επεξεργασία από gdp77
Link to comment
Share on other sites

Zabbix , netdata, Loki/grafana, graylog etc κάνουν monitoring/logging, αλλά είτε θες  τον agent τους να τρέχει σε κάθε συσκευή ή πάνω στο router αλλιώς δεν θα μπορέσεις να παρακολουθείς όλη την κίνηση.

 

Οπότε η λύση είναι νέο router, τώρα παλιό pc ή κάποιο νέο με opnsense/pfsense/openwrt/vyos, rpi4 με έξτρα USB to Ethernet dongle και openwrt, αν έχεις ήδη κεντρικό server κάτι από όλα αυτά σε virtual machine , παλιό enterprise firewall appliance από ebay , γενικώς υπάρχουν λύσεις για όλα τα επίπεδα και βαλαντια.

 

Οπότε κάνεις το zte μόνο να συγχρονίζει γραμμή και την τηλεφωνία, το νέο router από πίσω να κάνει pppoe connection και όλα τα υπόλοιπα που έχεις πλέον θα τα συνδέσεις πάνω στο νέο ρούτερ.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.