Jump to content



Radeon Super Resolution (RSR): η γνώμη σας;


Recommended Posts

Λοιπόν με τους τελαυταίους adrenaline 22.3.1 (17/3/2022) φαίνεται να αναβαθμίστηκε αρκετά το RSR.

 

Με λίγα λόγια, ρίχνεις την ανάλυση στο αγαπημένο σου παιχνίδι (display resolution), το RSR το καταλαβαίνει αυτόματα και κάνει upscaling στο native resolution.

 

To δοκίμασα στο Warzone, ρίχνοντας την ανάλυση στα 1600x900. Το RSR μου κάνει upscaling στα 1920x1080 και οι επιδόσεις είναι σημαντικά βελτιωμένες (παίρνω 140-180 FPS). Ο στόχος μου είναι τα min 144FPS που υποστηρίζει το monitor μου. Η ποιότητα των γραφικών δεν φαίνεται να υποβιβάζεται σημαντικά, το αποτέλεσμα είναι απολύτως αξιοπρεπές και playable. 1-2 παιχνίδια έπαιξα και δεν αισθάνομαι την ανάγκη να γυρίσω σε native 1920x1080.

 

Θα χρειαστεί να το τεστάρω στον χρόνο, ώστε να καταλήξω αν αξίζουν τα σχεδόν καρφωμένα 144 fps σε σχέση με τον όποιον (ελάχιστο αντιλάμβάνομαι) υποβιβασμό στο sharpness των γραφικών. Θα παραμείνω έτσι και θα ενημερώσω για τις παρατηρήσεις μου.

 

Έχετε δοκιμάσει το RSR με τους νέους drivers της AMD?

 

Τα συμπεράσματά σας? Ας τα καταθέσουμε εδώ για να ανοίξει η συζήτηση για αυτή τη σημαντική τεχνολογία της AMD που φαίνεται πλέον να μπαίνει σε άλλη φάση ωρίμανσης. 

Έγινε επεξεργασία από gdp77
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

39 λεπτά πριν, το μέλος steve_m έγραψε:

αμασητο πλεον απο τους ανθρωπους

ο υποβιβασμος εγινε feature

 

Δεν νομίζω. Υπάρχουν παιχνίδια π.χ. competitive fps που σε ενδιαφέρουν περισσότερο τα fps και λιγότερο η ποιότητα των γραφικών, που κυριολεκτικά δεν παρατηρείς εύκολα, εκτός και αν κάτσεις να κάνεις screenshots και να συγκρινείς. Αν μιλάμε για single player AAA titles, εκεί τεχνολογίες upscaling μπορεί να ενοχλήσουν στο μάτι περισσότερο, αλλά όχι σε competitive παιχνίδια.

 

Επίσης κανείς δεν σε υποχρεώνει να χρησιμοποιήσεις κάποια τεχνολογία upscaling. Αν δεν σου γεμίζουν το μάτι, παίξε native με λιγότερα καρέ. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

σε ποιες καρτες υποστηριζεται πληρως? Σε ολες? απο ποιες σειρες? 

 

System Requirements

OS: Microsoft® Windows® 10 or 11 64-bit

GPU: AMD Radeon™ RX 5000 Series Graphics and newer

Driver: AMD Software: Adrenalin Edition  22.3.1

Έγινε επεξεργασία από cabdik
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.