Jump to content



συνέχιση πολλαπλής τηλεφωνίας στο σπίτι


Recommended Posts

Στο σπίτι, έχω τηλεφωνία ΟΤΕ απλό PSTN (χωρίς internet). Μόνο τηλέφωνο.

 

Θέλω να πάω σε πακέτο 24Mbps. Θα εγκατασταθεί το modem-router συσκευή στο σπίτι.

Το θέμα-ερωτημα είναι το εξής:

 

Όπως είναι τώρα η δικτύωση για τα τηλέφωνα, είναι όπως πολύ παλιά που ο ηλεκτρολόγος έφτιαχνε έτσι την καλωδίωση, με μια τηλεφωνική πρίζα στο κάθε δωμάτιο. Όποτε, στην πρίζα αυτή, συνέδεες ένα τηλέφωνο και όλα ok.

 

Έτσι είμαστε και τώρα: μια συσκευή στο δωμάτιο με το κεντρικό καλώδιο τού ΟΤΕ , και άλλη μία συσκευή σε ένα δεύτερο δωμάτιο.

 

Νομίζω πως εάν βάλω στη νέα συνδρομή 24Mbps το modem-router στο κεντρικό καλώδιο που έρχεται απ'έξω, αυτή η δικτύωση καταργείται. Κάνω λάθος; Εάν όντως καταργείται, μπορώ με κάποιο τρόπο & εξοπλισμό να έχω και πάλι τη δικτύωση ενεργή;

Link to comment
Share on other sites

Τουτέστιν, θα ανοίξεις την πρώτη πρίζα, θα πάρεις το ζευγάρι καλωδίων που έρχεται απ' έξω και θα το κοτσάρεις στο DSL port του router, και το ζευγάρι που πάει μέσα θα το συνδέσεις για τηλέφωνο. Εάν κρατήσεις το PSTN ο "διαχωρισμός" θα γίνει στο DSL splitter. Εάν στο κάνουν VoIP, ο διαχωρισμός θα γίνει στο ρούτερ.

Εάν βαριέσαι, μπορείς να τα αφήσεις και ως έχουν, απλά χάνεις σε ταχύτητα και σταθερότητα συγχρονισμού. Είναι που είναι ADSL, κρίμα είναι να του κόψεις κι άλλο ;).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.