Jump to content



πιστωτικές κάρτες ερωτήσεις


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

 

Επειδή δεν ξέρω από πιστωτικές, να ρωτήσω 1-2 πράγματα.

 

Η παλιά πιστωτική POST CREDIT, μας στείλανε την νέα τής τράπεζας. Την χρησιμοποίησε την νέα, λοιπόν, η μητέρα μου για μια αγορά €150,00, χωρίς να βάλει δόσεις. Στη συγκεκριμένη τράπεζα, δεν έχουμε λογαριασμό. Μόνο την πιστωτική.

 

Λόγω έχει καθυστερήσει να έρθει το έντυπο ενημερωτικό (statement εάν το λέω καλά) για να κάνουμε και την πληρωμή, μπορώ να πάω σε ένα ATM, να κάνω πληρωμή; Και πόσα είναι το min που μπορώ να βάλω; Μήπως επειδή η αγορά έγινε χωρίς δόσεις, δεν υπάρχει ελάχιστο ποσό καταβολής, και για χωρίς τόκους, πρέπει να βάλουμε €150,00;

 

Εφόσον δεν έχω έντυπο κινήσεων, πως ξέρω που θα στείλω χρήματα; Δεν έχω κάποιο IBAN. Έχει IBAN η καρτα-συναλλαγη; Ή δεν χρειάζεται IBAN στη συγκεκριμένη περίπτωση, και μπορώ να το κάνω κάπως αλλιώς;

 

Εαν βοηθάει, έχω τέτοια έντυπα ενημέρωσης και πληρωμών από παλαιότερες αγορές τής μητέρας μου με δόσεις.

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να βαλεις 150 αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Τωρα κανονικα πρεπει να εχεις το app για να δεις τι και πως, αλλιως πηγαινε στην τραπεζα η παρε τηλεφωνο στην εξυπηρετηση.

Link to comment
Share on other sites

Στην τράπεζα έχω δοκιμάσει τηλεφωνικά 6 φορές, χωρίς αποτέλεσμα. Πρέπει να μιλήσει ο ίδιος ο κάτοχος τής κάρτας. Η μητέρα μου, καί δεν είναι εδώ αυτές τις ημέρες, και είναι και μεγάλη γυναίκα. Δεν μπορεί να κάνει αυτές τις ερωτήσεις και να βγάλουμε εδώ συμπέρασμα, τηλεφωνικά. Γι' αυτό προσπαθώ εγώ. Ακόμη και σε κατάστημα να πάω, θα ζητήσουν την ίδια. Δεν πρόκειται να μου πουν.

 

Γι'αυτό το προσπαθώ εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν εχεις το app δυσκολευει το πραμα!

Εννοειται οτι θελουν την ιδια για το οτιδηποτε! Το καλυτερο θα ηταν να πατε μαζι σε μια τραπεζα να εχει και την ταυτοτηα της μαζι

Προσεχε ομως μην καθυστερησεις πολυ γιατι θα σου τοκίσουν το ποσο 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ο τόκος πως δουλεύει; Δεν θέλω τώρα ακριβώς νούμερα.

 

Κάθε ημέρα έχεις τόκο μέχρι να εξοφλήσεις σε περίπτωση μη δόσεων ή σε περίπτωση δόσεων μέχρι να βάλω τη δόση;

Link to comment
Share on other sites

Just now, το μέλος serpico75 έγραψε:

Ο τόκος πως δουλεύει; Δεν θέλω τώρα ακριβώς νούμερα.

 

Κάθε ημέρα έχεις τόκο μέχρι να εξοφλήσεις σε περίπτωση μη δόσεων ή σε περίπτωση δόσεων μέχρι να βάλω τη δόση;

εσυ που δεν εχεις βαλει δοσεις ουσιαστικα εχεις μια δοση ολο το ποσο

αν θυμαμαι καλα αρχιζει και τοκιζει αφου ξεπερασεις τον εναν μηνα απο την ημερομηνια αγορας. αλλα δεν ξερω πως τοκιζει

Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν πληρώσεις όλο το ποσό την ημερομηνία που λήγει ο λογαριασμός της πιστωτικής, ξεκινάς να χρεώνεσαι τόκους. Και ακόμη κι αν πληρώσεις εκ των υστέρων όλο το εναπομείναν ποσό, πληρώνεις τουλάχιστον ακόμη έναν μήνα τόκους επί των τόκων.

 

Εάν δεν πληρώσεις έστω την ελάχιστη καταβολή, εκτίθεσαι και σε επιπλέον κινδύνους, γιατί αθετείς τη σύμβαση που έχεις συνάψει με το ίδρυμα που σου προσφέρει την κάρτα.

 

Με τα ληστρικά επιτόκια σήμερα, αν δεν έχετε ούτε εφαρμογή σε κινητό ούτε πρόσβαση σε web-banking για να βλέπετε τους λογαριασμούς εμπρόθεσμα και να μπορείτε να προγραμματίσετε πληρωμές, καλύτερα καταργήστε τη συγκεκριμένη κάρτα χθες. Είναι αδιανόητο να πρέπει να κυνηγάς κάποιον σε γκισέ ή τηλέφωνα απλώς για να μπορείς να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου.

  • Like 3
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κάνεις πληρωμή στην πιστωτική κάρτα μέσω ATM της τράπεζας που έχει εκδώσει την κάρτα, αλλά πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσεις αν αυτό υποστηρίζεται. Για το ελάχιστο ποσό πληρωμής, συνήθως υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό του συνολικού υπολοίπου που πρέπει να πληρώσεις κάθε μήνα (συνήθως γύρω στο 5%-10%), αν δεν θέλεις να πληρώσεις όλο το ποσό. Επειδή δεν υπάρχει εγγραφή σε δόσεις για την αγορά των €150, μπορείς να πληρώσεις το ποσό αυτό ολόκληρο ή το ελάχιστο υποχρεωτικό ποσό που καθορίζει η τράπεζα. Αν δεν έχεις λάβει statement, θα πρέπει να εντοπίσεις τον τρόπο πληρωμής μέσω επίσκεψης σε κατάστημα ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας όταν είναι διαθέσιμη η μητέρα σου.


Όσο για τον τόκο, αυτός υπολογίζεται καθημερινά βάσει του υπολοίπου που έχεις στην κάρτα μέχρι να πληρώσεις. Αν δεν πληρώσεις το πλήρες ποσό που οφείλεται, οι τόκοι θα συσσωρευτούν στο υπόλοιπο που δεν έχει εξοφληθεί. Σε περίπτωση που υπάρχει εγγραφή σε δόσεις, ο τόκος επιβαρύνεται μόνο για τις δόσεις που δεν έχουν ακόμα εξοφληθεί μέχρι την ημερομηνία που πρέπει να καταβληθεί η κάθε μία.


Σε γενικές γραμμές, οι πληρωμές και ο τρόπος διαχείρισης των τόκων εξαρτώνται από την πολιτική της τράπεζας και τους όρους χρήσης της κάθε κάρτας. Συνιστάται να λάβεις ακριβείς οδηγίες απευθείας από την τράπεζα όταν είναι δυνατόν.

Έγινε επεξεργασία από dunkel_Stern
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.