Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παλεύω κάθε φορά που πρέπει να γίνει φορμάτ στον υπολογιστή, επειδή όλα ξερυθμιζονται και μου παίρνει πολύ χρόνο να επανέλθω και να είναι όλα όπως τα είχα πριν... Τώρα σκέφτηκα το εξής.

Να κάνω ένα δεύτερο boot partition και να περάσω εκεί τα φρέσκα windows. Να το σεταρω σιγά σιγά και με την ησυχία μου, και όταν χρειάζομαι κατι που δεν είναι περασμένο η ρυθμισμένο να bootarw στο τωρινό. Και όταν νιώσω ότι το χω στρώσει όπως το θέλω να σβήσω το παλιό boot partition και να προσθεω το unallocated space στο φρέσκο

Απλά ήθελα μια γνώμη...

1 ώρα πριν, το μέλος therock έγραψε:

Παλεύω κάθε φορά

Καθε ποτε ειναι αυτο?

• Agree 1

Θελω και εγω να μαθω γιατι πρεπει να γινει φορματ στον υπολογιστη.

παρε εναν δευτερο δισκο φτιαξτα εκει και ολα οκ. 

μπλεξιμο με boot partitions δεν θα εκανα.

• Agree 1

15 λεπτά πριν, το μέλος GeorgeVasil έγραψε:

παρε εναν δευτερο δισκο φτιαξτα εκει και ολα οκ. 

μπλεξιμο με boot partitions δεν θα εκανα.

Αυτό θέλω και εγώ να κάνω και απλά το αναβάλλω γιατί θέλω ο νέος δίσκος να είναι μια αναβάθμιση του 2230 1tb που χω τώρα και να πάρω 2tb. Αλλά παίζουν κοντά στα 200 ευρώ.. Ειδικά αυτός που έχω βάλει στόχο (wd black 770n). Οπότε σκέφτετηκα σαν μια ενδιάμεση λύση να το κάνω στον ήδη υπάρχον..

24 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Θελω και εγω να μαθω γιατι πρεπει να γινει φορματ στον υπολογιστη.

Επειδή είναι i9 και πάει έτσι, και είναι η ώρα του

Αν τα format γίνονται συχνά, υπάρχει θέμα. 😉 Από εκεί και πέρα, μπορείς να πάρεις ένα image του δίσκου και να το περνάς κάθε φορά. 

Από το 2022, που το πήρα δεν έχει γίνει φορμάτ και είναι η πρώτη του φορά στα 3 χρόνια που το έχω

Η αρχική  έκφραση, ότι δεν αντέχω την ώρα και τη στιγμή του φορμάτ αν μπερδέψε μερικούς αναφέρεται στα δεκάδες χρόνια της ενασχόλησης μου και στα πολλά και διάφορα μηχανήματα που έχω. Μη κολλάτε φίλοι μου, το φορμάτ θα γίνει δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, απλά ρώτησα κατι συγκεκριμένο πριν το επιχερησω 😉

• Agree 1
(edited)

Α, εντάξει τότε.

Η αρχική τοποθέτηση ήταν μπερδευτική.

Έγινε επεξεργασία από astrosunnefo
(edited)
3 ώρες πριν, το μέλος therock έγραψε:

Από το 2022, που το πήρα δεν έχει γίνει φορμάτ και είναι η πρώτη του φορά στα 3 χρόνια που το έχω

Η αρχική  έκφραση, ότι δεν αντέχω την ώρα και τη στιγμή του φορμάτ αν μπερδέψε μερικούς αναφέρεται στα δεκάδες χρόνια της ενασχόλησης μου και στα πολλά και διάφορα μηχανήματα που έχω. Μη κολλάτε φίλοι μου, το φορμάτ θα γίνει δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, απλά ρώτησα κατι συγκεκριμένο πριν το επιχερησω 😉

είτε θα πάρεις image όπως αναφέρθηκε παραπάνω (απλά μπλέκεις με software σε άλλο pc, να έχει η μητρική τις αντίστοιχες θύρες για τους δίσκους, κτλ.) 

είτε παίρνεις ένα clone station, όπου κάνεις την εγκατάσταση στον 1TB και μετά μέσω του clone station περνάς την εγκατάσταση από τον 1 TB στον 2ΤΒ  χωρίς να χρειάζεσαι κάποιον υπολογιστή για να κάνεις την διαδικασία του clone, met;a βάζεις στην άκρη τον μικρό και όποτε χρειάζεσαι ξανακάνεις την ίδια διαδικασία,

παίρνει περίπου 20-30λεπτά για 150GB

Έγινε επεξεργασία από idonthave
3 ώρες πριν, το μέλος therock έγραψε:

Μη κολλάτε φίλοι μου, το φορμάτ θα γίνει δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, απλά ρώτησα κατι συγκεκριμένο πριν το επιχερησω 😉

Ωραια, ποσο θα σου παρει? 

Τελευταία φορα μου πήρε δυο απογευματα, ισως τρια δε θυμαμαι

Όχι, έχω 3 εξωτερικα m2 enclosure και έχω software τρόπους να κάνω το migration δεν ψαχνω αυτό.

Παιδιά μη μπερδευομαστε, όπως είπα, θέλω να πάρω δεύτερο δίσκο απλά το αναβάλλω γιατί θα με πάει πίσω 200 ευρώ και μέχρι στιγμής δε το εχώ κάνει. Αν τον είχα πάρει η αν αύριο-μεθαύριο αποφασίσω να τον πάρω ληγει εύκολα το θέμα γιατί ξέρω τι και πως να κάνω.

Όποτε με βάση του ότι δεν έχω πάρει ακόμα τον νέο δίσκο, έθεσα σαν ερώτημα αν αξίζει να πειραματιστω με dual boot όπου partition 1 ότι έχω τώρα, partition 2 το νέο φρέσκο installation, που όταν το στρώσω όπως θέλω, σβήνω τελείως το πρώτο και βρίσκομαι εκεί που θέλω. Και έπειτα όταν και αν πάρω τον νέο δίσκο που θέλω κάνω εκεί το migration, και έχω το σύστημα όπως το θέλω στον νεότερο, ταχύτερο και μεγαλύτερης χωρητικότητας δίσκο.

Απλά αναφερα πως επειδή έχω δουλέψει ανά τα χρόνια πολλούς σταθερούς και λάπτοπ, ότι όποτε έρχεται η ώρα ενός φορμάτ με κουράζει πολύ η όλη διαδικασία και κολλήσαμε σε αυτό επειδή δε το ξεκαθαρισα...

2 λεπτά πριν, το μέλος therock έγραψε:

Αν τον είχα πάρει η αν αύριο-μεθαύριο αποφασίσω να τον πάρω ληγει εύκολα το θέμα γιατί ξέρω τι και πως να κάνω.

3 λεπτά πριν, το μέλος therock έγραψε:

Όποτε με βάση του ότι δεν έχω πάρει ακόμα τον νέο δίσκο, έθεσα σαν ερώτημα αν αξίζει να πειραματιστω με dual boot όπου partition 1 ότι έχω τώρα, partition 2 το νέο φρέσκο installation, που όταν το στρώσω όπως θέλω, σβήνω τελείως το πρώτο και βρίσκομαι εκεί που θέλω.

Οποτε γιατι δεν κανεις ενα καθαρο setup σε αυτο που εχεις?

5 λεπτά πριν, το μέλος slalom έγραψε:

Ωραια, ποσο θα σου παρει? 

Τελευταία φορα μου πήρε δυο απογευματα, ισως τρια δε θυμαμαι

Μου παίρνει πάρα πολύ, γιατί είναι ένα laptop-tablet που το έχω 3 σε ένα. Το παιρνω γραφείο, το έχω σπίτι, και το έχω και σαν media entertainment και είναι πολλά αυτά που έχω ρυθμίσει. Σκέψου νωρίτερα στο έτος  το έιχα πάει για ένα service και δούλεψα σε ένα παλιότεροlsptop που είχα. Κάθε τρεις και λίγο όλο κάτι έλειπε, κάτι δε δούλευε όπως ήθελα και τα σχετικά. Μέσα σε 3 βδομάδες που δούλεψα στο άλλο, ποτέ δεν ήταν τα πράγματα όπως τα ήθελα. Πας να κάνεις κατι, ωπ δεν έχω αυτό το πρόγραμμα, ωπ κάτσε να γκοογκλαρω να φτιάξω εκεί το σκριπτακι που αυτοματοποιεί το τσδε, ωπ έλα να ψάξω εκείνη τη ρύθμιση που έκανε αυτό, α να εκείνη τη συσκευή δε τη διαβάζει, και τα βρίσκεις όλα μπροστά σου.