Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ηρθε η ωρα να φυγει ενα μικρο παλιο Daikin που εχω στο σαλωνι και να μπει ενα 24αρι. Η αληθεια ειναι οτι κανω δουλιτσα και με 18αρι αλλα επειδη ειναι σαλοκουζινα και θελω να αφηνω και την πορτα του γραφειου να ερχεται και εκει δροσια ειπα να παρω 24αρι να ειμαι ανετος. Επισης ειναι μικρη η διαφορα στην τιμη μεταξυ τους

Ειμαι γενικα αναμεσα σε Toyoyomi και Inventor. Πολλοι λενε να παω με κλειστα ματια σε Toyotomi. Οποτε ακουω τις αποψεις σας

Ειμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο συγκεκριμενα Inventor Leon LHUVI-24WF & Toyotomi Gosai GTN/GTG-24CMW. Βλεπω οτι το toyotomi Ειναι καλυτερο σε χαρακτηριστικα. Βεβαια παιζει και το Inventor EMPEROR White EMPVI-24WFI που εχει σχεδον ιδια χαρακτηριστικα με το Gosai. Δεν ξερω, εσεις τι λετε, ποια απο τις 2 εταιριες ειναι καλυτερες και απο αποψη after sale? Επισης αξιζει η αγορα απο Πλαισιο ή απο Κοτσο? Επισης βλεπω οτι και οι 2 δινουν 10 χρονια εγγυηση, εχοντας αυτο κατα νου αξιζει να κανω την επεκταση? Το σκεφτομαι σοβαρα αλλα μηπως ειναι πεταμενα λεφτα?

Εχω το προηγουμενο Toyotomi (Hiro νομιζω το μοντελο) καπου 3 χρονια στο σαλονι (καπου 70τμ). ΤΟ ψυχει σχετικα γρηγορα και ησυχα.

Nerd stats : Και το wifi δουλευει καλα και ειναι συμβατο με Home Assistant :hehe: 

• Like 1

Δεν έχω αρκετές πληροφορίες για πλήρη σύγκριση των παραπάνω, αλλά έχε υπόψη σου ότι για τα 10 χρόνια συνήθως σου ζητάνε τακτικές συντηρήσεις του κλιματιστικού, με αντίστοιχα παραστατικά.

• Like 1
3 ώρες πριν, το μέλος minast έγραψε:

Δεν έχω αρκετές πληροφορίες για πλήρη σύγκριση των παραπάνω, αλλά έχε υπόψη σου ότι για τα 10 χρόνια συνήθως σου ζητάνε τακτικές συντηρήσεις του κλιματιστικού, με αντίστοιχα παραστατικά.

Απο αυτους? Η απο αποιονδηποτε ψηκτικο?

γινανα και τα ac σαν τα αυτκινητα lol 

(edited)
5 ώρες πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

Η αληθεια ειναι οτι κανω δουλιτσα και με 18αρι αλλα επειδη ειναι σαλοκουζινα και θελω να αφηνω και την πορτα του γραφειου να ερχεται και εκει δροσια ειπα να παρω 24αρι να ειμαι ανετος.

Να βαλεις στο γραφειο αλλο

Ηθελα να ξερα ποιος εβγαλε αυτη τη μοδα. Ειπε και ενας αλλος να βαλει στο διαδρομο ενα μηχανημα να κλιματισει τρια δωματια...

Έγινε επεξεργασία από slalom

Στα ποσά είσαι ταβάνι?

Εγώ πήρα για την πεθερά το TCL MIRACLE το 24αρι. Δεν έχει μπει ακόμα ωστόσο.

Ρίξε του μια ματιά όμως....

Το θες κυρίως για ψύξη? Θέρμανση?

1 ώρα πριν, το μέλος slalom έγραψε:

Να βαλεις στο γραφειο αλλο

Ηθελα να ξερα ποιος εβγαλε αυτη τη μοδα. Ειπε και ενας αλλος να βαλει στο διαδρομο ενα μηχανημα να κλιματισει τρια δωματια...

Το γραφειο ειναι υπερβολικα μικρο (3 Χ 2). Λυπαμαι τα λεφτα ακομα και για 9αρι

Στην κρεβατοκαμαρα εχω αλλο

1 ώρα πριν, το μέλος f117 έγραψε:

Στα ποσά είσαι ταβάνι?

εκει μεχρι 1200 με 1300

TCL MIRACLE

αποτι βλεπω ειναι χειροτερο απο αυτα που βλεπω. Και σαν μαρκα δεν την ξερω, τις φοβαμαι αυτες σε περιπτωση που τους χρειαστεις για εγγυηση

Το θες κυρίως για ψύξη? Θέρμανση?

Μονο ψυξη το θελω ναι. Αλλα θα ηθελα να ειναι καλο και στην θερμανση γιατι ποτε δεν ξερεις.....θα το κρατησω σιγουρα και μια 10ετια

(edited)
2 ώρες πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

Το γραφειο ειναι υπερβολικα μικρο (3 Χ 2). Λυπαμαι τα λεφτα ακομα και για 9αρι

Στην κρεβατοκαμαρα εχω αλλο

εκει μεχρι 1200 με 1300

αποτι βλεπω ειναι χειροτερο απο αυτα που βλεπω. Και σαν μαρκα δεν την ξερω, τις φοβαμαι αυτες σε περιπτωση που τους χρειαστεις για εγγυηση

Μονο ψυξη το θελω ναι. Αλλα θα ηθελα να ειναι καλο και στην θερμανση γιατι ποτε δεν ξερεις.....θα το κρατησω σιγουρα και μια 10ετια

Εγώ χαζευα σε διπλανό φόρουμ που το έχουν τερματίσει με μετρήσεις κτλπ. Ρίξε ένα βλέφαρο αν έχεις όρεξη για διαβασμα.

TCL miracle III δεν ξέρω αν έχει διαφορά από τα παλαιότερα γι'αυτό το επισημαίνω 

Έγινε επεξεργασία από f117
  • Like 1
10 hours ago, BloodMage said:

Ειμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο συγκεκριμενα Inventor Leon LHUVI-24WF & Toyotomi Gosai GTN/GTG-24CMW. Βλεπω οτι το toyotomi Ειναι καλυτερο σε χαρακτηριστικα. Βεβαια παιζει και το Inventor EMPEROR White EMPVI-24WFI που εχει σχεδον ιδια χαρακτηριστικα με το Gosai. Δεν ξερω, εσεις τι λετε, ποια απο τις 2 εταιριες ειναι καλυτερες και απο αποψη after sale?

Ανάμεσα στα δύο πρώτα, το Toyotomi. Ανάμεσα στο Toyotomi και το Emperor, coin flip.

Γενικά ευχαριστημένος από παλαιότερο Toyotomi, αν και έχει λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση από άλλα της ηλικίας του (ιδίως σε συντήρηση).

Τα Inventor είναι επίσης τίμια, αν και θα πετύχεις και γι αυτά παράπονα.

Και οι δύο εταιρείες έχουν σημαντική παρουσία Ελλάδα, οπότε περιμένεις ότι θα βρεις ανταλλακτικά μέσα στην ερχόμενη δεκαετία, αν και ελπίζεις να μην τα χρειαστείς. Πάντως, σε αυτά τα επίπεδα ποιότητας (και τιμής) δεν υπάρχουν χαώδεις διαφορές.

• Like 1
9 ώρες πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

Αλλα θα ηθελα να ειναι καλο και στην θερμανση γιατι ποτε δεν ξερεις.....θα το κρατησω σιγουρα και μια 10ετια

Toyotomi μιας και εχει ελαφρως καλυτερο scop μεσης εποχης. Οχι βεβαια οτι θα σε απογοητευσει το inventor... Παραπλησια ειναι και τα δυο, ελαφρως καλυτερο το toyotomi σε καποια σημεια. 

17 ώρες πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

Επισης βλεπω οτι και οι 2 δινουν 10 χρονια εγγυηση

Συνηθως η δεκαετια αναφερεται στο συμπιεστη μονο και δεν καλυπτει ηλεκτρονικα μερη. Μαντεωε ποια χαλανε πιο ευκολα 😛

Επισης η εγγυηση ειναι σε ισχυ με την προυποθεση  τακτικης συντηρησης απο εξουσιοδοτημενους τεχνικους. Οποτε ξεκαθαρισε τα λιγο αυτατα δυο σημεια πριν την αγορα, απλως να ξερεις τι ακριβως ισχυει

• Like 1

Ωραια. Σας ευχαριστω για ολες τις απαντησεις σας. 

Εχω κλειδωσει στο Toyotomi

Να το παρω απο κοτσο η απο Πλαισιο? Επισης να κανω την 5ετη επεκταση?

• Like 1

από όπου και να το πάρεις...οποίο και να πάρεις....προσοχή στην εγκατάσταση να την κάνουν με αντλία κενού και να τηρηθεί το ελάχιστο μήκος σωληνώσεων που απαιτεί ο κατασκευαστής.

• Like 1
2 ώρες πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

Επισης να κανω την 5ετη επεκταση?

Σε παίρνει; Κάντη. Πέρα από χρήματα, δε θα χάσεις κάτι....

2 ώρες πριν, το μέλος f117 έγραψε:

ελάχιστο μήκος σωληνώσεων

Ελάχιστο; Η μήπως μέγιστο; Υπάρχει και ελάχιστο;

Και τα δύο υπάρχουν. Χαζεψε λίγο στο manual και θα το λέει κάπου.

Απίστευτη εφεύρεση το a/c .... Το τιμάω τώρα που μιλάμε.

• Like 1
22 ώρες πριν, το μέλος f117 έγραψε:

από όπου και να το πάρεις...οποίο και να πάρεις....προσοχή στην εγκατάσταση να την κάνουν με αντλία κενού και να τηρηθεί το ελάχιστο μήκος σωληνώσεων που απαιτεί ο κατασκευαστής.

Αυτό δεν το ήξερα και δεν σου κρύβω πως με αγχώνει λίγο με την έννοια ότι αν έρθουν για εγκατάσταση και δεν έχουν πχ την αντλία κενού τι κάνω? Τους διώχνω? 

(edited)
33 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

Αυτό δεν το ήξερα και δεν σου κρύβω πως με αγχώνει λίγο με την έννοια ότι αν έρθουν για εγκατάσταση και δεν έχουν πχ την αντλία κενού τι κάνω? Τους διώχνω? 

Συνηθισμένο δίλημμα. Μία επιλογή είναι να το έχεις συνεννοηθεί από πριν όταν κλείνεις το ραντεβού.

Υπάρχουν και αυτοί που θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι δεν χρειάζεται η αντλία κενού και η μέτρηση πιέσεων και η αλήθεια είναι ότι πλέον μεγάλος αριθμός εγκατατάσεων γίνεται απλά με "εξαέρωση". Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί πληρώνονται με την εγκατάσταση και όσο πιο γρήγορα/πρόχειρα την κάνουν, τόσο περισσότερες προλαβαίνουν.

edit: επίσης ενίοτε τσιγκουνεύονται και το μήκος σωληνώσεων. Αντί πχ τα 3m που προτείνει ο κατασκευαστής "άντε μωρέ και τα 2m καλά είναι".

Έγινε επεξεργασία από minast
  • Like 1
1 ώρα πριν, το μέλος minast έγραψε:

Αντί πχ τα 3m που προτείνει ο κατασκευαστής "άντε μωρέ και τα 2m καλά είναι".

Αυτο πως μπορει να γινει? 

Στην δικια μου περιπτωση η εσωτερικη μοναδα με την εξωτερικη ειναι παρα πολυ κοντα. Δλδ υπολογιζω στο υπαρχον a/c οι σωληνες να ειναι μαξ 1,5 μετρα. Πως θα γινει οι σωληνες να ειναι 3 μετρα σε μια τοσο μικρη αποσταση?