skepasti21 Δημοσιεύτηκε 3 ώρες πριν #1 Δημοσιεύτηκε 3 ώρες πριν Η μητέρα μου που είναι Ελληνίδα, ήταν μετανάστρια στις ΗΠΑ από 1980 έως 1988, ο γάμος της τελέστηκε πριν πάει στις ΗΠΑ με Έλληνα άνδρα. Στις ΗΠΑ ήταν με πράσινη κάρτα και είχε αρνηθεί τότε την αμερικανική υπηκοότητα. Είχε δουλέψει λίγο καιρό στις ΗΠΑ και είχε μαζέψει 19 credits. Τώρα που είναι Ελλάδα είναι 64ρων ετών και εδώ και τρία χρόνια πληρώνει ένσημα στις ΗΠΑ μέσω τις πλατφόρμας pay1040 και σύμφωνα με τον Αμερικανό λογιστή της, πρέπει να πληρώσει αλλά 2 έτη για να πάρει σύνταξη από τις ΗΠΑ. Ο λογιστής της εδώ στην Ελλάδα όταν της έκανε την αίτηση για λαμβάνει σύνταξη από Ελλάδα, της είχε κάνει και αίτηση να λαμβάνει από τις ΗΠΑ και Προχθές έλαβε ένα τηλεφώνημα από την αμερικάνικη πρεσβεία και ζήτησαν από την μητέρα μου κάποια δικαιολογητικά προκειμένου να της εκδοθεί σύνταξη από τις ΗΠΑ. Η μητέρα μου ενημέρωσε τον υπάλληλο της πρεσβείας ότι πληρώνει ένσημα στις ΗΠΑ και η υπάλληλος της είπε ότι δεν χρειαζόταν να τα πληρώσει διότι υπάρχει μια διακρατική συμφωνία μεταξύ των χωρών για συμψηφισμό ενσήμων για να μπορεί να εκδοθεί σύνταξη από τις ΗΠΑ στην προκειμένη περίπτωση. Και σας ρωτάω, έκανε ή δεν έκανε καλά που πλήρωσε αυτά τα ένσημα? Να συνεχίσει να πληρώνει τα ένσημα για τα υπόλοιπα 2 χρόνια ή να σταματήσει ?
acct 2 ώρες πριν #2 2 ώρες πριν Εγώ θα ρώταγα πρώτα κανέναν ταξιτζή. Οι περισσότεροι μοιάζουν να έχουν βαθιά γνώση των διακρατικών συμφωνιών για την απονομή σύνταξης. Αλλά ας περιμένουμε και κανέναν εργατολόγο με σχετική κατάρτιση, όλο και κάποιος θα βρεθεί να διαβάζει το off-topic.
Recommended Posts