tsakdim Δημοσιεύτηκε 21 ώρες πριν #1 Δημοσιεύτηκε 21 ώρες πριν Spoiler Καλησπέρα....θέλω να απομονώσω μια πριζα πίσω από το γραφείο του υπολογιστή που κρέμεται και εκανα αυτό που βλέπετε στην φωτό. Την εβγαλα και μονωσα με ταινία τα καλώδια. Ομως δεν ανάβει πλέον από τον κεντρικό διακόπτη το φώς του δωματίου το κεντρικο. Ποιά καλώδια πρέπει να βραχυκυκλώσω ώστε να ανάβει το κεντρικό φως του computer room μου;
slalom 14 ώρες πριν #3 14 ώρες πριν 6 ώρες πριν, το μέλος tsakdim έγραψε: Ποιά καλώδια πρέπει να βραχυκυκλώσω ώστε να ανάβει το κεντρικό φως του computer room μου; Προφανως κανενα. Αυτο το λενε βραχυκυκλωμα Αλλου εχει γινει η μαλακια 6 ώρες πριν, το μέλος tsakdim έγραψε: Καλησπέρα....θέλω να απομονώσω μια πριζα πίσω από το γραφείο του υπολογιστή που κρέμεται Τι εννοεις κρεμεται?
tsakdim 14 ώρες πριν Author #4 14 ώρες πριν 17 λεπτά πριν, το μέλος slalom έγραψε: Προφανως κανενα. Αυτο το λενε βραχυκυκλωμα Αλλου εχει γινει η μαλακια Τι εννοεις κρεμεται? Είχε χαλάσει αυτή η πρίζα και πεταγόταν...δεν την χρειάζομαι και την απομόνωσα. Υπάρχουν αλλες δυο που αναβουν το κεντρικό φως του δωματίου. Οταν την εφερα στην κατασταση αυτη που βλέπεις σταματησε να αναβει. Και επειδή τα παλαιά ηλεκτρολογικά του οικηματος που ζω είναι για τα μπάζα....ρωτησα ποια να βραχυκυκλώσω για να κάνει bypass την τροφοδοσία και να εχω κεντρικό φώς.
tsakdim 12 ώρες πριν Author #6 12 ώρες πριν 1 ώρα πριν, το μέλος slalom έγραψε: Απλωσε τα και βαλε φωτο τι διαφορά θα κάνει αυτό που μου λές; ίδια χρώματα θα δεις και καλώδια μακρύτερα...
kpetros 12 ώρες πριν #7 12 ώρες πριν Για να υπαρχει και μαυρο και καφε σε μια πριζα , σημαινει πως δινει ρευμα στο καφε και το στελνει στον διακοπτη του φως Απο κατω υπαρχει αλλη πριζα και απο πανω υπαρχει διακοπτης ? Η φωτο που εχεις βγαλει ειναι πολυ κοντινη
YDinopoulos 2 ώρες πριν #8 2 ώρες πριν Φωναξε ηλεκτρολογο μαν μου. Θα σου παρει ειτε κανα 20αρι για 5-10 λεπτα, αλλα δεν θα κανει δοκιμες και με την ταυτοτητα στο στομα... 2
acct 1 ώρα πριν #9 1 ώρα πριν Κι εγώ είμαι υπέρ του DIY, αλλά όταν αρχίζεις να αναρωτιέσαι για καλώδια με 230V, καλύτερα να φωνάξεις κάποιον. Η εγκατάσταση είναι "για τα μπάζα" (υπάρχει λειτουργικός αντιηλεκτροπληξιακός; ), απομονώνοντας καλώδια συμβαίνει κάτι διαφορετικό από ό,τι περιμένεις, δεν ξέρω αν έχεις πολύμετρο κι αν αισθάνεσαι άνετα να το χρησιμοποιείς με ασφαλή τρόπο για να μετρήσεις τέτοια ρεύματα... Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο ο πειραματισμός. Για την ιστορία, έχω δει φάση, ουδέτερο και γείωση να είναι όλα κιτρινοπράσινο καλώδιο. Το χρώμα του καλωδίου δεν είναι μαγική προστασία, αν κάποιος έχει κάνει βλακεία. 2
tsakdim 9 λεπτά πριν Author #10 9 λεπτά πριν Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας δεν θελω να πληρώσω ηλεκτρολόγο γιατι το θεωρώ κατι απλό.... Σας στέλνω την τριπλέτα των πριζών....αυτή που θελω να επεμβω είναι η πανω...ενώ η κάτω είναι άκυρη τελείως...ειναι το κουδούνι στο μπάνιο ( μην με ρωτήσετε γιατι από το δωμάτιο έβαλε ο ηλίθιος ηλεκτρολόγος διακόπτη κουδουνιού στο μπάνιο....πριν από 40 χρόνια)
Recommended Posts