Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

γεια σας και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού .

Σε λίγο καιρό θα πάω μάλλον σε οθόνη 4Κ 120 ή 100 hz .

Τώρα είμαι με 2  2560 χ 1440 sta 60 hz. 

Διάβασα τυχαία ότι τελευταία υπάρχουν προβλήματα με τους οδηγούς όταν έχουμε διαφορετικές οθόνες και αναλύσεις . 

Το καινούργιο σετ απ θα είναι η κύρια 4Κ 120 και η δεύτερη που πήρα πρόσφατα 1440 60 hz . 

Κάνω multitasking στη δεύτερη . Σταθερά είναι ανοιχτή η cosmote tv . 

Το μόνο βαρυ που κάνω όταν παίζω παιχνίδια και είναι ανοιχτά κάποια βίντεο δεξιά . 

Από τους ήδη κατόχους υπάρχουν κάποιοι με δύο οθόνες  που  έχουν αντιμετώπίσει ήδη προβλήματα ? να παίζουν παιχνίδι και να τρέχει βίντεο στη δεύτερη ? 

Με το καινούργιο σετ απ αν μετατοπίζω τα παράθυρα αριστερά δεξιά υπάρχει πρόβλημα ? 

Μια πιθανή λύση είναι η αγορά δύο ίδιων οθονών 4Κ ? 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας . 

Μάλλον δεν θα ξαναπαίξω παιχνίδια μέσω κάρτας αλλά όταν γίνεται θα παίζω με το geforce now . 

αν ο επεξεργαστης σου εχει ενσωματωμενα γραφικα μπορεις την μια οθονη που ειναι  2560 χ 1440 να την συνδεσεις εκει
και την 4Κ 120 να την συνδεσεις πανω στην καρτα γραφικων σου

• Like 1

Σε Windows βρίσκω θεματάκια σε μερικές εφαρμογές όταν έχω διαφορετικό scaling μεταξύ οθονών (πχ 100% στην μία, 125% στην άλλη). Δεν είναι σημαντικά, μιλάω πχ για θαμπάδα σε κάποια γράμματα, κλπ. Γι' αυτό προτιμώ να έχω σε όλες ίδιο scaling.

Με διαφορετικές συχνότητες καμία δυσκολία.

Πάντως δεν με έχουν κερδίσει ακόμα τα 4Κ. Προτιμώ καλή και γρήγορη οθόνη QHD, παρά μεγαλύτερη ανάλυση με εκπτώσεις αλλού.

• Like 3
  • Agree 1

Κάρτα γραφικών δεν είπες. Έχει κι αυτή τη σημασία της.

Πάντως, γενικά περιμένεις να είναι εντάξει, με ορισμένες εξαιρέσεις. Είναι αρκετά πιθανό να χρειάζεται να τρέχεις κάποια παιχνίδια σε Full-screen στην κύρια οθόνη, για να μην έχεις stuttering. Δεν έχω άποψη αν το Geforce Now κάνει πιο βολική ή πιο άβολη τη διαδικασία σε σχέση με native.

Άλλη πιθανή λύση είναι να τρέχεις τη δευτερεύουσα οθόνη από την iGPU ή/και να απενεργοποιήσεις hardware acceleration σε browser που τρέχεις εκεί, με κόστος κάποια CPU cycles.

Άλλο πρόβλημα, που δεν ξέρω πόσο σε απασχολεί, είναι ότι ίσως παιδευτείς να βρεις σωστό scaling και στις δύο, για να σε βολεύει να μεταφέρεις πράγματα από την κύρια στη δευτερεύουσα. Γι αυτό γενικά προτιμώ ίδιες οθόνες.

• Like 2
(edited)

Για τι καρτουλα μιλαμε? Ποιον cpu εχεις?

Έγινε επεξεργασία από fatalara

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις . Κάρτα έχω την 3060 και επεξεργαστή τον ι7 265  f .

2 ώρες πριν, το μέλος iseeklife έγραψε:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις . Κάρτα έχω την 3060 και επεξεργαστή τον ι7 265  f .

Αν παιζεις ξεχνας την 4κ. Αν οχι κατι γινεται.

Τώρα βρισκόμαστε σε μια περίοδο κρίσης . 
η επόμενη κάρτα που θα πάρω θα είναι μάλλον η 6050 ειδικά εάν έχει 8 γίγα  ράμ σαν την 6060 . Το βίντεο decode που με ενδιαφέρει είναι μάλλον το ίδιο. 

μάλλον θα παίζω αποκλειστικά με το GeForce now. 
δεν θα παίζω παιχνίδια με την κάρτα. Το 23 που πήρα τον 7950χ  πήρα την 3060 γιατί είχε 12 γίγα ραμ και δεν πήρα την 4060. 
Για επιδόσεις έχεις δίκιο . Η 3060 είναι 1080 κάρτα. 
το μόνο πρόβλημα που έχω στο GeForce now στο battlefield 2042 και στο καινούργιο είναι ότι δεν έχει λειτουργία σαν το steam να παίζεις από απόσταση ( δεν το λέω καλά τεχνικά ) και όταν μπαίνω για παιχνίδι στους σέρβερ στην ευρωπη θεωρεί η Εα ότι κάποιος έκλεψε τους κωδικούς και μου μηδενίζει το κωδικό . 
φέτος δεν γνωρίζω εάν το διορθώσανε . Το λένε και αρκετοί στο Reddit .

@fatalara 

δεν γνωρίζω εάν το γνωρίζεις το ultimate tier υποστηρίζει μέχρι 4Κ 120 . 

1 ώρα πριν, το μέλος iseeklife έγραψε:

@fatalara 

δεν γνωρίζω εάν το γνωρίζεις το ultimate tier υποστηρίζει μέχρι 4Κ 120 . 

Δεν ασχολουμαι με geforce now. Τα παιχνιδια τα θελω στο pc μου.

Εχεις το bandwidth που χρειαζεται για να τρεξεις 4κ 120?

Ακόμα όχι . Οπτικές έχουν μπεί στη γειτονιά αλλά είμαστε στο προγραμματισμό. 
το gaming στο πισι με τη κάρτα έχει τελειώσει για πολλούς . Η 5080 μαξ έπρεπε να κάνει μέχρι 800 .για τη αγοράζει ο μέσος ο.ρος και οι χομπίστες . 
στα 1800 δεν πρόκειται πολλοί να πάρουν. 
ευχαριστώ για τις απαντήσεις .