Jump to content



Διακοπτακι push (on-off)


fotme

Recommended Posts

Μου εχει χαλασει ο διακοπτης on-off του κουτιου, πηγα κατουμα/βενιερη δεν βρηκα τπτ, το μονο που βρηκα απο στοα φεξη ηταν ενα push αλλα ειναι για 25v kai και δεν μου κανει καλα την δουλεια. Που μπορω να βρω κατι τετοιο?

Link to comment
Share on other sites

On-Off; Δλδ εννοείς τον κλασικό διακόπτη που τον πατάς και μένει; Δεν θα πάρεις τέτοιο. Δεν δουλεύει με on/off το τροφοδοτικό αλλά δίνει ρεύμα στιγμιαία, ανάβει, ξαναδίνει και σβήνει... Εκτώς αν δεν κατάλαβα κάτι σωστά...

Τώρα για το που θα βρεις θα σε γελάσω καθώς δεν είμαι απο τα μέρη σου...

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι 25V αντέχει. Μετά μπορεί να κάνει arc.

Aυτό που βλέπεις οφείλεται στο ότι δεν πήρες push-button, αλλά διακόπτη: Πατάς κλείνει (ο διακόπτης). Ξανά πατάς, ανοίγει. Πατώντας τον μία φορά και αφήνοντάς τον είναι σαν να κρατάς το power-on πατημένο συνεχώς. Δοκίμασε να το πατήσεις μια φορά και αφού πάρει μπρος να το ξαναπατήσεις. Να δεις που έτσι θα μείνει ανοιχτό το σύστημά σου.

Για το power-on θέλεις push-button. Μένει βραχυκυκλωμένο όσο το κρατάς πατημένο...

Link to comment
Share on other sites

Μα τι λέτε ρε, σιγά μην κάθεται να βραχυκυκλώνει με jumper κάθε φορά... :p Τώρα που το ξανασκέφτομαι πάντως αυτό είναι ένα καλό σύστημα προστασίας απο μανάδες και μικρά αδερφάκια... :hehe:

Γενικώς μην προτείνετε συμβιβαστικές λύσεις ρε παιδιά, ή κάνουμε δουλειά ή δεν κάνουμε... ;)

Συνέχισε να ψάχνεις φίλε fotme και όλο και κάπου θα βρεις κάτι... :)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που θέλεις είναι ένα διακοπτάκι push-on. Ίσως το ζήτησες λάθος.

Σαν λύση πάντως μέχρι να βρεις διακόπτη, σου προτείνω να κόψεις το καλώδιο που πηγαίνει στο διακόπτη και να το έχεις έξω από το κουτί σου και απλά να βραχυκυκλώνεις τα 2 καλωδιάκια για να κάνεις τη δουλειά σου :T:

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που θες είναι ένας διακόπτης του τύπου:

Push Button Normally Open

κοινώς όταν τον πατάς, κλείνει το κύκλωμα.

εναλλακτικά μπορείς να βάλεις ότι διακόπτη σε φωτίσει ο θεός, αρκεί να τον κλείνεις (ίσα να βραχυκυκλώσει το mobo) και να τον ξανανοίγεις.

τα volt δε σε νοιάζουν, γιατί μιλάμε για πολύ μικρές τάσεις - ρεύματα που περνάνε από το συγκεκριμένο κύκλωμα της μητρικής :)

Link to comment
Share on other sites

επειδη αυτοι οι τυποι στα μαγαζια του στυλ Κατουμα ειναι και λιγο μυστηριοι...

να τους το ζητας ως "μπουτόν" και οχι διακοπτη

ο διακοπτης προυποθετει την υπαρξη δυο θεσεων - on/off

ενω το αλλο εχει την διπλη λειτουργεια που θελεις...

αν και, εαν δεν κανω λαθος,

...μπορεις απλα να αλλαξεις το καλωδιο του reset switch (rstsw)

με αυτο του PWR και να ανοιγεις τον υπολογιστη απο τον πρωην διακοπτη του reset

Link to comment
Share on other sites

Ο Κατουμάς έχει ένα σωρό τέτοια διακοπτάκια, αν και είναι λίγο κακόγουστα. Μέχρι να βρεις το κατάλληλο, σύνδεσε το reset στη θέση του power πάνω στη μητρική και χρησιμοποίησε το reset button ως power button.

Αν έχεις λεφτά για ξόδεμα ρίξε και μια ματιά στον αγαπημένο μου διακόπτη:

http://www.kustompcs.co.uk/acatalog/info_2004.html

Διόρθωση: Αχεμ, αχεμ, αλήθεια λέω δεν αντέγραψα από το πάνω ποστ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντησεις...

κανονικο push button εχω παρει, λιγο αντιαισθητικος βεβαια- μεγαλο τετραγωνο κοκκινο κουμπι-, το μπουτον αυτο λοιπον οταν το παταγα τελειως μεσα οπου ακουγοταν ο ηχος απτο ελασμα..ναι μεν εμπαινε στα win αλλα πριν κανω το login μου εβγαζε win is shutting down. Ισως εκλεινε το κυκλωμα για λιγη ωρα παραπανω, anyway αυτος ειναι ο λογος που θεωρησα οτι αυτο το μπουτον δεν κανει. Το ρεσετ ηταν το πρωτο που δοκιμασα για να δω τι φταιει οτν εγινε η μλκια, απλα δεν θελω να το δεσμευσω κ να μην το εχω. Τελικα αφοτου εβγαλα και τον καινουργιο διακοπτη και ανοιγα το πσ με τα καλωδια, διαπιστωσα οτι μου εκανε παλι ρεσταρτ. ΟΠοτε το προβλημα εγγυται ειτε στα καλωδια που καπου κανουν επαφη ειτε στα pin headers της mobo (ελπιζω να μην ειναι αυτο). Τελοσπαντων θα κανω τις δοκιμες μου στο σκ και θα σας πω. Εκτος απο κατουμα μικρα μπουτον δεν εχει σε καποιο καταστημα υπολογιστων??

Thnx και παλι παιδια :T:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.