Jump to content



"ΜΝΗΜΟ"ΣΥΝΟ


FREY REACTOR

Recommended Posts

Ρε παιδια ριξτε καμμια προταση

εχω την asus P4c800deluxe και θελω να βαλω 4 512αρια dimm ram.Εχω δοκιμασει τις Kingston 3200 value 3αρi CL,αλλα ψηνομαι για τις 3200 performance της OCZ με CL 2.Tις εχει δοκιμασει κανεις σε τετοια μητρικη?Επισης που θα βρω το QVL(Qualified Vendors List) με τα ειδη και τις διαταξεις που υποστηριζει η μητρικη μου.

Να στε καλα ρε αλανια

Link to comment
Share on other sites

QVL εψαξα αλλα δεν βρηκα στο σαητ της ασους,παντως η συγκεκριμενη μητρικη δεν εχει ακουστει για ασυβατοτητες με μνημες.....ισα ισα που θα ελεγα οτι ειναι και απο τις βολικες που γουσταρουν τα παντα.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον και με δεδομενη την παλαιοτητα της μητρικης οι μονες παραπομπες/βοηθειες που βρηκα ειναι οι εξης

france.asus.com/products/mb/ socket478/p4c800-e_d/P4C800_DDR400_QVL.pdf

και

http://www.ocztechnology.com/support/motherboard/48

η 1η ειναι αοριστη και ουσιαστικα το chart μου λεει βουρ στις Kingston,το δε 2ο ειναι ακομα και πιο αοριστο και αναφερεται το πολυ σε ζευγαρι dimms και οχι σε population ολων των sockets.Eιδικα το Populate DIMM slots 1 and 3 for Dual Channel operation.και οχι 1 and 3 or 2 and 4 με προβληματιζει

Εμενα με ενδιαφερει αν μπορω να βαλω 4 dimmakia x 512 τηs OCZ.Απο timings τα υποστηριζει με stability Τι γινεται?

Για oc δε λεω αργα η γρηγορα θα τις σκισω γιαφτο καλυτερα οι OCZ,αλλα αν ειναι να μεινω με 1 γιγα...

Link to comment
Share on other sites

Kαι με 4*512 μια χαρά dual channel θα έχεις, άντε στα μπεντς να είναι λίγο χειρότερο από 2*512. Πάντως για oc έχε υπόψιν σου ότι 2 ανεβαίνουν καλύτερα από 4. Πιο πιθανό είναι οι δύο να ανεβαίνουν περίπου το ίδιο, παρά και οι τέσσερις. Αλλά και αυτό δεν είναι απόλυτο.

Πόσο έχουν οι μεν και πόσο οι δε?

Τα χρειάζεσαι σίγουρα τα 2GB?

Link to comment
Share on other sites

Καλη ερωτηση.

Κοιτα με 188e εχω 2 γιγα της Kingston value αυτη που αναφερεται στο chart

με 240-320e εχω της kingston με χαμηλοτερο CL,2.5αρι στην χειροτερη.Απλα θελω να ξερω για να μην μπω στην ταλαιπωρια του παρτες φερτρες πισω αν δε δουλεψουν

2 γιγα ειναι 2 γιγα.Τις ζοριζω και λιγο και παω μια χαρα μεχρι την αναβθμιση mobo για DDR2

Link to comment
Share on other sites

Εγω με την P4C800-E DLX μονταρισμενη απο τον Unseen και με 4 Χ 512 Kingston HyperX 3200 (παλια BH5) ειμαι τελειως stable στα 212 Χ 12 = 2544 με τον Dothan 750 που εχω. Εχω δωσει 2,85 βολτ στις μνημες προς το παρον και ελπιζω με τον καιρο να ανεβουν. Δεν εχω βαλει ακομα ανεμιστηρι στο Northbridge αλλα μου φαινεται οτι χρειαζεται.

Το Memory Bandwidth που εχω στο συγκεκριμενο FSB ειναι 5080ΜΒ/ς. H Sandra λεει οτι ειναι στο 73% το efficiency. Ξερει κανεις γιατι ειναι τοσο λιγο? Ισως επειδη ειναι γεματα και τα 4 slots?

Αν θελεις να εχεις PAT (που θες πιστεψε με!) πανω απο 200 FSB κανε το παρακατω το οποιο το πηρα απο ενα ποστ του Hipro5 :cool:

Originally Posted By Hipro5 :

.....Στην ASUS το "τσίτα" είναι ΑΝ παίξεις το "DRAM Latency Parameter" που λέει το 865/875 Tweaker, στο "111" και όχι στο "101".......Αυτό γίνεται ΑΝ μπουτάρεις με 200MHz fsb και ΟΧΙ με 201MHz fsb και πάνω.......ΣΥΝ να βάλεις: TURBO, 2-2-2-5, 4, ENABLE, 0, 64μS .....

Αυτο κανω και γω μονο που αφηνω 101 και δεν βαζω 111 γιατι κολαει το συστημα αμεσως μετα ... ολα τα αλλα ομως τα τηρω Ευαγγελιο! Δηλαδη βοοταρω 200 FSB με 2-2-2-5, 4, ENABLE, 0, 64μς και οταν μπω Widows (Χηρες δηλαδη! :tomato: ) ανεβαζω FSB me clockgen αφου εχω κανει τις extra ρυθμισεις στο 865/875 Τweaker.

Βεβαια εσυ πρεπει να πειραματιστεις αναλογως τι τσιπακια εχουν οι μνημες σου. Παντως το κολπακι με το PAT πιανει σιγουρα με ολες! :happy:

Link to comment
Share on other sites

Παιδια καλες οι συμβουλες OC και ευχαριστω αλλα προς το παρον με ενδιαφδερουν τα βασικα.Δλδ αν θα ειναι σε πρωτη φαση stable το συστημα με 4x512 της OCZ(PC 3200,Performance) και μετα τα οποια πειραματα.Οσον αφορα για την αυξηση του bw απο τα πειραματα που εκανα τις τελευταες μερες με συνολικα 7 dimmakia οσο περισσοτερα slots εχεις συμπληρωμενα τοσο υψηλοτερο

Link to comment
Share on other sites

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=MemoryPC&cp_id=57563

Και με λιγα παραπανω γιατι να μην παρω αυτες με χαμηλοτερο latency?

Τεσπα και γω κατα κει σκεφτομαι(2χ1giga),εφοσον η ocz τις δινει σιγουρα συμβατες με τη mobo μου.

απλα θα θελα να ξερω και τι παιζει με τις Performance

Link to comment
Share on other sites

...σιγουρα ειναι καλυτερα τα timings...αλλα επειδη ελεγες για perfomance....σκεφτηκα οτι θες μια οικονομικη λυση;)

...παντως με κανενα απο τα 2 σετακια δεν θα εχεις προβλημα ασυμβατοτητας με την μητρικη σου...

Link to comment
Share on other sites

Το οικονομικη λυση ειναι σχετικο οταν ξεπερνας τα 280 για μνημες...:D

Απλα οπως ξαναειπα ας κλεισω ορισμενσ τρυπες και βλεπουμε.

Υπαρχει καποιος που τις εχει να δωσει feedback?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.