rambo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2005 Ορισμενες φορες τα xp σου βγαζουν μηνυμα οτι καποια αρχεια εχουν αλλοιωθει και να βαλεις το αυθεντικο cd για να τα αντικαταστησει πισω, ειναι ανησυχητικο αυτο το μηνυμα? Ξερετε ποτε ακριβως και γιατι το βγαζει? Παρακαλω μονο εγκυρες απαντησεις και οχι υποθεσεις.
Maximus Δεκέμβριος 26, 2005 #2 Δεκέμβριος 26, 2005 Θα προσπαθήσω να είμαι έγκυρος. Format C: Enter Y Αστειεύομαι Για να σου βγάζει τέτοιο μήνυμα λογικά κάποια αρχεία έχουν πρόβλημα το οποίο μπορεί να οφείλεται είτε σε ταλαιπωρημένα Windows, οπότε η λύση είναι το φορμάρισμα, είτε σε δίσκο που φτάνει στα τελευταία του. Εννοείται πως υπάρχει και η πιθανότητα ένας (ή περισσότεροι) ιός να προσέβαλε το σύστημά σου αλλά υποθέτω ότι το έχεις ήδη ελέγξει αυτό, σωστά?
totally_wired Δεκέμβριος 26, 2005 #3 Δεκέμβριος 26, 2005 Εδώ είμαστε όλοι άσχετοι και δίνουμε χαζές απαντήσεις.
gfa3 Δεκέμβριος 26, 2005 #5 Δεκέμβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από rambo [Σήμερα, στις 13:33] Ορισμενες φορες τα xp σου βγαζουν μηνυμα οτι καποια αρχεια εχουν αλλοιωθει και να βαλεις το αυθεντικο cd για να τα αντικαταστησει πισω, ειναι ανησυχητικο αυτο το μηνυμα? Ξερετε ποτε ακριβως και γιατι το βγαζει? Παρακαλω μονο εγκυρες απαντησεις και οχι υποθεσεις. Το μυνημα αυτο σχετιζεται με το windows file protection και εμφανιζεται καθε φορα που καποια εφαρμογη προσπαθει να αντικαταστησει κρισιμα αρχεια του λειτουργικου με καποια αλλη εκδοση αυτων.Το αν ειναι επικινδυνο ή οχι εξαρταται απο την εφαρμογη που κανει access σε αυτα τα αρχεια.Να παρατηρησεις ποτε ακριβως σου βγαζει το μυνημα και ποια εφαρμογη τρεχει εκεινη τη στιγμη.
biker Δεκέμβριος 26, 2005 #6 Δεκέμβριος 26, 2005 Πιστεύω ότι από τα συνεχόμενα restarts ,δοκιμές για overclocking, βάλε-βγάλε προγράμματα κλπ.κλπ. δημιουργούνται τέτοιου είδους προβλήματα. Επίσης αν τσιμπήσεις κανέναν ιό ή έχεις πρόβλημα στις μνήμες... Η λύση που εφαρμόζω εγώ σε πρώτο στάδιο είναι --> run command --> sfc /scannow οπότε τσεκάρει όλα τα προστατευμένα αρχεία των win να είναι σωστά και κατόπιν σου ζητάει το cd και τα επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση. Δουλέυει τις περισσότερες φορές... αν δεν...τότε δεν το γλυτώνεις.... edit: νομίζω η άποψη του gfa3 είναι ποιο σωστη, εγώ σου κάλυψα την περίπτωση επαναφοράς των προστατευμένων αρχείων
rambo Δεκέμβριος 26, 2005 Author #7 Δεκέμβριος 26, 2005 gznp, συμπεραινω οτι ποτε δεν εχεις δει αυτο το μυνημα(εγω αρκετες φορες).gfa3, το μυνημα αυτο δεν το βγαζει στανταρ καθε οποτε. Συμφωνω κι εγω οτι μαλλον ειναι λογω καποιας εφαρμογης. Παντως οποτε το δω, εισαγω το cd-rom των xp και το θεμα επιλυεται. Αυτο που με ανυσυχει ειναι οι οποιες ενδεχομενως συνεπειες.biker, ποιο λες οτι δεν γλυτωνω? Θα εχω υποψη μου την οδηγια που μου εδωσες αν και δε καταλαβα σε τι εξυπηρετει.
---Zapotek-- Δεκέμβριος 26, 2005 #8 Δεκέμβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από gznp Forum για καλλυντικά δεν είναι αυτό? Καλλυντικά στο 2ο όροφο, εδώ είναι τα γυναικεία εσώρουχα. Οχι δεν θα έχεις πρόβλημα, το αντίθετο, αν είχες πρόβλημα θα λυνόταν. Δεν είναι τπτ ανησυχητικό.
Maximus Δεκέμβριος 26, 2005 #9 Δεκέμβριος 26, 2005 Να υποθέσω ότι δε σε κάλυψαν αυτά που είπα. Ας εξηγήσω λίγο περισσότερο. Τα windows, όσο χαζά και να είναι καμία φορά τα πιάνουν κρίσεις εξυπνάδας. Όπως στην περίπτωσή σου. Για να καταλάβει το λειτουργικό ότι αλλοιώθηκαν κάποια αρχεία πάει να πει ότι:1) Ίσως κάποιος "πειράζει" αυτά τα αρχεία. Μιλάμε είτε για κάποιο πρόγραμμα είτε για κάποιον ιό. Αν είναι το πρώτο, η λύση είναι να βρεις το πρόγραμμα αυτό μέσω του task manager (ctrl+alt+del) και να το απεγκαταστήσεις. Αν είναι ιός, αφού τον ανακαλύψεις με κάποιο ειδικό πρόγραμμα, κάνεις ένα ωραιότατο backup (προς Θεού όχι και τα μολυσμένα αρχεία) και format.2) Ίσως κανείς να μην πειραζει τπτ. Ίσως ο δίσκος σου να έχει φτάσει στα τελευταία του και μόνος του, μέσω της καθημερινής και επαναλλαμβανόμενης χρήσης των αρχείων συστήματος, να τα αλλοιώνει. Δεν είναι και ότι πιο πιθανό, δεν είναι και απίθανο.Πάντως John,πίστεψέ με, αν φορμάρεις το δίσκο να είσαι σίγουρος ότι δε θα το ξαναδείς...
rambo Δεκέμβριος 26, 2005 Author #10 Δεκέμβριος 26, 2005 Για gznp:Ενταξει μεγαλε,ευχαριστω για τον κοπο σου να τα γραψεις αυτα τα 2 posts, αλλα τα γνωριζα. Ειναι θεωρια που ασφαλως θα τη γνωριζουν και πολλοι αλλοι. Σιγουρα εσυ δεν εχεις δει ποτε αυτο το μυνημα στο pc σου, εχω δικιο? Οσο για φορμαρισμα, το εχω κανει προσφατα.
rambo Δεκέμβριος 26, 2005 Author #11 Δεκέμβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από mariosalice Υπάρχουν δεκάδες αιτίες που μπορεί να σου βγάλουν τα Windows αυτό το μήνυμα. Κόιταξε λοιπόν να το περιορίσεις στη δική σου περίπτωση. Αυτό σημαίνει. Τι έκδοση Windows έχεις. Αν έχεις κάνει όλες τις αναβαθμίσεις. Ποιά είναι η σύνθεση του μηχανήματος σου. Ποιό αντι-ιικό χρησιμοποιείς. Ποιό Firewall χρησιμοποιείς. Αν έχεις κάνει defrag το δίσκο και checkdisk. Πότε παρουσιάζεται το πρόβλημα. Αν θέλεις αιτίες χύμα να σου πω. Έχεις κολλήσει ιό Ο σκληρός σου δίσκος έχει πρόβλημα. Έχεις εγκαταστήσει κάποιον οδηγό συσκευής που δημιουργεί προβλήματα. Έχει πρόβλημα η μνήμη σου και βγάζει errors στο memtest96+ Ο υπολογιστής σου υπερθερμαίνεται. Κάποια PCI κάρτα δεν πατάει καλά. Κάποιο καλώδιο IDE δεν πατάει σωστά ή χάλασε. Χρησιμοποιείς δυο firewall Το αντι-ιικό σου είναι προβληματικό ή μαιμού (hacked). κτλ κτλ. .... Ωωωωωχχχχ... Μεγαλε...ΚΑΜΜΙΑ απο αυτες τις αιτιες. Ουτε ειμαι και χθεσινος στα κομπιουτερς. Εσυ ανεφερες γενικα πιθανα προβληματα, χωρις βεβαια να ξερεις επακριβως. ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ??
pontium Δεκέμβριος 26, 2005 #12 Δεκέμβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από rambo [Σήμερα, στις 20:44] ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ?? Βάλε Linux και όσα format και αν κάνεις δεν πρόκειτε να το ξαναδείς.’μα δεν προσπαθήσεις να βρεις την αιτία του προβλήματος και απλά να περιμένεις να σου απαντήσει κάποιος επακριβώς στο πρόβλημά σου χωρίς υποθέσεις,θα περιμένεις για πολύ ακόμα.....έτσι είναι δυστηχώς.Πιο παλιά είχε μπει στο πισι μου ένα adware και εμφανίζονταν μηνύματα ίδια με τα windows και νόμιζα οτι ήταν πρόβλημα αλλά τελικά έβαλα αυτό και όλα έφτιαξαν.......
totally_wired Δεκέμβριος 26, 2005 #13 Δεκέμβριος 26, 2005 Ρε φίλε έχεις κάνει 40 ποστ και κανένα δε σε καλύπτει σαν λύση.Αφού βλέπεις ότι δεν ξέρουμε. Τι προσπαθείς?
Spyrus Δεκέμβριος 26, 2005 #14 Δεκέμβριος 26, 2005 Ξεκολάτε κάποιοι...Λοιπόν είναι αυτό που λέει ο gfa3.Kάποια εφαρμογή έβαλε παλιότερα αρχεία...Καλό είναι να ξαναβάλεις τα νεότερα...Ή αν βγαίνει κάτι τέτοιο σε εγκατάσταση προγράμματος να αρνείσαι να μπαίνουν...Τώρα σε περιπτώσεις όπου το σύστημα είναι από corrupt και λοιπά λόγω overclocking τότε πάλι προσπάθησε να βάλεις τα κανονικά αρχεία. Εμένα αυτό δε μου έχει τύχει...δηλαδή να βγαίνει στο άσχετο..Επίσης το ίδιο μπορεί να συμβεί και από εγκατάσταση λανθασμένων drivers.Ελπίζω να σε κάλυψα.
mariosalice Δεκέμβριος 26, 2005 #15 Δεκέμβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από rambo [Σήμερα, στις 20:44] Ωωωωωχχχχ... Μεγαλε...ΚΑΜΜΙΑ απο αυτες τις αιτιες. Ουτε ειμαι και χθεσινος στα κομπιουτερς. Εσυ ανεφερες γενικα πιθανα προβληματα, χωρις βεβαια να ξερεις επακριβως. ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ?? Μπορεί να μην είσαι χθεσινός γράφεις όμως ως καρα αρχάριος. Δεν κάνεις καν τον κόπο να μας πεις δυο πράγματα που σε ρωτάμε και νομίζεις οτι μπορεί κανείς να σου απαντήσει θεωρητικά και γενικά. Δεν γίνεται φίλε. Ακόμα και να σου πω να πληκτρολογήσεις το sfc /scannow θα πάει στο βρόντο γιατί δεν θα έχεις βρει την αιτία του προβλήματος. Αυτά που σου έγραψα δεν είναι γενικά και αόριστα, αλλά οι συνηθέστερες αιτίες που προκαλούν corrupted αρχεία συστήματος.
astrolabos Δεκέμβριος 26, 2005 #16 Δεκέμβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από rambo [Χθες, στις 13:33] Ορισμενες φορες τα xp σου βγαζουν μηνυμα οτι καποια αρχεια εχουν αλλοιωθει και να βαλεις το αυθεντικο cd για να τα αντικαταστησει πισω, ειναι ανησυχητικο αυτο το μηνυμα? Ξερετε ποτε ακριβως και γιατι το βγαζει? Παρακαλω μονο εγκυρες απαντησεις και οχι υποθεσεις. Το βγάζει όταν έχουν αλλιωθεί αρχεία συστήματος, σημαντικα για τα windows. Μπορεί να είναι το uxtheme.dll το οποίο αλλάζει αν χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα για λλαγη theme στα Windows. Μπορεί να είναι το winlogon.exe αν θες να αλλάξεις την εικόνα κατα τη διάρκεια εκκίνησης των windows. Μπορεί να είναι 1002 πράγματα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να του βάλεις το cd και να συναινέσεις με την ενέργεια που σου προτείνει να κάνεις. Από εκεί και πέρα, σκέψου τι προγράμματα έχεις εγκαταστήσει στο pc και αν εξακολοθεί να στο κάνει ακόμα, εδώ είμαστε και το ξανακοιτάμε.
rambo Δεκέμβριος 27, 2005 Author #17 Δεκέμβριος 27, 2005 Ενταξει παιδια, το πιθανοτερο ειναι οτι φταιει καποιο προγραμμα(-ατα). Και το σαβ/κο εγκατεστησα πολλα...Αυτο που μου κανει εντυπωση παντως ειναι οτι κανεις σας δεν εχει δει αυτο το μυνημα. Εγω το εχω δει πολλες φορες, και στα παλιο μου πισι και στα home που ειχα παλιοτερα. Και φυσικα δεν παιζουν αιτιες οπως firewall, antivirous κλπ που ειπαν ορισμενοι, μιας και σε τετοια ζητηματα ειμαι πολυ σχολαστικος.Θα απευθυνθω στην ελληνικη microsoft με email.
rambo Δεκέμβριος 27, 2005 Author #19 Δεκέμβριος 27, 2005 Ναι, ασφαλως. Δυστυχως ομως πολλοι δεν το κανουν, και συχνα αναγκαζομαι να επαναλαμβανω και να διευκρινιζω! Γιατι ομως μου εκανες αυτο το ερωτημα?
astrolabos Δεκέμβριος 27, 2005 #20 Δεκέμβριος 27, 2005 Γιατι σου απάντησα για το μήνυμα και σου πρότεινα τρόπο αντιμετώπισης. ’ρα δε μπορείς να λές ότι κανείς δε σου απάντησε. Και την Microsoft να πάρεις, θα σου πεί βάλε το cd και αντικατέστησε τα αρχεία. Να ξέρεις ότι γενικότερα η MS είναι κατά των customizations στο λειτουργικό της.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.