Jump to content

Αγορά UPS τι πιστεύτε;

totally_wired

Θεωρώ το ups για τον αρχάριο/μέσο χρήστη  

33 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Τις τελευταίες μέρες έχω μια διαφωνία και θα ήθελα και την δική σας άποψη.

Έτσι θέλω την άποψη σας για το εάν ο αρχάριος και ο μέσος χρήστης έχουν ανάγκη από UPS. Θα σας παρακαλούσα να μπείτε στη θέση ενός τέτοιου χρήστη και να μην πείτε τι θα κάνατε εσείς.

Ευχαριστώ

Μέχρι τώρα δεν είχα ποτέ πρόβλημα που δεν είχα UPS. ’μα κάποια στιγμή μου περισεύουν λεφτά μπορεί να πάρω ένα. Ωστόσο είναι ακριβά και η πιθανότητα να γίνει κάποια στραβή δεν είναι τόσο μεγάλη όσο χρειάζεται για να με ωθήσει να πληρώσω για κάτι που απλώς θα μου τρώει χώρο μέχρι να πέσει κεραυνός σε στήλο της ΔΕΗ. Επίσης δεν κάνω τόσο σημαντικές εργασίες στο PC που να χαλάσει ο κόσμος αν χάσω τμήμα εργασίας ή ακόμα και ολόκληρο δίσκο. Εάν ήταν φθηνότερα (αν και είναι αρκετά φτηνά τελευταία) θα έπαιρνα και μέχρι να πάθω κάτι τα θεωρώ ευχάριστο συμπλήρωμα αλλά όχι απαραίτητα. ’μα πάθω τπτ βλέπουμε... :hehe:

Συνεπώς, ψήφος στο 2ο προς το παρόν...

Αρχική απάντηση από greekfragma

απαραιτητο γιατι πολλες φορες προλαμβανει αλλες χειροτερες προβληματικες καταστασεις που δυσκολα τις αντιλαμβανεται/αντιμετωπιζει ο αρχαριος

Ξερει τι λεει ο george...To Damieraki του την πληρωσε αλλα μου εσωσε το μηχανημα απο τη βρωμοταση!

Ψηφος 1 !

Τι σχέση έχει το UPS με το αν είναιι ο χρήστης αρχάριος η όχι;

Αν δηλαδή η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα at random 1 φορα / 2 ημέρες (έτσι συμβαίνει εκεί που μένω) χωρίς UPS δουλεία δε γίνεται.

Δε μπορώ όμως να δω που θα βοηθήσει το UPS έναν αρχάριο ενώ ένας προχωρημένος δε θα είχε πρόβλημα.

Αρχική απάντηση από iceblade

:T:

Με τις τιμές που έχουν πλέον, προφανώς είναι απαραίτητο σε όλους.

Αρχική απάντηση από saxon_747

Η αν δεν φτανουν τα ,τουλαχιστον ενας καλος σταθεροποιητης τασης χρειαζεται.

Από την εμπειρία μου: Πεταμένα λεφτά.

Ένας πραγματικά καλός που κάνει δουλειά στοιχίζει όσο ένα μέτριο UPS.

Οι φτηνιάρικοι συνήθως δεν κάνουν απολύτως τίποτα (ακόμα και εκεί που θα έπρεπε να κάνουν το προφανές - πχ υπερτάσεις) - και πάλι μιλάω από ιδία πείρα.

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 12:10]

:T:

Με τις τιμές που έχουν πλέον, προφανώς είναι απαραίτητο σε όλους.

Από την εμπειρία μου: Πεταμένα λεφτά.

Ένας πραγματικά καλός που κάνει δουλειά στοιχίζει όσο ένα μέτριο UPS.

Οι φτηνιάρικοι συνήθως δεν κάνουν απολύτως τίποτα (ακόμα και εκεί που θα έπρεπε να κάνουν το προφανές - πχ υπερτάσεις) - και πάλι μιλάω από ιδία πείρα.

Oταν ειχα παρει το APC 1200VA περιπου 40-50, με αυτα τα λεφτα δεν υπηρχε καποιο αξιοπρεπες και επωνυμο UPS...

Αρχική απάντηση από iceblade

Αν δηλαδή η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα at random 1 φορα / 2 ημέρες (έτσι συμβαίνει εκεί που μένω) χωρίς UPS δουλεία δε γίνεται.

Δε μπορώ όμως να δω που θα βοηθήσει το UPS έναν αρχάριο ενώ ένας προχωρημένος δε θα είχε πρόβλημα.

Στο ότι ένας αρχάριος στο κονδύλι που βγάζει για pc 500/600 ευρώ δεν υπάρχει ups τουλάχιστο εξ-αρχής. Μήπως θα πρέπει να μπαίνει ως στάνταρ σε κάθε αγορά; Από αυτή την άποψη.

Απαραίτητο, αν αναλογιστούμε αυτά που μας γλυτώνει. Όχι μόνο από τα χαμένα δεδομένα αλλά και από την ταλαιπωρία για rma, αλλαγές, καθυστερήσεις, νέες αγορες κλπ...

Παθών και μαθών

Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 10:55]

Στο ότι ένας αρχάριος στο κονδύλι που βγάζει για pc 500/600 ευρώ δεν υπάρχει ups τουλάχιστο εξ-αρχής. Μήπως θα πρέπει να μπαίνει ως στάνταρ σε κάθε αγορά; Από αυτή την άποψη.

Ναι τώρα καταλαβαίνω αυτό που λές.

Πιστεύω ότι το UPS είναι απαραίτητο για κάθε υπολογιστή.

Με 120 παίρνεις 1000-1200VA (όχι APC βέβαια), αλλά που εμένα προσωπικά με έχει βγάλει ασπροπρόρωπο (Inform Guard 1200VA-> 110 περίπου). Να πω βέβαια ότι εκεί που μένω έχει τύχει η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα 20 (είκοσι) μετρημένες φορές μέσα σε μια μέρα, από τις οποίες τις 10 κυριολεκτικά το έκοβε και ξαναερχόταν απότομα (ότι χειρότερο για τις ηλεκτρικές συσκευές)

Τώρα αν κάποιος μένει σε περιοχή με σωστή παρχοή ρεύματος δεν είναι και τόσο απαραίτητο αν και πάλι εγώ θα του πρότεινα να πάρει.

το UPS την σημερον ημερα ειναι πολυ χρισιμο γιατι η δεη ειναι για τα μπαζα...

με ενα ups καλιπτεις το ενδεχομενο υπετασεις και και υποτασεις για να μην σου καψουν τιποτα στο μηχανιμα σου και μετα κλες τα λεφτουδακια σου.....

με περιπου 60-80 ευρο εχεις παρει ενα αξιοπρεπες ups και εισαι μια χαρα.

βεβεα αν θελει να διαθεση καπιος παραπανο λεφτα ειναι ελευθερος να διαλεξει αναμεσα σε πολυ καλα ups αυτο που θα τον καλιπτη περισοτερο...

Αρχική απάντηση από bourlas

στην μονη αφρικανικη χωρα της ευρωπαικης ενωσης οπου η πτωση τασης απο την ΔΕΗ ειναι καθημερινο φαινομενο ειναι απαραιτητο

Εδώ στο Ηράκλειο, πτώση τάσης παρατηρώ σπάνια, κυρίως βροχερές μέρες και ποτέ δεν μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα. Ίσως επειδή στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη επειδή υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ζήτηση για ρεύμα να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα...

Με ένα APC 1000 Smart XL , προστατεύω όλη μου την προίκα .

Ακόμα το πληρώνω ( με δόσεις) , αλλά δεν το αλλάζω με τίποτα ..

Είναι ο φύλακας άγγελος μου , αρκετά μεγάλου μεγέθους και βάρους.

Όταν κόβετε καμιά φορά το ρεύμα , με κρατάει γύρω στα 50 λεπτά άνετα . :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.