Jump to content

Ανοικτο tower=καρκινος?

mellodos

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από mellodos [Σήμερα, στις 00:28]

Ενα ξαδερφακι μου σπουδαζει τηλεποικοινωνιες και καθως με επισκεφθηκε σημερα εζησα μια πρωτογνωρη εμπειρια.Με το που βλεπει το tower ανοικτο πανικοβαλεται.Μου βαζει απ'ευθειας τις φωνες :rant: λεγοντας πως ειμαι αγνωμον και κινδυνευει αμεσα η υγεια μου απο καποιο ειδος μαγνητικης ακτινοβολιας :nuke: ,δεν θυμαμαι ακριβως τι.........Μαλιστα με προειδοποιησε πως τετοιες καταστασεις προκαλουνε λευκαιμια και αλλα τετοια καλα!!! :tomato: :tomato: Δεν δεχτηκε να καθησει διπλα στο pc αν δεν εκλεινα το tower (πραγμα που παιδευτηκα να κανω καθως το κουτι ειναι τιγκα στο καλωδιο).Μα τι λεει ο ποιητης???:nuke: :nuke: :nuke: :nuke:

Καλα βρε φιλαρακι .....και δεν ελεγες στον μ@λ....:tomato: ξαδερφο σου ...το γ@μ(μπιπ) το κινητο που εχει για τον βρησκει η γκομενα δεν τον ενοχλει..????? ....εκτος και δεν ΕΧΕΙ....χεχεχεχε:clap:

Πάντως με μία γρήγορη έρευνα στο net δεν βρήκα τίποτα. Πολύ πιθανόν να υπάρχει μία δόση υπερβολής σε συνδιασμό με άγνοια και στοιχεία εντυπωσιασμού εκ μέρους της αρχική πηγής πληροφοριών (αυτός που το είπε στον ξάδελφο αρχικά...)

Μπορεί να εχει μια βάση αυτό που λέει αλλά λίγο υπερβολή ..Εδώ έχουμε τα κινητα και ενώ ξέρουμε οτι είναι θάνατος εαν κάνουμε υπερβολική χρήση του δίνουμε και καταλαβαίνει...Οπου και να σταθούμε πλέον υπάρχουν ακινοβολίες!

Δεν νομίζω να έχει βάση. Από όσο ξέρω αυτό που εκπέμπει τρελή ακτινοβολία είναι το PSU.

Αλλα΄είτε κλειστό είτε ανοικτό το PC δεν βρίσκω λόγο να κάνει διαφορά.

’λλωστε γινόμαστε ήδη δέκτες από παντού.

Σκεφτείτε:

Ασύρματα LAN, Ασύρματα mouse/keyboards, οθόνες, κινητά, ο μετασχηματιστή τάσης της ΔΕΗ στην γωνία του τετραγώνου.....

κατι οff topic:Στα κινητα η ακτινοβολια δημιουργειτε οσο ειναι ανοιχτο,ή οταν στελνεις-περνεις sms---μιλας με καποιον?

στα κινητά η ακτινοβολία είτε μιλάς είτε όχι σου ερχεται στ κεφάλι.και δεν είναι μόνο απο την κεραία του αλλά και απο την ιδιότητά της να αντανακλάται πάνω σε επιφάνειες.δηλαδή δεν είναι μονο απο το κινητό σου αλλά και απο το κινητό του γείτονα.

τώρα για το πισι νομίζωότι είναι υπερβολική η αντίδραση του ξαδέλφου.όχι οτι τα ηλεκτρονικά κυκλώματα δεν παράγουν ακτινοβολία αλλά δε νομίζω σε τόσο μεγάλη ισχή που να επιρεάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

τώρα για το κουτί είχε κάποιο δίκιο.το κουτί του πισι λειτουργεί σαν κλωβός Faraday.αυτό σημαίνει ότι: ότι ακτινοβολία υπάρχει μέσα στο κουτι δεν φεύγει απο το πισι αλλά χτυπάει στα τοιχώματα του κουτιού και επιδή αυτό θεωρητικά είναι γειωμένο καταλήγει στο έδαφος.αντίστοιχα αν θέλουμε να προφυλαχτούμε απο κάθε είδους ακτινοβολία καλό θα ήταν να κλειστούμε σε ένα κλωβό τέτοιου είδους πουότιδήποτε ακτινοβολία χτυπάει πέφτει πάνω καταλήγει στο έδαφος.ένα παράδειγμα είναι και ο φούρνος μικροκυμάτων.οι μεταλλικές κυψέλες που έχει το τζάμι δεν είναι διακοσμιτικές αλλά είναι μέρος του κλωβού.:toomuchne

Αυτός ο ξέδερφός σου μου θύμισε ένα γνωστό μου ξερόλα που μας έπρηζε με κάτι τέτοια. Κι αυτός είχε θεωρίες περί ακτινοβολιών από τους ανοιχτούς η/υ γιατί έλεγε τον πιάνανε πονοκέφαλοι. Ο ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ βέβαια ξεχνούσε ότι έτρεχε σε μια 15άρα 1280*1024 στα 60Ηζ για ώρες ατελείωτες...

Αρχική απάντηση από SLN

Μετα που εκλεισες το tower και ηρεμησε εκανε ενα τσιγαρο για να χαλαρωσει απο τον κινδυνο που γλιτωσε??

LOL απο τα καλυτερα σου σχολια sln....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.