Jump to content

Prof_Chaos

Premium Members
  • Posts

    412
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Prof_Chaos

  1. Prof_Chaos

    Σπασμένο pin από ryzen 2700x. Τι κάνουμε;

    Εννοείτε κολλητηρι και σύρμα κόλλησης; Τι ποσότητα μπορεί να βάλει σε αυτη την τρυπουλα ; Φοβαμαι οτι θα πάει και στα δίπλα πινάκια Θέλει σταθερό χέρι και εμπειρία νομίζω Editt με πάστα κόλλησης λογικά θα γίνεται καλή δουλειά και πιο ασφαλής αλλά δεν την έχω δουλέψει ποτέ
  2. οταν αγοράζουμε με 5πλασιες τιμές καλά κάνουν και μας πηδ@νε.. Προσωπικά παρακολουθώ για να αγοράσω ενα σετάκι 2χ8 ακόμη αλλά οταν θα υπάρχει μείωση 30-35% . Δηλαδή τα 16GB 2χ8 DDR4 3200 να πέσουν τουλάχιστον στα 150-160 ευρώ. Πέρισυ είχαν πέσει και κάτω απο 100.. Απο τι εχω διαβάσει αναμένεται κάποια μείωση μέσα στο έτος.. Για να δούμε..
  3. Prof_Chaos

    Προτάσεις για AIO Υδρόψυξη.

    λοιπόν συγκρίνοντας πρακτικά την Noctua u12s με την H115i που έχω τώρα σε κουτί phanteks matx με 2 ανεμιστήρες 140άριδες μπρος πίσω για airflow η διαφορά ειναι κυρίως σε IDLE Noctua 31-34 / Corsair 22-25 Στα υπόλοιπα games / browsing youtube πολύ μικρές διαφορές υπέρ της corsair . Αντε να είναι εμπειρικά όπως το βλέπω 4-5 βαθμοί κάτω ίσως λέω και πολύ υπερ της H115i. Σε prime blend test επίσης 5-6 βαθμοί κάτω. Εξάλου δεν μπορώ να μετρήσω και με ακρίβεια λόγο των συχνών spikes του 8700Κ Το συμπέρασμα είναι οτι σε stock ρολόγια η αερόψυξη και μάλιστα με 120άρι ανεμιστήρα u12s είναι σχετικά κοντά. Προσωπικά πήγα σε AIO για το aesthetics και όντως το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο σε συγκριση με αέρα. Θόρυβο δεν είχα καθόλου με noctua αλλά ουτε και τώρα με τη H115i . Διαβάστε και το review μου στο skroutz έχει και κάποιες λεπτομέρειες με την Kraken που απο τι έχω καταλάβει σε επιδόσεις είναι λίγο καλύτερη απο την H115i . Αλλα φαντάζομαι πολύ κοντά. https://www.skroutz.gr/s/8440259/Corsair-Hydro-Series-H115i.html#reviews
  4. Prof_Chaos

    ΝΙΚΗΤΕΣ - Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2017

    Καλή χρονιά σε όλους με υγεία! Και επειδή Χριστούγεννα σημαίνει και αγάπη σας παρουσιάζω την μοναδική στην καρδιά μου..
  5. Prof_Chaos

    Απαράδεκτος Γερμανός - Sony Hellas

    ο Γερμανος και οποιοδήποτε κααστημα δεν παρέχει εγγύηση. Πέραν του doa που είναι άλλη υπόθεση. ότι σου πει ή αντιπροσωπεία ισχύει .ο υπάλληλος προφανώς και έκανε λάθος. Οι όροι της εγγυησης φαντάζομαι οτι θα προβλέπουν επισκευή και εαν δεν είναι αυτό εφικτό τοτε αντικατάσταση. κανε ένα κόπο να τους διαβάσεις και ενημέρωσε μας.
  6. Prof_Chaos

    espressακι κανεις; (CoffeeLab)

    Σκεφτόμουν κι εγώ την Philips για το budget μου . Μετά σκέφτηκα ας πΡω μια πιο φθηνή και αργότερα που θα χω χρήματα πάω για μια gaggia. Για την ακρίβεια τσίμπησα την arieli στα 37 ευρώ προσφορά και ειναι μια χαρά. Απο καφέδες χύμα εχω δοκιμάσει lavazza illy και Jacobs arabica. Ο illy εκτός του ότι ειναι πανάκριβος (διπλάσια τιμή δεν μου αρέσει και καθόλου. Lavazza και ειδικά ο Jacobs ειναι πολύ ωραίοι. Ειδικά π Jacobs με λιγότερη δόση σε σχέση με τους άλλους 2 φτιάχνει πιο δυνατό καφέ. Οπότε έρχεται κΑι αρκετά οικονομικά. Στα σούπερ εκτός απο τον εσπρέσο του αβ δεν είδα άλλες επιλογές.
  7. Prof_Chaos

    H ψηλη μελαχρινη που με κοιταζε επιμονα

    κι εγώ είχα λάβει κάτι παρόμοιο πρίν αρκετους μήνες και δεν έδωσα σημασία.. Βέβαια το μήνυμα είχε και όνομα καφετέριας στην περιοχή μου. Δηλαδή έλεγε οτι σε είδα στην τάδε καφετέρια και ο τάδες έδωσε το κινητό σου και άλλες τέτοιες παπαρίες..
  8. δεν είναι το θέμα οι "βιδούλες" αλλά όποιος έχει ένα Hobby και είναι σχολαστικός σε αυτό που κάνει θέλει να το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οπότε επιλέγει και καλά εργαλεία. Πάρτε παράδειγμα την ένωση 2 καλωδίων χαλκού τηλεφώνου.. Αν τα στρίψεις μεταξύ τους λειτουργούν μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα .. εγώ όμως θα τα πιάσω είτε με παγίδες ( 3Μ Scotchlock ) ή θα τα ενώσω σωστά με το κολλητήρι. Αυτό το κάνω γιατι θεωρώ οτι είναι ο βέλτιστος τρόπος και κυρίως γιατι με ευχαριστεί το αποτέλεσμα. Στις βίδες πάλι αν δεν έχεις καλό κατσαβίδι πιθανότατα να σου χαλάσει έστω και λίγο τις στροφές ή να στην αποχρωματίσει . Σε mac που ανοίγω και είναι πανάκριβα δεν θέλω να συμβεί κάτι τέτοιο ..
  9. Prof_Chaos

    Οι πωλήσεις-παγίδες του ebay...

    μπορεί να μιλάμε για κλεμμένα.Οποιος έχει 50 ευρώ για πέταμα το ρισκάρει.αλλιώς σε καμια περίπτωση δεν κάνεις bid.
  10. κι ομως tracking δεν υπάρχει το βλέπω στο AMAZON payment επίσης η απάντηση που μου έστειλαν απο το κατάστημα ειναι οτι η FEDEX το στέλνει στην χώρα οπως και η usps και μετα αναλαμβάνει το ταχυδρομείο.Δηλαδή θα πάω στα ΕΛΤΑ να το πάρω. Θα κάνει δε 20-30 μέρες μου είπαν.Υπόψην έχει γίνει ήδη shipped.
  11. να το ρωτήσω κι εδώ μήπως και γνωρίζετε .Αγόρασα απο ενα μαγαζί ηλεκτρονικών OWC απο Αμερική ποσό 106 δολλάρια με τα μεταφορικά. ΤΟ στείλανε με FEDEX ενω είχα επιλέξει international mail. ΟΤαν είδα FEDEX τους λέω οτι θα πληρώσω τα διπλάσια στο τελωνείο αλλα με καθυσήχασαν και μου είπαν οτι η FEDEX απλά θα το στείλει στην χώρα και οχι σε μένα προσωπικά και μετα θα αναλάβει το ταχυδρομείο μας την επεξεργασία απο που θα το παραλάβω σε καμια 20αρια μέρες. Επίσης με διαβεβαίωσαν οτι δεν είχαν ποτε θέμα χρεώσεων αποστέλωντας με τον ιδιο τρόπο στην Ελλάδα. Τι λέτε να ανησυχω; Eαν πέσει τελωνείο απλά θα πώ οτι το πακέτο δεν έφτασε ποτε σε μενα (δεν εχει tracking number) και θα ζητήσω refund .Εχω κάνει και μέσω amazon payment. Αλλα τους είδα σίγουρους αν και στο google είδα οτι η fedex είναι σίγουρο τελωνείο αλλα δεν κατάλαβα εαν ισχυει στην περίπτωση που στο στείλει η ίδια η fedex το πακέτο στο σπίτι σου σαν κουριερ. Αυτο εαν ξέρει κάποιος να το απαντήσει γιατι εχω μπερδευτεί λίγο.
  12. να σαι καλα φίλε μου ευχαριστώ πολύ. Επισης και ολα τα παιδιά για την συμπαράσταση .. Ελπίζω να το διαβάσουν επίδοξοι αγοραστές και να το ξανασκεφτούν πριν πατήσουν το order απο εκει.. και μετα απο αυτό δεν θέλω να ακουσω ουτε για πλάκα το όνομα του μαγαζιού αυτου. Να τονίσω οτι η εξυπηρέτηση φαινεται στο after sales και σε τέτοιου είδους προβλήματα.. Τι να το κάνω αν ηταν ολα διαθέσιμα και απλά γινοταν shipped η παραγγελία..αν μου χάλαγε κάτι μετα απο μήνες πάλι τα ίδια ισως και χειρότερα θα είχα..οπότε την γλύτωσα.
  13. Σήμερα το πρωί 14/5/2011 και κλείνοντας 2 εβδομάδες ακριβώς απο την αρχική παραγγελία και μια εβδομάδα απο το αίτημα ακύρωσης και αφου τους έστειλα και νέο email σήμερα ως δια μαγείας δεν έλαβα απάντηση αλλά τα λεφτά μου πίσω.. Τα συμπεράσματα δικά σας.Τέλος καλό όλα καλά αφου έλαβα τα χρήματα πίσω .
  14. Για να μην ξεχνιόμαστε λεφτά πίσω δεν έχω πάρει ακόμη..Η κυρία Καρ...ια.. μου είπε οτι θα τα πάρω τις επόμενες μέρες. Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατι..απο τις 30/4 παιδεύομαι..κοντά 2 εβδομάδες με αποτέλεσμα 0 μόνο την ηρεμια μου έχω χάσει και πολύ χρόνο. Σε ταλαιπωρούν κάνουν λάθος στην διαθεσιμότητα τους στέλενεις 10αδες mail για να βγάλεις ακρη μπερδέονται στο τέλος "καταλαβαίνουν¨τι θές και σου λένε περίμενε κ αλλες μέρες για να αποδεσμεύσουμε τα λεφτά σας. Ολα μου τα email σε ευγενικό και ήρεμο τόνο και άκρως επεξηγηματικά με παραθέσεις υπογραμίσεις ...! Επαναλαμβάνω οτι το λάθος ειναι δικό τους στην διαθεσιμότητα που ανέγραφε το site και μετα το άλλαξαν και επίσης να υπενθυμίσω οτι τυχαία το έμαθα μιας και είχα ζητήσει να τους πληρώσω επιπλέον 2 προιόντα για συμπληρωματική παραγγελία στην υπάρχουσα και με ενημέρωσαν με τα χίλια ζόρια οτι δεν έχουν την μητρική για να προχωρήσουν και οτι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ποτε θα έρθει!! Πραγματικά δεν έχω βγεί ποτέ να πώ κάτι αρνητικό για κάποιο μαγαζί αλλα αυτοι είναι με διαφορά απαράδεκτοι. Για να μην κατηγορούμε μόνο τους εγχώριους υπάρχουν και ζώα και μεγάλα θα έλεγα και εκτός συνόρων. Εχω αρχίσει να πιστεύω οτι γίνεται μεθοδευμένα αυτό γιατι είδαν Ελληνική παραγγελία..δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.
  15. τα rates διάβασα κι εγώ στο trust pilot.de ελπίζω να τους πήρε ο κατήφορος λόγω έλειψης προσωπικού και ασυνεννοησίας και φυσικά αρκετής δουλειάς γιατι δεν είναι αγνωστο μαγαζί και εγώ πέφτω απο τα συνεφα . Ας ελπίσουμε οτι θα δώσουν λύση και το πρόβλημα οφειλετε στα παραπάνω και οχι σε κάτι άλλο. Update ok τους ξαναέστειλα email οτι δεν θέλω επιπρόσθετη παραγγελία αλλα τα λεφτά μου πίσω και πήρα το πολυποθητο χαρτάκι αγγλιστή ΤΙΚΕΤ που σημαίνει οτι θα περιμένω αλλες 3 μέρες τουλάχιστον. Επίσης σε αυτό το τηλέφωνο πως καλείς απο Ελλάδα εχει κανεις ιδέα; βάζεις κανένα πρόθεμα; fon: 01805 / 711 117 Update 2 είχα απάντηση μετα απο λίγες ώρες και αυτη την φορά ΕΝΤΟΣ θέματος !! εχω πάθει σοκ ισως οφείλετε στο γεγονός οτι έστειλα το email αναλυτικότατο με BOLD στο refund και στο "i just want my money back" υπογραμίσεις και σε όλα τα departments τους ένα προς ένα.. Ισως παλι έπεσα σε κάποιον που να ξέρει Αγγλικά τι να πώ. Dear Mr. @@ -->(κυριολεκτώ ετσι με αντιμετωπίζουν) thank your for your answer. You΄ll get the refund in the next days. ( Κάνουμε το σταυρό μας εδώ..) Mit freundlichen Grόίen Alexandra Sadowski Service-Center der hardwareversand.de
  16. σήμερα που εστειλα μετα απο 3 μέρες μαιλ υπενθύμισης για ακύρωση της παραγγελίας μου απάντησαν αμέσως για το αίτημα που είχα κάνει προ 7ημέρου για να συμπληρώσω 2 νέα προιόντα στην παραγγελία . Την συμπληρωματική παραγγελία την είχα κάνει πριν με ενημερώσουν οτι έχουν θέμα διαθεσιμότητας. και φυσικά μόλις με ενημέρωσαν τους έστειλα 7/5 αιτημα ακύρωσης. Δεν το περίμενα οτι θα στραβώσει έτσι πραγματικά .Πραγματικά μόλις πάρω τα λεφτά μου θα τους κάνω ξεφτιλα σε όλα τα τεχνολογικά ξένα φορουμς που ειμαι εγγεγραμένος.
  17. η περιπέτεια καλά κρατεί 7/5/2011 εκανα αιτηση για refund . καμία απάντηση έως και σήμερα και του έστειλα μόλις νέο μαιλ. Πραγματικά το λέω και ξεκαθαρα να μην διανοηθεί κανείς να ψωνίσει απο εκεί οι ανθρωποι δεν παίζονται λές και το κάνουν εσκεμένα.
  18. πραγματικά αυτο σκέφτηκα κι εγώ και για να τους διευκολύνω τους έστειλα κι αυτό ελπίζω να ειναι σωστό φυσικά καμια απάντηση απο χθές για το αίτημα ακύρωσης της αίτησης. bitte meine Bestellung stornieren und mein Geld zurόckerstatten Danke
  19. το αμαζον στο θέμα των μεταφορικών σου λέει να τα πληρώσεις εσύ σε πρώτη φάση και στα πιστώνουν μόλις παραλάβουν το ελλατωματικό προιον μαζί φυσικά με την αξία του προιόντος. Αυτο δεν εμπεριέχει κανενα ρίσκο και 99.9% στο αλλάζουν χωρίς δευτερη σκέψη εστω και αν δεν έχει τιποτα. Στα Ελληνικά μαγαζιά σου βγάζουν το λάδι τουλάχιστον αρκετά...! Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω.
  20. Η αλήθεια ειναι οτι εδώ μας πηδ@νε χειρότερα με αυτο το σκεπτικό εκανα παραγγελία απ έξω και οχι γιατι γλίτωσα 40-50 ευρώ. τα οποία κι αυτα στις μέρες μας να προσθέσω ειναι αξιοσέβαστο ποσό. εχω τα αποδεικτικά κατάθεσης απάντηση επιβεβαίωσης οτι παρέλαβαν τα χρήματα σε email και επιβεβαίωση στο status τους site τους. Δεν φοβάμαι αυτό απλά η καθυστέρηση τους μου έσπασε λίγο τα νεύρα και οτι θέλω να προχωρήσω σε νέα παραγγελία. Αν ηταν Ελληνικό μαγαζί σίγουρα θα ήμουν πολύ πιο ανήσυχος.. Απο visionstudio σκεφτόμουν παραγγελία αν πήγαινα σε ελληνικό μαγαζί που έχει καλές κριτικές και καλές τιμές.και φυσικά αντικαταβολή. Μετα πάμε σε amazon.de που έχει αρκετά καλές τιμές και εγγύηση amazon..
  21. Δεν λέω ότι θα μου φάνε τα λεφτά αλλα ότι στο θέμα διαθεσιμότητας όταν σου λένε ότι 4/5 είναι διαθέσιμο το mobo και μπαίνεις στο site 4/5 και οντωσ είναι full διαθέσιμο δεν ξέρω τι να υποθέσω. ότι πρώτα εξυπηρετούν εγχώριες ανάγκες κ εγω που είχα προτεραιότητα μιας κ έκανα παραγγελία 30/4 έχω άλλη αντιμετώπιση κ με παρεκαμψαν; Επίσης το γεγονός ότι απαντάνε στα μαιλ μετα απο 3 μέρες μόνο και μόνο αυτο μου δείχνει κακή οργάνωση και δεν σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια ως καταναλωτής ιδίως εξωτερικού.. Δεν θέλω να πιστεύω ότι δεν χωνευουν τους Έλληνες και τους αντιμετωπίζουν διαφορετικά γιατί πάμε σε άλλη κουβέντα μετα. Σήμερα βρίσκομαι με 411 ευρω δεσμευμενα χωρίς να μου έχουν απαντήσει ούτε καν στο mail ακυρωσησ για το ποτέ θα τα επιστρέψουν και με παραγγελία άκυρη εχοντας χάσει αισίως 8 μέρες και πόσες ακόμα εώς ότου βάλουν τα χρήματα.
  22. πολύ κρίμα πάντως θα ψώνιζα κι αλλα πραγματάκια απο αυτούς.Τώρα ουτε που ξαναμπαίνω στο site τους .τους έστειλα σήμερα το μεσημέρι για να ακυρώσω την παραγγελία φυσικά δεν περίμενω απάντηση μέσα στην ημέρα ..και θα είναι θαύμα αν επιστρέψουν τα χρήματα εως το τέλος της εβδομάδας.Πιστεύω οτι θα με παιδέψουν εως το τέλος της επόμενης ετσι για χαβαλέ.ελπίζω να κάνω λάθος. Πραγματικά τέτοια εξυπηρέτηση ουτε στην Ελλάδα δεν έχω συναντήσει. Απο Γερμανικό site ποτέ ξανα μου έγινε μάθημα.
  23. κατάλαβα........τελικά απάντησαν οτι το mobo το οποίο φάνηκε διαθέσιμο δεν ειναι πλέον διαθέσιμο και δεν ξέρουν ποτε θα έρθει!!! Βεβαια μου είπαν οτι υπάρχει και η επιλογή της ακύρωσης.. Ειμαι σίγουρος οτι αν δεν επέμενα δεν θα απαντούσαν στο άμεσο μέλλον και θα με άφηναν στο περίμενε Τώρα εγώ έκανα την ακύρωση της παραγγελίας σήμερα..το πότε θα επιστρέψουν τα λεφτά ειναι άλλου Παπά Ευαγγέλιο. Ελπίζω εντός της εβδομάδας για να ρίξω ξανα την παραγγελία αυτη την φορά ή Αμαζόνιο ή σε Ελληνικό online shop. Θα σας κρατήσω ενήμερους.
  24. καλησπέρα ξεκινάω λέγοντας γμ την τύχη μου που δεν ψώνισα απο το amazon που ειναι 100% εγγύηση σε όλα του. 30/4 κάνω παραγγελία mobo gigabyte z77zxud3h-i5 3570k-corsair vengeance 8gb 1600. ΣΥΝΟΛΟ 411 Ε Ολα με διαθεσιμότητα στο FULL οταν τα δεσμευσα εκτός απο την Gigabyte που θα ερχόταν στις 4/5 και οντως εμφανίστηκε σε αυτοιυς ως διαθέσιμη Το ποσό κατατέθηκε με τραπεζικό έμβασμα στον λογαριασμό που μου έστειλαν αμεσα σε email και το παρέλαβαν 2/5 λογω πρωτομαγίας και ανανέωσαν το state της παραγγελίας οτι έλλαβαν το ποσο (411.25 ε) Την επομένη το πρωί (3/5) τους στέλνω email για να προσθέσω 2 αντικείμενα(διαθέσιμα) επιπλέον στην υπάρχουσα παραγγελία .Η παραγγελία ειχε μείνει στο σημείο οτι παρέλαβαν τα λεφτά. Τους έχω στείλε 3 email εως και σήμερα (τελευταίο σήμερα το πρωί) δεν έχουν απαντήσει σε κανένα..Η παραγγελία κολλημένη. Τι να τους κάνω πραγματικά με έχουν εκνευρίσει ..Απο τοτε που παρέλαβαν τα χρήματα 0 εξυπηρέτηση ειμαι στο σκοτάδι. Ουτε καν να στείλουν ενα mail οτι λόγω μη διαθεσιμότητας θα καθυστερήσουμε λίγο μας συγχωρείτε για την ταλαιπωρία... Το τελευταίο χαρακτηριστικά mail που τους έστειλα ειναι το παρακάτω. Hello,This is the third mail i send without a response.My request is quite simple and i dont understand the reason you dont even explain to me what is happening with my online order and not answering to my emails.I buy a lot online from amazon ebay etc and i never had such problem. I would like an immediate solution to my request.If you think you cannot add the additional products to my order give me a straight answer today in order to decide what to do. thank you i m expecting for your response. ας μην σχολιάσουμε τα αγγλικά μου νόημα βγάζεις πάντως άνετα. Αν δεν απαντήσουν και σήμερα πραγματικα δεν ξέρω πως να κινηθώ.
  25. Prof_Chaos

    Πλαστές online προσφορές - κραχτες

    εκανα 4 παραγγελία με αντικαταβολή .. οχι τιπτ αλλο μην τους ξεστοκάρω κιολλας
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.