Jump to content



Σοβαρό προβλημα λειτουργιας υπολογιστή


man@ice

Recommended Posts

Στο PC ενος φίλου έχει παρουσιαστει ενα σοβαρο προβλημα και εδω και 4-5 μερες και δεν μπορουμε να βρουμε λύση ότι και εαν εχουμε δοκιμασει. Κανονικά το συστημα του αποτελειτε απο τα παρακατω:

Α64 Χ2 3800+, DFI nF4 Ultra-D, 2x1GB G.Skill HZ, Point of View 7800GT, X-Fi, Seagate Sata 200gb και 300gb, Tagan Easycon 530w.

Ξαφνικά εκει που όλα λειτουργουσαν μια χαρα πηγε να ανοιξει το pc και δεν εμπαινε στα windows ακομα και σε safe mode. Εχουμε δοκιμασει αρκετα πραγματα και οτι μπορει να μας εχει περασει απο το μυαλο. Αρχισαμε απο hardware και αλλάξαμε μητρική (μια ιδια DFI), μνημες (2χ512mb PQI), άλλη κάρτα γραφικών, άλλο psu (Hiper 580w) αλλα τίποτα. Ολα αυτα με διαφορους συνδιασμους.

Όπως είναι τωρα τα πραγματα δεν μπαινει με τιποτα στα windows και η κανει restart η κολάει αμέσως με το που πανε να φορτωσουν, δεν προλαβαινεις να δεις καν το σημα που φορτωνουν μενει μαυρη η οθονη και μονο reset μπορεις να κανεις. Επισης έχουμε δοκιμασει να κανουμε εκ νεου εγκατασταση των Windows με 3 διαφορετικα cd με Windows XP (1 original) και με 2 διαφορετικα drives άλλα τιποτα. Στην εγκατασταση σταματαει στην αρχη πριν καν σε βγαλει στο σημείο να διαλεξεις σε πιο drive θες να γινει η εγκατασταση. Πιο συγκεκριμενα μπαινει στο setup, περναει αυτό που λεει "Press F6", "Press F2 for system recovery", συνεχιζει να διαβαζει κατι συσκευές και κολάει μετα σε μη καθορισμενο σημείο. Το ίδιο συμβαινει και με τους 2 σκληρούς αλλά ακόμα και εάν δεν βάλεις καθόλου δίσκο.

Ουσιατικά το μόνο που δεν έχουμε δοκιμάσει να αλλάξουμε είναι η cpu, άλλα δεν νομίζω οτι μπορει να φταει αυτή. Θερμοκρασίες και τάσεις είναι όλα εντάξει. Εχετε μηπως καποια ιδεα τι μπορεί να είναι;

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να bootάρεις κάποιο live linux cd για αρχή να δούμε πώς συμπεριφέρεται με άλλο λειτουργικό. Επίσης όσο κουλό κι αν ακούγεται αποσύνδεσε τα διάφορα βυσματάκια (hdd leds, power leds, pc speaker) από τη μητρική (εμένα δεν ανάβει καθόλου αν έχω συνδεδεμένο το pc speaker).

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις αλλάξει, μητρική, μνήμες, κάρτα γραφικών κλπ μαλλον το CPU θα είναι. Και μου φένεται λογικό γιατι τέτοια προβλήματα κάνει το PC όταν το CPU δεν μπορεί να ανταπέξέλθει στον αυξημένο χρονισμό και στην αυξημένη τάση κατα την διάρκεια τησ διαδικασίας του overclocking...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Aias

Πιστευω οτι ειναι καποια ρυθμιση στις μνημες που δεν αρεσει στην μητρικη.Βαλε τα ολα default και δοκιμασε.

Εχουμε δοκιμάσει και ολα στα default, ολα στις μνημες στο auto, με 2 διαφορετικα ζευγαρια στις μνημες (PQI, G.Skill) αλλά δεν θέλει να παιξει!

Αρχική απάντηση από Chosen

Μπες στο BIOS, επέλεξε "Load optimized defaults", κλείσε/σώσε και παρατήρησε αν άλλαξε τίποτα.

Δυστηχώς μια απο τα ίδια. Αλλά επίσης έγινε δοκιμή και με άλλο bios αλλά και με 2η μητρική αλλα τίποτα και πάλι.

Αρχική απάντηση από Mainframe

Αν έχεις αλλάξει, μητρική, μνήμες, κάρτα γραφικών κλπ μαλλον το CPU θα είναι. Και μου φένεται λογικό γιατι τέτοια προβλήματα κάνει το PC όταν το CPU δεν μπορεί να ανταπέξέλθει στον αυξημένο χρονισμό και στην αυξημένη τάση κατα την διάρκεια τησ διαδικασίας του overclocking...

Η CPU είναι το μόνο που δεν έχουμε αλλάξει επειδή δεν υπάρχει κάποια διαθέσιμη. Το θέμα είναι ότι όλα στην cpu είναι default και οι θερμοκρασίες αρκετά χαμηλές (max 30). Με όλους τους συνδιασμούς που έχουμε κάνει με 2 μήτρικες, 2 ζευγαρια μνήμες, 2 vga, 2 hdd, 2 psu, 2 dvd, άλλα καλώδια κτλ το μόνο ίδιο αντικείμενο ηταν η cpu. Κατά ποσο μπορεί να φταιεί η cpu; Μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να φορτώσουμε ή να εγκαταστήσουμε το λειτουργικό παίζει κανονικά, επίσης παίζει κανονικά και στο bios οπου λογικά χρησιμοποιείτε κιολας και δεν ειναι σαν idle.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά για την ιστορία βρέθηκε μια cpu με την οποία όλα λειτουργησαν κανονικά άρα πάμε για αλλαγή της. Πάντως η συγκεκριμένη cpu δεν είχε γίνει ποτέ o/c, ήταν παντα default, και χάλασε έτσι στα καλα καθούμενα!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.