Jump to content


Ανεβάστε βίντεο στο Youtube (How To)


Dr.Paneas

Recommended Posts

Αρκετοί έχουν δοκιμάσει να ανεβάσουν βίντεο στο Youtube το οποίο αποτελεί φαινόμενο της εποχή μας. Η γνωστή ερώτηση είναι πώς θα μπορέσω να ανεβάσω βίντεο όσο το δυνατόν υψηλότερης ποιότητας.

Γνωρίζουμε ότι το Youtube έχει:

1.Standard Quality

2.High Quality

3.High Definition

Τώρα όλα αυτά φαίνονται κάπως μπερδεμένα για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με βίντεο και με Youtube. Πόσο μάλλον όταν το Youtube έχει αλλάξει την προβολή σε widescreen.

Ο παρακάτω οδηγός δεν είναι αναγκαία σωστός ή ιερός. Αυτός είναι ο δικός μου τρόπος που τον βρήκα στο Internet από αρκετό ψάξιμο. Έχω σημειώσεις πρόχειρες στο χαρτί, αλλά επειδή το χαρτί χάνεται, θα τα μοιραστώ μαζί σας και όποτε θελήσω ξανά να τα βρω, σίγουρα θα θυμηθώ το forum :D

Αρχικά να πω ότι εγώ είχα μερικά μικρά βιντεάκια από το FRAPS. Ήθελα να τραβήξω το βίντεο από το The Witcher . Για κάποιο λόγο το FRAPS αντί να μου γράψει ένα βίντεο, αυτό έφτιαξε δύο αρχεία με το βίντεο.

Πρώτο εμπόδιο λοιπόν ήταν η ένωση των αρχείων video. Πάμε να δούμε πόσο απλά γίνεται αυτό. Χρησιμοποιώ πάρα πολύ το πρόγραμμα VirtualDub. Είναι το αγαπημένο μου και τον θεωρώ ελβετικό σουγιά (κάτι σαν το netcat για τους hackers) . Είναι απλό και εύκολο στην χρήση.

  1. Πρώτον τα αρχεία πρέπει να είναι ίδιου τύπου. Δηλαδή μην είναι το ένα *.έτσι και το άλλο *.γιουβέτσι . Πχ και τα δύο να είναι *.avi .
  2. Φορτώνουμε το πρώτο avi πχ έστω ότι ονομάζεται A.avi στο VirtualDub και επιλέγουμε DirectStrem Copy. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επεξεργαστούμε καθόλου το video και δεν θα αλλάξουμε την ποιότητά του. Το περνάμε ως έχει.
  3. Για να φορτώσουμε το δεύτερο βίντεο που θέλουμε να ενώσουμε με το A.avi πατάμε File > Appent Avi File και επιλέγω το δεύτερο αρχείο πχ B.avi .
  4. Μετά Save As και είναι έτοιμο.bananabanana

Με αυτήν την γελοία διαδικασία έχουμε φτιάξει ένα αρχείο βίντεο το οποίο προήλθε από την ένωση των A.avi και B.avi .

Επόμενο βήμα είναι το Crop.

Αυτό σημαίνει να βλέπουμε σ’ολόκληρη την οθόνη την ταινία και όχι το μαύρο πλαίσιο γύρω από αυτήν. Να μην υπάρχει δηλαδή μαύρο πλαίσιο γύρω από το βίντεό μας. Πάλι λοιπόν θα κάνουμε χρήση του Virtual Dub. Θα βαρεθείτε στο τέλος, γιατί το χρησιμοποιώ για πάρα πολλές χρήσεις.

  1. Filters και βρίσκουμε το Null . Εκεί επιλέγουμε το κουμπί Crop
  2. Βάζοντας το mouse στις άκρες (σαν να κάνετε resize το παράθυρο) επιλέγεται πχ για την μια μεριά το Crop Area. Αν πχ θέσατε το Y1, τότε αντιγράψτε την ίδια τιμή και στο Y2 box, έτσι ώστε να έχετε το ίδιο Crop και από τις δυο μεριές.
  3. Αφήνουμε το Direct Stream Copy και Save As και είναι έτοιμο

Τώρα έχουμε έτοιμο το video το οποίο έχει υποστεί Cropping. Ήρθε η στιγμή να κάνουμε την κωδικοποίηση που θέλουμε. Δηλαδή προφανώς δεν μπορούμε (και δεν έχουμε την δυνατότητα από ISP) να ανεβάσουμε 1 GB video στο Youtube. Θα περιμένουμε καμιά μέρα και στο τέλος τζίφος η δουλειά. Επιλέγουμε στο VirtualDub:

  • Video > Full Processing και κάνουμε όποιες αλλαγές θέλουμε και ρυθμίσεις στους video codecs μας (πχ DivX, XVID κλπ ). Εγώ δεν ασχολούμαι καθόλου προσωπικά, γιατί ξέρω ότι μετά θα κολλήσω και θα δοκιμάζω συνέχεια διαφορετικά settings :p
  • Filters > Brightness-contrast gamma είναι ένα plugin του Alessanro Mahanca. [ATTACH]5686[/ATTACH]

Εκεί βάζετε την σειρά [ Global. Gam ] = 10

Δηλαδή κάτι τέτοιο:

0 0 10 0

0 0 0 0

0 0 0 0

0 0 0 0

Αυτό γίνεται γιατί το Youtube έχει μια τάση σκοτεινιάζει τα videos.

  • Filters > Resize και επιλέγω Absolute (pixels) : 1280 x 545Letterbox/crop to size: 1280x720
  • Save As και έτοιμο ! ! !

Λοιπόν εδώ θα πάρει κάμποση ώρα να ετοιμάσει το καινούριο video. Ειδικά αν βάλετε και επεξεργασία ήχου θα κάνει περισσότερη ώρα, η οποία εξαρτάτε από τις δυνατότητες του υπολογιστή σας.

Κατεβάζουμε το QuickTime μόνο και μόνο για να αποκτήσουμε έναν codec με το όνομα H.264 ο οποίος κάνει αρκετά καλή δουλειά στο HD.

Και ως τελικό βήμα, δεν θα χρησιμοποιήσουμε το Virtual Dub. Ναι… ξέρω αμάρτησα :D

Θα χρησιμοποιήσουμε το MPEG Streamclip, και ο στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα *.mov αρχείο.

  1. File > Export to QuickTime
  2. Compression H.264 και Quality 85% και Sound: MPEG-4 AAC, Framerate: 30 .Εδώ να πούμε πως αν το βίντεο είναι μεγαλύτερο από 24FPS δεν χρειάζεται να θέσουμε κάποια τιμή στο Framerate. Τώρα θα μου πείτε ; Καλά… και πώς βλέπω πόσα FPS είναι το video μου ; Η απάντηση είναι κάνετε ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ, Properties, Details.
  3. Τέλος πατάμε Make Movie και έτοιμο.Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία έχουμε έτοιμο το αρχείο που θα ανεβάσουμε στο Youtube. Κάνουμε λοιπόν log in και πατάμε Upload. Προσοχή: πάντα να χρησιμοποιείτε την εναλλακτική Upload μέθοδο χωρίς την μπάρα, γιατί έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ότι κολλάει για μεγάλο χρονικό διάστημα uploading.

Για πάρετε ένα παράδειγμα της ποιότητας που θα πετύχετε δείτε το video που ανέβασα εγώ από το The Witcher.

===========================================================

Πώς κατεβάζουμε μουσική από το Youtube

Βρίσκουμε το τραγούδι που θέλουμε. Για παράδειγμα ας υποθέσουμε πως θέλουμε να κατεβάσουμε την Live εκτέλεση του Simple Man από Lynyrd Skynyrd .

Αυτήν εδώ:

Για κατεβάσουμε μόνο τον ήχο και όχι το video θα χρειαστούμε κάποιο online converter. Βέβαια υπάρχει η επιλογή να κατεβάσετε το video Σε flv και ύστερα με άλλο πρόγραμμα να κρατήσετε μόνο το Audio. Αλλά μην τα περιπλέκουμε.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Ανοίξτε ένα tab και πηγαίνετε στο http://onlinevideoconverter.com/

Κάνουμε click στην πάνω αριστερά εικόνα: Convert video to Audio )

[ATTACH]5823[/ATTACH]

Εδώ αντιγράψτε (κάντε copy paste ) το Link από το βιντεάκι του Youtube που θέλετε . ΕΠίσης επιλέξτε τον τύπο του αρχείου που θέλετε να κάνει convert. Σε τι ποιότητα mp3 ; 192 bitrate ; Εσείς επιλέγετε. . . . Επισης, υπάρχει ένα checkbox το οποίο σας δίνει την δυνατότητα αν το βιντεο του Youtube είναι διαθέσιμο σε HQ ή HD να κατεβάσει αυτή την ποιοτητα. Διαφορετικά θα κατεβάσει την Standard.

[ATTACH]5824[/ATTACH]

Τώρα περιμένε να συνδεθεί ο Online converter με του Youtube. Μπορείτε να δείτε την λίστα υποστηριζόμενων Online Streams που υποστηρίζει το συγκεκριμένο website και το Youtube είναι ένα από αυτά. Η διαδικασία διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα.

[ATTACH]5825[/ATTACH]

Αυτή την στιγμή έχετε καταφέρει να συνδεθείτε στο Youtube. Η υπηρεσία OnlineVideoConverter αναλαμβάνει να κατεβάσει το video στους server της και ταυτόχρονα να κάνει την μετατροπή έτσι ώστε να σας επιτρέψει να κατεβάσετε μόνο τον ήχο σε μορφή mp3 και όχι το video. Αυτή η διαδικασία διαρκεί 1-2 λεπτά που αξίζει να περιμένετε.

[ATTACH]5826[/ATTACH]

Η διαδικασία μετατροπής του video σε αρχείο ήχου έχει ολοκληρωθεί. πατήστε το κουμπί "Download" για να το κατεβάσετε στο PC σας.

[ATTACH]5827[/ATTACH]

Όπως βλέπετε πρόκειται για ένα αρχείο mp3. Καλή ακρόαση ! ! !

[ATTACH]5828[/ATTACH]

===========================================================

Πώς κατεβάζουμε Video από το Youtube

Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και με το παραπάνω website. Το οποίο θα σας προσφέρει περισσότερες επιλογές στην διαμόρφωση του video. Παρόλα αυτά και όσους βιάζονται και δεν θέλουν να μπλέξουν καθόλου και αν κάνουν την δουλειά τους μπαμ-μπαμ η λύση ακούει στο όνομα KeepVid.com

http://keepvid.com/

Αντιγράψτε ( με αντιγραφή επικόλληση) το link του Youtube video Που θέλετε να κατεβασετε. πχ δείτε εδω:

[ATTACH]5829[/ATTACH]

Στην συνέχεια πατήστε δίπλα δεξία το κουμπί "Download". Τότε θα σας εμφανίσει μια οθόνη όπου θα σας ζητάει να επιλέξτε σε τι ποιότητα να κατεβάσει το video. Φυσικά θα υπάρχουν περισσότερες και διαφορετικές για κάθε video σχετικά με τον τρόπο που το έχει ανεβάσει ο uploader του. Εδώ βλέπουμε πως για ένα τυπικό standard video μας παρέχει δύο επιλογές. Αρκετά καλό.

[ATTACH]5830[/ATTACH]

Εμείς θα κατεβάσουμε το mp4 αρχείο video καθώς για *.flv χρειαζόμαστε διαφορετικό Media Player (όπως πχ έναν FLV Player ή τον γνωστό VLC που παίζει τα πάντα όλα ).

Κάνετε click στο Download και voila. Κατεβαίνει το video σας.

post-928-1414343303,7055_thumb.png

post-928-1414343303,7152_thumb.png

post-928-1414343303,7413_thumb.png

post-928-1414343303,7622_thumb.png

post-928-1414343303,7819_thumb.png

post-928-1414343303,8038_thumb.png

post-928-1414343303,8181_thumb.png

post-928-1414343303,8217_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Πολυ καλή ποιότητα... αλλά δεν ξέρω πως θα φαίνεται ένα βίντεο τραβηγμένο από απλή κάμερα (όχι HD)

Έχεις κανένα τέτοιο να δούμε?

Επίσης τα 8 περίπου λεπτά ποσά MB αρχείο σου έβγαλε?

Πρόσφατα ανακάλυψα ότι εκτός από mpeg4 μπορείς να ανεβάσεις και mpeg2 που έχει ποιότητα dvd.

που ανέβασα πρόσφατα έχει πολύ καλή ποιότητα. 2'48'' 126MB

Eίναι τραβηγμένο με απλή κάμερα sony av και δουλεμένο με το Pinnacle studio 12

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτό που λες, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μειώσεις το μέγεθος του αρχείου. Το MPEG2 έχει εφάμιλη σχεδόν ποιότητα αλλά αρκετά μικρότερο σε μέγεθος. Φαντάσου ότι εγώ μετά το Virtual Dub είχα ένα αρχείο περίπου στα 40GB (αν θυμάμαι καλά), το οποίο μετά το MPEG Streamclip που το έκανε export σε QuickTime βγήκε 1GB και κάτι. Οπότε το ξαναπέρασα απο εκεί μείώνοντας το Quality απο 85% σε 70% και βγήκε περίπου στα 500mb. Και αυτό το ανέβασα στο Youtube.

Τώρα για απλή κάμερα, νομίζω πάλι θα στο περάσει ως ΗQ αλλά πρέπει λίγο να το προσαρμόσεις για να κάτσει καλά στο widescreen του Youtube. Για HD πρέπει να το δώσεις με κάποια specification που ορίζει το Youtube, τα οποια είναι η ανάλυση, ο codec, ο ήχος κλπ κλπ. Αλλιώς το περνάει ως HQ, αντί για HD.

Στην ουσία με απλή κάμερα και την παραπάνω διαδικασία ξεγελάς το Youtube να σου δείξει όσο το δυνατόν ποιότητα πιο κοντά στο video της κάμερας (το οποιο θα ειναι αρκετά GB ή MB ). Και σε καμία περίπτωση HD.

Link to comment
Share on other sites

Ολα θα γινουν στην ώρα του Γιώργο. Τωρα εχω βαλει τα 7αρια και τρεχω λιγο να τα σουλουπώσω. Μεσα στην εβδομάδα θα βάλω Screenshots και φυσικα πως να κατεβάζουμε από το Youtube.

Thanx για την υπενθύμιση !!!!

Link to comment
Share on other sites

Βασικά γιατί να ανεβάσει κάποιος mpeg 2 στο youtube?

Μπορείς πολύ απλά να ανοίξεις το mpeg2 αρχείο στο virtualdub και να το εξάγεις σε avi με x264 ή xvid κωδικοποίηση χωρίς να χρειάζεται πουθενά το pinnacle. Το αρχείο αυτό θα είναι πολύ μικρότερο και χωρίς ουσιαστική απώλεια ποιότητας.

Για έχεις HD στο youtube πρέπει το βίντεο να είναι 1280x720, με AAC ήχο.

Ένα βίντεο που ανέβασα με AC3 ο ήχος δεν έπαιξε.

Ένα HD από δική μου κάμερα:

Link to comment
Share on other sites

Ωραιος ο πανος!

Δεν τον συμπληρωνεις τον οδηγο για το πως να κατεβαζουμε κιολας απο εκει??:D

Δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω από ένα javascipt... Είναι ο πιο εύκολος και ο καλύτερος τρόπος για να κατεβάζεις βίντεο απο youtube σε ότι μορφή είναι διαθέσιμο εκεί...απλά πατάς τον τίτλο και κατεβαίνει.:D

Για Opera users:

http://userscripts.org/scripts/show/36453

Google Chrome:

http://userscripts.org/scripts/show/57201

Firefox:

http://userscripts.org/scripts/show/38074

Link to comment
Share on other sites

To HD είναι 100ΜΒ 720p με 160Kbps AAC.

Το xvid χάνει λόγω της συμπίεσης που γίνεται. Αν όμως το κάνεις 2 pass με υψηλό bitrate οι διαφορά δεν θα φαίνεται στο μάτι. Άλλο είναι να ανεβάζεις 250ΜΒ Mpeg2 και άλλο αντίστοιχο avi/mp4 των 30-50ΜΒ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Έχω δει video στο youtube, που αφού τελειώνει, σε πάει αυτόματα σε ένα άλλο, που προφανώς επέλεξε αυτός που το ανέβασε.

Ξέρει κανείς πως μπορεί να γίνει αυτό?

πχ

Link to comment
Share on other sites

Playlsit την οποια οταν την φτιαχνεις ομως,εχει επιλογη για το αν θα ειναι public (να την βλεπουν και αλλοι εκτος απο σενα) ή μονο για παρτυ σου.

Οποτε προσεξε τι θα επιλεξεις αναλογα με αυτο που θελεις να επιτυχεις.

Εγω ας πουμε τις playlist μου δεν τις εχω visible απο αλλους.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.