Jump to content



The ATi Catalyst Driver thread.


Recommended Posts

Τους 8.4 μια χαρά τους εγκατέστησα χωρίς όμως το CCC στα vista6bit sp1 english. Μέχρι στιγμής ιδιαίτερες αυξήσεις σε επιδόσιες δεν έχω δει στα παιχνίδια απλά η λειτουργία του crissfireX φαίνεται να είναι πιο ομαλή σε σχέση με τους 8.3.

Link to comment
Share on other sites

Μετά από περισσότερο έλεγχο διαπίστωσα ότι σε ορισμένα παιχνίδια έχει πολύ κατώτερη απόδοση (πχ. call of duty4 από 60fps που είχα σε μια ορισμένη σκηνή, την πήγαινε 35). Οπότε πίσω στους πολύ καλούς 8.2 και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι τους 8.2 μπορούσες να το βάλεις στο control panel , att κλπ. αλλά ΔΕΝ έπιανε μέσα στο παιχνίδι...Αν δε σου είναι κόπος, δοκίμασε και πες μας.

Αυτο ειναι θεμα οδηγων η θεμα μηχανης γραφικων ; Γιατι το ιδιο ισχυει και στην πρασινη..

Οτι και να βαλεις ειτε rivatuner ειτε nv panel , ΑΑ δε θα δεις Ingame..

Αν κανω λαθος διορθωστε με

Link to comment
Share on other sites

Αυτο ειναι θεμα οδηγων η θεμα μηχανης γραφικων ; Γιατι το ιδιο ισχυει και στην πρασινη..

Οτι και να βαλεις ειτε rivatuner ειτε nv panel , ΑΑ δε θα δεις Ingame..

Αν κανω λαθος διορθωστε με

Λοιπόν, το δοκίμασα το gears of war στα xp με ΑΑ από ccc, και απλό και temporal και adaptive. Δε δουλεύει. Το περίεργο είναι ότι το frame rate πέφτει αλλά εγώ διαφορά στα γραφικά δε βλέπω. Σαν να προσπαθεί η κάρτα γραφικών να το κάνει αλλά δεν την αφήνει η μηχανή γραφικών. Επίσης μετά από λίγο το παιχνίδι κολλάει. Χωρίς ΑΑ πηγαίνει απίστευτα και δεν κολλάει. Το ίδιο γινόταν όμως και με την 8800. Δεν έπαιζε με τίποτα το ΑΑ στα XP.

Link to comment
Share on other sites

Τι γίνετε ρε παιδιά στο crysis με την 3870χ2 είδε κανένας βελτίωση με τους 8.4. Εμένα πάλι χάνει frames σε 1600χ1200 High Settings.Καμιά ιδέα.Thanks.

Μπορείς να δοκιμάσεις την έκδοση οδηγών που έχει ανεβάσει ο atiman στο thread για την 3870Χ2. Είναι λίγο διαφορετικοί από 8.4 και βελτιώνουν υποτίθεται το crysis. Στην τελευταία σελίδα αυτή τη στιγμή...

Link to comment
Share on other sites

Στο δικό μου σύστημα πάντως, οι 8.2 παραμένουν ότι καλύτερο από πλευράς driver μέχρι τώρα. Ακόμα και στο 3dmark (που το θεωρώ επουσιώδες σε σχέση με τα games) αποδίδουν οριακά λίγο πιο πάνω από τους 8.4 (που υποτίθεται 'διορθώθηκαν' σε αυτόν τον τομέα). Μου φαίνεται πάντως ότι οι 8.4 ότι καλύτερο έχουν να προσφέρουν, αφορά μόνο το crossfire.

Και μιας και σχολιάστηκε και πιο πριν από ένα φίλο η ποιότητα, θα αναφέρω την προσωπική μου άποψη, που, αν και δεν προέρχεται από εξειδικευμένες γνώσεις προγραμματισμού κλπ. , έχει προέλθει σίγουρα από πολύ ψάξιμο και αρκετά χρονάκια εμπειρίας με ΑΤΙ : όταν εισάγεται στην αγορά νέο dx (βλ. 10) , σταδιακά τσεκουρώνουν την απόδοση στο προηγούμενο, για να αντικατασταθούν ρουτίνες βελτιστοποίησης με αυτές που αφορούν αποκλειστικά το καινούριο σύστημα. Έτσι και παλιότερα όταν από το απλό 9ρι πήγαμε στο 9c, και πχ. εκεί που το battlefield vietnam πήγαινε αέρα, ξαφνικά από τον επόμενο catalyst και μετά ΣΕΡΝΟΤΑΝ, έτσι νομίζω και τώρα : είναι σε μια καμπή ο catalyst που 'ξηλώνουν' σταδιακά το 9 από τον driver προκειμένου να την παλέψει με το 10ρι. Εμένα δε θα μου κάνει εντύπωση να δούμε ακόμα πιο αισχρή απόδοση στο 9 με τους αμέσως επόμενους catalysts (διευκρινίζω ότι αναφέρομαι σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, και όχι benchmarks που τα 'φτιάχνουν' επειδή εκεί κοιτάει η πεθερά :p).

Μόνο που είναι πολύ νωρίς, κατά την ταπεινή μου άποψη, για πλήρη μεταστροφή στο 10, τη στιγμή που σοβαρό hardware δεν υπάρχει για επιδόσεις της προκοπής στο 10, και οι εταιρείες θα συνεχίσουν να παράγουν dx9 games για πολύ καιρό ακόμα. Για να μην αναφέρω πολλά επιτυχημένα από τα υπάρχοντα παιχνίδια που ξαφνικά βλέπουμε να χάνουν επιδόσεις από το πουθενά, με τους νέους drivers. Αν η ΑΤΙ λάμβανε καμια φορά το user base της στα σοβαρά, ίσως να είχε καλύτερες ελπίδες.

Link to comment
Share on other sites

+1 και απο μένα σε αυτά που λέει ο φίλος Occultist.Εχω ακούσει οτι οι xdreem catalist απο αυτή την διεύθηνση http://www.tweakforce.com/ είναι πολυ καλή.Μάλλον θα τους περάσω σε λίγο και θα σας πω και λεπτωμέριες

Link to comment
Share on other sites

Για την 3870Χ2 στα XP μπορειτε να δοκιμασετε αυτο http://www.wikiupload.com/middle_page.php?id=28835

και να μου πειτε αν θελετε εντυπωσεις για το Crysis.

Δεν υπάρχει κανένα άλλο site να το ανεβάσεις το αρχείο? Κατεβάζει σταθερά με 4.6Kb/s από το wikiupload με ό,τι σύνδεση και να το έχω δοκιμάσει. 24Μbps, 16Mbps, ΟΤΕ, ΟΝΤelecoms, Forthnet....:giveup:

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά εγω τους πέρασα και εδώ είναι τα αποτελ'εσματα

i1ef3vv593lqt9sgimvb.jpg

fd3nbluxn76e5owrsrkr.jpg

12jmx2b93wp2qwr6l3mo.jpg

να σας πω επίσης οτι το συστημά μου είναι Ε6700@2.66 mobo asus p5w dh deluxe μνήμη ddr2 sta 667 2gb καρτα x1900.

Είχα πριν τους 8.3 απο ati και τώρα πριν απο λίγο έβαλα τους exdream apo εδώ http://www.tweakforce.com/

Είδα διαφορά στα frap 5-8 και κατά την γνώμη μου και καλύτερα γραφικά

Link to comment
Share on other sites

Καλά, το 3dmark το προσέχουν για ευνόητους λόγους. Και στα games, ok ρε παιδία, καλά πάνε σχετικά, αλλά σημασία έχει να μπορείς να testάρεις σε βάθος και να διακρίνεις τη λεπτομέρεια σε φορτωμένες σκηνές. Τι να το κάνω γω να πιάνει 100 fps που μου κόβετε βόλτα στο μικρό σπίτι στο λιβάδι, και όταν σκάσουν δύο εχθροί στη γωνία και ρίξουν ένα smoke grenade και ένα Mortar, να τους ψάχνω στα 30 fps...Ή πχ. (στο cod4 που το έχω πρόχειρο) , να κάνεις duck, shoot and cover (σε ένα συγκεκριμένο σημείο - όχι παντού), και, εκεί που πήγαινε αέρα με το 8.2, τώρα με το 8.4 να νιώθω το φρενάρισμα των -35fps κάθε φορά που πατάω το crouch. Ψάχτε το λίγο παραπάνω...εκεί που κοιτάει η πεθερά και εμένα όλα warp speed μου φαίνονται...

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη τωρα που στεινω το καινουργιο μου pcaki να βαλω τους 8.2 για την 2900pro ή τους xtreem?ή τους 8.4?

Πανω σε 64αρια vista θα στηθεί(λέω..)

Σε vista δουλεύουν όλοι τέλεια. Στα ΧΡ δημιουργούνται τα όποια προβλήματα. Βάλε 8.4 που είναι οι πιο καινούριοι και θα είσαι εντάξει πιστεύω.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.