Jump to content



Αγορά μεγάλου κουτιού - CM STACKER STC-T01 [IMAGES - 56K WARNING]]


ilpanos

Recommended Posts

Θέλω να αγοράσω καινούργιο κουτί, το οποίο θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο ευρύχωρο και παράλληλα όσο γίνεται πιο ήσυχο (άρα προτιμώ κάποιο που να μην έχει 8cm fans). Διαθέτω μέχρι 110-120 ευρώ.

Μόνο ένα έχω δει μέχρι στιγμής ικανοποιητικό σε διαστάσεις:

CHIEFTEC FULL ATX BA-01

Ποια η γνώμη σας γι αυτό?

Υπάρχουν άλλα αντίστοιχων διαστάσεων με τιμή ως 120 ευρώ?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

wifi, ωραίο το STACKER και μάλιστα που αρέσει πολύ το: "δυνατότητα τοποθέτησης καρτών χωρίς βίδες", αλλά μου φαίνεται αρκετά μικρότερο.

Το CHIEFTEC έχει 8x 3,5 & 6 x 5.25 ενώ το STACKER 7 χ 5,25' & 4 χ 3,5. Και ακόμα έχουν στο ύψος 6.8cm διαφορά.

Θα χωράνε στο STACKER 2 τροφοδοτικά εσωτερικά?

EDIT: Μόλις είδα στο site της CM ότι λέει: Dual power supply bracket to support more components. ’ρα μπορούν να μπουν και σε αυτό 2 τροφοδοτικά.

Μου φαίνεται αρκετά καλύτερο και λέω να το πάρω.

Υπάρχει άλλο γύρω στα 150 καλύτερο από το CM STACKER STC-T01 ?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από panosst

Θα χωράνε στο STACKER 2 τροφοδοτικά εσωτερικά?

Φυσικά! Έχει 2 θέσεις για τροφοδοτικά: μία στο πάνω μέρος και μία στο κάτω... ;)

EDIT: ’τιμε MaGiCMaN με πρόλαβες... :p

Link to comment
Share on other sites

Κάτι τελευταίο, είδα το CM STACKER STC-T01 FULL TOWER CASE SILVER και βλέπω στη φωτογραφία στο πλαινό κάτι σαν σίτα. Τί ακριβώς είναι? Μπαίνει μηπως κανένας ανεμιστήρας? Υπάρχει και στο μαύρο? Η μήπως είναι extra πλαϊνό?

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι εξτρά... Μεταλλική "γρίλλια" και από μέσα έχει φίλτρο και έναν 8άρη ανεμιστήρα στο κέντρο...

Υπάρχει η δυνατότητα να βάλεις ανεμιστήρα 25 εκατοστών ή να αγοράσεις το πλαϊνό της Coolermaster με παράθυρο, αν δε σου αρέσει αυτό που έχει...

Παρεμπιπτόντως, είμαι ο μόνος που σκέφτεται το ενδεχόμενο να μην υπάρχει το STC-T01 πια???

Όχι τπτ άλλο, μην μας λέει το παιδί ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται εδώ πέρα...

:p

Link to comment
Share on other sites

Καλη αγορα φιλε panosst. Δε θα το μετανιωσεις. Το χα παρει πριν 1,5 χρονο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Δεν θα πανε τα λεφτα σου χαμενα ;) Οσο για το πλαινο(plexiglass) αγορασε το εφοσον θα χεις leds Uv καλωδια και αλλα τετοια καλουδια για να το βλεπεις και να το χαιρεσαι! :D

Link to comment
Share on other sites

Χμ... Για κάποιον που ψάχνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο full tower δεν θα το πρότεινα και τελείως δαγκωτό το Stacker... Η διάταξή του του δίνει πάρα πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης, αλλά έτσι χάνει σε ωφέλιμα φατνία. Πχ, για κάποιον που θέλει πολλούς δίσκους και πολλά 5.25" περιφερειακά δεν είναι και ό,τι καλύτερο... Εκεί σίγουρα υπερτερεί το Chieftec.

Για κάποιον που θέλει ένα full tower για υδρόψυξη, modding αλλά όχι και ΤΙΣ τρελές απαιτήσεις σε φατνία, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα σε υψηλά επίπεδα, το Stacker είναι άριστο.

Για κάποιον που θέλει πάρ απολλούς δίσκους, οπτικά, κτλ, τότε πρέπει να πάει στο BA-01... Με εύλογη υποχώρηση βέβαια στην ποιότητα και την εμφάνιση, αν και δεν είναι καθόλου κακό...

Για κάποιον βέβαια που τα θέλει όλα, αναγκαστικά θα πάει σε κάτι αρκετά ακριβότερο, όπως Lian Li V2000-2100, Silverstone TJ-07 (μικρό εξωτερικά αλλά μέσα είναι θηρίο).

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν παιδιά το κουτάκι ήρθε προχθές και χθες το βράδυ το έστησα.

Εντυπώσεις.

Ξεκινάω από τις θετικές.

1) Το κουτί το βρίσκω πολύ όμορφο. Με το που το έβγαλα από το κουτί του καθόμουν και το κοίταζα για 5 ολόκληρα λεπτά με ανοιχτό το στόμα, σα μ@λΑκ@ς! Είχα δίπλα και το παλιό και φυσικά καμία σχέση το ένα με το άλλο:

1il7.jpg

2) Πολύ θετικό το ότι έχει βίδες που βιδώνουν - ξεβιδώνουν με το χέρι. Ειδικά για εμένα που βάζω - βγάζω κάρτες pci πολύ συχνά είναι ιδιαίτερα βολικό.

3) Πάρα πολύ θετικό το ότι μπροστά από τους σκληρούς υπάρχει fan 12cm. Στο παλιό κουτί είχα ανοίξει τρύπα και στο μεταλλικό σκελετό και στο εξωτερικό πλαστικό και έβαλα 12cm fan για να ψύχονται οι σκληροί. Μου αρέσει επίσης που έχει fan επάνω.

4) Ακόμα πάρα πολύ θετικό είναι ότι συμπεριλαμβάνονται ροδάκια καθώς επίσης και αντάπτορας για να συνδεθούν μαζί 2 τροφοδοτικά.

Αρνητικά / πράγματα που δε μου άρεσαν.

1) Έλειπε το σακουλάκι με βίδες για μητρική και σκληρούς! :mad: Και αναγκαστικά μοίρασα αυτές που έχει το 2ο pc. Έτσι όλοι οι σκληροί είναι με μόνο 2 βιδες διαγώνια και η μητρική από τις 9-10 βίδες που θέλει κανονικά έχει μόνο 5. :cry:

2) Θέση για συσκευή 3.5 με έξοδο στην πρόσοψη μόνο 1. Το βρίσκω μεγάλο μειονέκτημα. Δηλαδή πες πως θες να βάλεις μια 2η δισκέτα ή μια οθονούλα ή ένα πάνελ 3.5 για ανεμιστήρες, ΔΕΝ μπορείς!

3) Το τροφοδοτικό δεν μπορούσα να το βιδώσω. Δεν έπεφταν οι βίδες του αντάπτορα του κουτιού σε αυτές του τροφοδοτικού. Για να βιδώσει κανονικά θα έπρεπε το τροφοδοτικό να βιδωθεί ανάποδα (το πάνω μέρος να κοιτάει κάτω) και από την έξω μεριά! Τελικά έβαλα ανάποδα τον αντάπτορα αλλά δεν ταιριάζει ακριβώς και λυγίζει από το σφίξιμο αφού δεν έχει μπει κανονικά και βρίσκει στα πριτσίνια του πάνω κομματιού του κουτιού.

4) Στα μαύρα καπάκια μπροστά, οι μαύρες "σήτες" που έχουν απ' έξω δεν κάθονται σφιχτά αλλά είναι σχετικά χαλαρές και κουνιούνται.

5) Η σήτα που βρίσκεται κάτω στο πάτωμα είναι ασημί και όχι μαύρη όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της συσκευασίας.

2qa9.jpg

6) Τα καλώδια από το πάνελ του δεν μπορούσαν να είναι 10 εκατοστά πιο μακριά? 10 εκατοστά μακρύτερα άμα ήταν θα έφτανε για να περάσουν πίσω από την πλάτη της μητρικής.

7) Το αριστερό ασημί "κολωνάκι" της πρόσοψης είναι βαλμένο λίγο στραβά με αποτέλεσμα να αφήνει 1-1,5 χιλιοστό περισσότερο περιθώριο ανάμεσα σε αυτό και στα drives απ' ότι το δεξιό. Έτσι τα drives φαίνονται σα να είναι στραβά βιδωμένα αφού φαίνονται κολλημένα στο δεξί κολωνάκι και έχουν κενό με το αριστερό.

Αριστερό:

7ha2.jpg

Δεξί:

8iq7.jpg

8) Τέλος, νομίζω ότι στη θήκη για τους σκληρούς χωράνε μέχρι 2 γιατί αν μπουν παραπάνω θα βράζουν! Θεωρώ ότι είναι σωστότερο να έχουν 1-1,5 δάχτυλο απόσταση για να αερίζονται καλύτερα. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι χρειάζομαι και 2η τέτοια θήκη, η οποία όμως κοστίζει επιπλέον χρήματα. (Αυτή τη στιγμή έχει γύρω στα 20 ευρώ στο e-shop και μαζί με τα 150 του κουτιού το σύνολο πάει στα 170!!!).

Αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν τα drives φαίνονταν απαίσια όπως ήταν (μπεζ):

4hv8.jpg

Αποφάσισα λοιπόν να τα "μαυρίσω" αλλά όχι βάφοντάς τα αφού προηγούμενη εμπειρία μου πάνω στο θέμα "βάψιμο πάνω σε πλαστικό" μου το απαγόρευσε.

Πήρα λοιπόν 2 τέτοια:

1qi8.jpg

Όμως δε θα με ικανοποιούσε το αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας τα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης αφού θα εξείχαν περισσότερο και από τα πλάγια θα φαινόταν το μπεζ χρώμα των drives. Είπα λοιπόν να ξεφορτωθώ τις προσόψεις τους και να χρησιμοποιήσω μόνο τις μαύρες.

Αρχικά έκανα πειράματα για να δω πως θα βάλω το κουμπί, να έχει την αίσθηση ότι είναι κάπως στερεωμένο.

2tb4.jpg

3un5.jpg

Έπειτα αποφάσισα ότι αφού το ξεκίνησα έπρεπε να κάνω καλή δουλειά άρα έπρεπε να φαίνεται και το ledάκι όταν αναβοσβήνει και να υπάρχει και η τρυπούλα που χρησιμεύει για να βγαίνει έξω το δισκάκι με το drive εκτός λειτουργίας.

Σε αυτό το βήμα χρησιμοποιήθηκαν 3 τρυπανάκια 1.5, 2 & 2.5 χιλιοστών, κόλλα από την γερή τη στιγμής και λίγη κόλλα σιλικόνης.

’νοιξα της τρύπες που χρειάζονταν, και κόλλησα από πίσω τα διαφανή πλαστικά (με την κόλλα στιγμής) που είχαν οι κανονικές προσόψεις για να "καθοδηγούν" το φως. Από μπροστά έβαλα λίγη κόλλα σιλικόνης για να γεμίσει το κενό.

3wb5.jpg

4lt1.jpg

4fz6.jpg

5ur8.jpg

Και ήρθε η ώρα να τα κολλήσω. Χρειαζόμουν κάποια πολύ δυνατή κόλλα καθώς οι προσόψεις θα ακουμπούσαν σε λίγα και λεπτά σημεία πάνω στα drives.

52he7.jpg

Χρησιμοποίησα λοιπόν uhu epoxy μιας και την είχα χρησιμοποιήσει και παλαιότερα και ήξερα ότι πρόκειται για πολύ δυνατή κόλλα.

3yz2.jpg

1zf4.jpg

Τα άφησα λίγο να στεγνώσουν και στη συνέχεια έβαλα σιλικόνη για να καλύψω τα κενά και να μην περνάει σκόνη.

2oa3.jpg

Τέλος κόλλησα και τα υπόλοιπα κομμάτια (στο ένα drive με την ταινία διπλής όψης που έιχε η συσκευασία των προσόψεων, στο δεύτερο με την κόλλα στιγμής).

3kn3.jpg

Προσωπικά μένω ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα:

6zw9.jpg

2to7.jpg

Περιμένω σχόλια - προτάσεις για το τι άλλο θα μπορούσα να κάνω ή πώς αλλιώς θα μπορούσα να τα βάλω και φυσικά για το αν σας αρέσει το αποτέλεσμα.

(Συγνώμη για της φωτογραφίες, το ξέρω είναι τρισάθλιες (το Τ630 είναι υπεύθυνο) αλλά δεν έχω άλλο μέσο για να τις τραβήξω).

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα απ' όλα καλορίζικο το καινούριο σου κουτί. Απ' ότι βλέπω σημείωσες 4 θετικά έναντι 8(!) μειονεκτημάτων. ’ν θές τη γνώμη μου, τα θετικά του κουτιού δεν με εντυπωσίασαν ιδιαίτερα, απεναντίας όμως πολλά από τα αρνητικά μου "χτύπησαν" πολύ.

Σαν κάτοχος του chieftec της υπογραφής μου μπορώ να πώ ότι άνετα θα συγχωρούσα κάποια (μικρά πάντα) ψεγάδια του chieftec λόγω της πολύ καλής του τιμής (90Ε πριν δυο χρόνια). Τα μειονεκτήματα του Stacker όμως +τα 150Ε της τιμής δεν θα τα ανεχόμουν.

Πέρα όμως από όλα αύτα, αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη. Σημασία έχει να μένεις εσύ ευχαριστημένος. Απ΄ότι βλέπω βέβαια έισαι "ψείρας" οπότε με τον καιρό θα το βελτιωσεις το κουτί.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι εισαι αρκετα υπερβολικος panosst

1) το τροφοδοτικο μια χαρα μπαινει.

2) η σιτα παντα ασημενια ηταν.

3)τα καλωδια φτανουν να περασουν απο πισω απο τη μητρικη.μην σου πω οτι περισευει και καλοδιο.

4) αυτο με το κολωνακι το κενο.σε μενα δεν υπαρχει(δεν ξερω αν υπαρχει σε αλλους)

Τελος καλοριζικο!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από tolis86 [Σήμερα, στις 02:28]

εγω σου προτεινω το κατωθυ της αντεκ παρα πολυ καλο αποτι μου εχουν πει και απο εμθανιση εμενα τουλαχιστων το καλιτερο που εχω δει και εχω παρα πολλα....

το παιδι το πηρε το κουτι. διαβασε ολοκληρο το thread. :p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.