Jump to content

Πρόβλημα με PC.Please Help!!


obijuan1983
 Share

Recommended Posts

Λοιπον αφού εστειλα για έλεγχο μια Αsus A8N sli Deluxe και εχασα 15 μέρες αφού ήταν οκ να πως έχουν τα πράγματα.

Συνδέω μητρική,cpu,vga,μνήμες,τροφοδοτικό,σκληρούς.

Ο υπολογιστής φαίνεται να ανοίγει

αλλά δεν κάνει τίποτα άλλο,ούτε φόρτωμα σκληρών ακούγεται,ούτε σήμα παίρνει η οθόνη, ούτε το χαρακτηριστικό 'μπίπ' ακούγεται.Όλα ξεκίνησαν με ένα reset που έκανε απο μόνο του με μπλε οθόνη στις μεγάλες ζέστες και μετα έμπαινε σε 16 χρώματα, και μετα καθόλου...

Λεω θα φταίει καμιά κάρτα γραφικών οπότε συνδέω μια Trident pci 2MB για να ελέγξω αν έχω σήμα αλλά πάλι όχι.

Τώρα δεδομένου οτι μητρική δεν είναι(είπαν είναι οκ),μνήμες δεν είναι (τις δοκίμασα σε άλλο pc),κάρτα γραφικών λογικά δεν είναι (αφού αν ηταν θα δούλευε με την Trident)

’ρα μένει cpu ή τροφοδοτικό.

Είναι δυνατόν να φαινεται οτι ανοίγει(σκληροι αρχίζουν να γυρνανε ,το λαμπάκι της μητρικής ανάβει,το λαμπάκι της vga να ανάβει) αλλά το τροφοδοτικό να έχει πρόβλημα?

Η μήπως να είναι ο επεξεργαστής.Δυνατότητα να ελέγξω τον επεξεργαστή δεν έχω,θα δοκιμάσω όμως άλλο τροφοδοτικό.

Τι λέτε?

Να προσθέσω ότι ενώ ήμου σταθερός για πάνω απο 6 μήνες στα 2600ΜΗΖ στις ζέστες μου τα έκανε αυτά...χωρίς όμως να έχω πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες στον επεξεργαστή(αντι για 27-29 είχα 33-35 idle)

Link to comment
Share on other sites

Ενα ακόμα στοιχείο, δοκίμασα το τροφοδοτικό σε παλιό υπολογιστή PII αλλά με συνδεδεμένο μόνο το 20απινο βύσμα και οχι το βύσμα της cpu και το πρόσθετο 4απινο που κανει το 20απινο 24απινο και δουλεψε...Γίνετε να υπάρχει πρόβλημα σε αυτα τα 2 βυσματακια?

Ή οδεύουμε σε σφάλμα της cpu?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

θέλω να κάνεις τα εξής :

Δοκίμασε ένα άλλο τροφοδοτικό στο σύστημά σου (που να μπορεί φυσικά να "σηκώσει" αυτά που έχεις επάνω). Το ότι το δικό σου τροφοδοτικό δουλεύει σε άλλο σύστημα μπορεί πρακτικά να μη σημαίνει τίποτα. Ίσως να μην παίρνεις τις τάσεις που χρειάζεσαι, να βγάζει μόνο τις απαραίτητες.

Αν και με το "καλό" τροφοδοτικό δεν ξεκινάει το PC (και με το δεδομένο ότι η μητρική είναι ΟΚ), τα νέα για τον επεξεργαστή μάλλον είναι δυσάρεστα.

Και κάτι άλλο : Δοκίμασες να έχεις επάνω στη μητρική ΜΟΝΟ τη CPU και ΤΙΠΟΤΑ άλλο; Έκανε κάποιο "μπιπ", ότι λείπουν εξαρτήματα; Δοκίμασες να βγάλεις τελείως ΚΑΙ τη CPU;

Κάνε όλα αυτά και γράψε μας τα αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον δοκίμασα χωρις cpu, το ιδιο κανει.

Δοκίμασα με Cpu και Vga (pci) , πάλι το ίδιο.

Μένει να βρω τροφοδοτικό τώρα...

Thanks πάντως φίλε:)

Κάτι άλλο τώρα που το σκέφτομαι,παιζει ενω οι μνήμες λειτουργούν οκ σε αλλό μηχάνημα αλλά και στην δική μου μητρική ξαφνικά να δημιουργούν το πρόβλημα?Δε φαντάζομαι ε?

Link to comment
Share on other sites

Ιδιο προβλημα ειχα και γω με dfi ομως.....αλλαξα τα παντα και δεν δουλευε. Οποτε τα εβγαλα ολα τα ξαναβαλα μεσα στο κουτι και επαιξε αλλα δεν καταλαβα τι ακριβως παιχτηκε.

Link to comment
Share on other sites

όταν βγάζεις τα πάντα πάνω από τη μητρική, ακούγεται από το ηχειάκι του M/B κάποιο ή κάποια προειδοποιητικά "μπιπ" (κοίτα αν είναι συνδεδεμένο αρχικά); Αν όχι, τότε ξανασκέψου μήπως το board έχει "παραδώσει πνεύμα"

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν δοκίμασα σε τεχνικό την μητρική με καινούριο τροφοδοτικό, Vga Pci-express , μνήμες αλλά τον ίδιο επεξεργαστή και πάλι το ίδιο,ενώ εδειχνε να πέρνει ρεύμα η μητρική(λαμπάκια και ανεμιστήρες) στην οθόνη τίποτα...

Καταλήγω στο να είναι ο επεξεργαστής αλλά δεν έχω κάποιον διαθέσιμο για να το τσεκάρω.Μήπως κάποιος απο θεσσαλονίκη έχει κάποιον να με βοηθήσει??

Ή κατευθείαν για RMA την cpu?

Απο το e-shop μου είπαν οτι η μητρική είναι οκ, τι να πώ;

Να τα στείλω πακέτο και τα 2?

Α και τώρα που το είδα δεν κάνει κανένα 'μπιπ'...

Link to comment
Share on other sites

το γεγονός ότι δεν κάνει κανένα "μπιπ" παραπέμπει συνήθως σε μητρική. Αλλά, αν οπως λες, έχεις κάνει αυτά που γράφεις παραπάνω, κι εγώ την CPU θα υποψιαζόμουν. ’ντε, άλλο ένα τεστ σου έμεινε (το σύστημά σου αυτούσιο με νέο επεξεργαστή), και βγάλαμε συμπέρασμα

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από obijuan1983 [Χθες, στις 18:26]

Λοιπόν δοκίμασα σε τεχνικό την μητρική με καινούριο τροφοδοτικό, Vga Pci-express , μνήμες αλλά τον ίδιο επεξεργαστή και πάλι το ίδιο,ενώ εδειχνε να πέρνει ρεύμα η μητρική(λαμπάκια και ανεμιστήρες) στην οθόνη τίποτα...

Την δοκίμασες πάνω στο κουτί που την έχεις ή εκτός μόνη της; Ρωτάω γιατί από αυτά που λες υποψιάζομαι πως γίνεται κάποιο βραχυκύκλωμα μεταξύ του σασιού του κουτιού και της μητρικής. Αν πάλι την έβγαλες και τη δοκίμασες μόνης της τι να πω; Έλεγξε τον επεξεργαστή σου σε κάνα pc φίλου/γνωστού...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από regent

Την δοκίμασες πάνω στο κουτί που την έχεις ή εκτός μόνη της; Ρωτάω γιατί από αυτά που λες υποψιάζομαι πως γίνεται κάποιο βραχυκύκλωμα μεταξύ του σασιού του κουτιού και της μητρικής. Αν πάλι την έβγαλες και τη δοκίμασες μόνης της τι να πω; Έλεγξε τον επεξεργαστή σου σε κάνα pc φίλου/γνωστού...

Ακριβώς τα ίδια έκανε και η δικιά μου μητρική και ενώ πάνω στο κουτι έκανε κόλπα μόλισ τα πέταξα όλα και τα έστησα έξω δουλεψε!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελικά σε απάντηση σήμερα απο το e-shop μου ειπαν οτι ο επεξεργαστης πάει για αλλάγή από την oktabit.Αρα εν αναμονή νεου 3800 Χ2 939.Θα έχουν λέτε απόθεμα;;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...