Jump to content

Ποιος σκότωσε το LAN?


feanorian82
 Share

Recommended Posts

Στο σπίτι έχω 2 υπολογιστές, ένας νορμαλ κι ενα κατεβαστηρι. Είναι συνδεδεμένα σε ένα Linkys modem router. Όλα ήταν καλά, μέχρι πριν μερικές μέρες που η ταχύτητα του δικτύου έγινε απελπιστική. Για ένα αρχείο 500μβ θέλει για τη μεταφορά 150λεπτά. Έβαλα χειροκίνητα και στα 2, 10 full duplex mode και τωρα θέλει γυρω στα 4. Είναι νορμάλ;

Link to comment
Share on other sites

Κάνε αρχικά μέτρηση με iperf ή κάποιο άλλο μετροπρόγραμμα για να δούμε αν φταίει όντως το δίκτυο ή καποιο άλλο υποσύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Τι προστασία χρησιμοποιείς (antivirus).Tο ίδιο πρόβλημα το είχα με κάνα 2 παλιές εκδόσεις του kaspersky .Απεκατάστησε το antivirus και ξαναεγκαταστησε το αλλά μην κάνεις update για να δεις αν πραγματικά αυτό φταίει .Αν φταίει αυτό βαλε καμιά καινούργια έκδοση

Link to comment
Share on other sites

Τι ψιλιαζομαι

(1) Antivirus - firewall

(2) Τσακισμενα καλωδια ( ? )

(3) Hardware failure

Αληθεια πως τα εχεις συνδεδεμενα; Εχει switch-ακι το router σου και απο αυτο εχεις ενωσει τα 2 pc?

Αν ναι δοκιμασε να τα αλλαξεις θυρες να δεις τι γινεται

Ή ειναι απλο router εχεις συνδεσειτ οτ ενα πισι πανω στο router και το αλλο pc συνδεεται με το πρωτο απευθειας?

Link to comment
Share on other sites

Client connecting to 192.168.1.2, TCP port 5001

TCP window size: 8.00 KByte (default)

------------------------------------------------------------

[ 3] local 192.168.1.3 port 4786 connected with 192.168.1.2 port 5001

[ 3] 0.0- 1.0 sec 184 KBytes 1507 Kbits/sec

[ 3] 1.0- 2.0 sec 216 KBytes 1769 Kbits/sec

[ 3] 2.0- 3.0 sec 232 KBytes 1901 Kbits/sec

[ 3] 3.0- 4.0 sec 128 KBytes 1049 Kbits/sec

[ 3] 4.0- 5.0 sec 352 KBytes 2884 Kbits/sec

[ 3] 5.0- 6.0 sec 112 KBytes 918 Kbits/sec

[ 3] 6.0- 7.0 sec 80.0 KBytes 655 Kbits/sec

[ 3] 7.0- 8.0 sec 216 KBytes 1769 Kbits/sec

[ 3] 8.0- 9.0 sec 576 KBytes 4719 Kbits/sec

[ 3] 9.0-10.0 sec 184 KBytes 1507 Kbits/sec

[ 3] 0.0-10.2 sec 2288 KBytes 1839 Kbits/sec

Iperf mr Trendy

Αίσχος.

To router εχει switch και επάνω του και τα 2 pc. ’λλαξα θέσεις. ’λλαξα καλώδια. ’λλαξα κάρτα δικτύου. ’λλο άλλο άλλο ; ; ;

Link to comment
Share on other sites

Όσο τρέχει το iperf βλέπεις αν κάποια από τις 2 cpu χτυπάει τέρμα το utilization της;

Γύρνα τις κάρτες στο auto negotiation ή στο 100 full duplex.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το iperf ειναι με autonegotiation. Με 10 full Ειμαι στα ορια των 10μβιτ. απο 7-10.

εδιτ.

Ναι 100% στο 192,168,1,2 σίγουρα.

Λοιπον μετα απο πολλες αναζητησεις, βρηκα αρκετο κοσμο που ειχε το ιδιο προβλημα με το ιδιο router wag54g v2. Οποτε μαλλον θα πρεπει να κοιταξω για κατι νεο...

Ειχε κανεις τετοιο προβλημα απο εδω?

Link to comment
Share on other sites

Μόλις έστειλα μαιλ και στη Linksys. ' οτι καταλαβα sτο συγκεκριμενο router τα παιζει ο ethernet controller και δεν μπορει να πιασει το 100 duplex mode. Ε ενταξει παιζει σχεδον 2 χρόνια 24/7... Να έβρισκα και την απόδειξη...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...