Jump to content



μTorrent


JohnG85

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.Είμαι καινούριος χρήστης dsl γραμμής και έχω κάποιες απορίες οι οποίες δεν είχαν απάντηση στο forum του lab οπότε ρωτώ!!

Καταρχήν δείτε αυτό...

torwx6.jpg

Εκανα δεξί κλικ πάνω σε αυτό που κατέβαζα και για πειραματισμό έβαλα upload speed 1.Πριν το κάνω αυτό κατέβαζα με 22-25 kB/s τώρα όπως βλέπετε κατεβάζω με 95-110 kB/s.Δεν είναι τυχαίο γεγονός γιατί από την αλλάγή και μέχρι τώρα δεν έχει πέσει...Τι είναι όμως αυτό? Επηρεάζει κάτι ? Επίσης τι ακριβώς κάνει upload και γιατί έχει τόσο έντονη δραστηριότητα??? Εχει ανεβάσει 16MB μέχρι τώρα τι είναι αυτο? Μήπως με αυτή μου την πράξη είμαι leecher? Για να μην είμαι πρέπει απλά ότι κατεβάζω να το αφήνω στο φάκελο που κατέβηκε για να το πάρουν με τη σειρά τους αλλοι? Τέλος μια φορά ήμουν seeder και για να ανοίξω το site του Lab ήθελε 6sec.Δηλαδή από τι στιγμή που έκανα seed δεν μπορούσα να έχω καμία intenetikή δραστηριότητα.Υπάρχει κάποια ρύθμιση για να είναι πιο ήπιο το seeding? Ξέρω καταιγισμός!:p:D

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Link to comment
Share on other sites

όταν κατεβάζεις κάτι, τα δεδομένα που έχεις ήδη κατεβάσει τα παίρνουν και άλλοι από σένα γι αυτό και τα 16ΜΒ.όχι δεν είσαι leecher. 'Οταν πλέον κατέβει όλο το αρχείο, το utorrent χρησιμοποιεί όλο το upload που μπορείς να δώσεις. Δες στις ρυθμίσεις τη σχετική επιλογή και βάλε ένα όριο που θέλεις, πχ 15ΚΒ

Link to comment
Share on other sites

Στα τόρρεντ ο κάθε peer κατεβάζει τμηματικά τα δεδομένα και ταυτόχρονα δίνει στους άλλους τα κομμάτια που έχει κατεβάσει ήδη.

Με το να βάλεις το upload rate στο 1kb/s περιόρισες την ταχύτητα με την οποία δίνεις στους άλλους, έγινες δηλ. ο τέλειος leecher :p. Η ταχύτητα στο download αυξήθηκε γιατί πλέον δεν μπουκωνε η γραμμή σου από το απεριόριστο upload rate που είχες πρίν.

Για να αποφύγεις αυτό το (ηθικό) πρόβλημα πήγαινε στο Επιλογές=>Οδηγός Ταχύτητας όπου μπορείς να ρυθμίσεις αυτόματα τις παραμέτρους του utorrent με βάση το upload της γραμμής σου. Έτσι θα καταφέρεις να έχεις τέτοιο upload rate που και θα δίνεις στους άλλους με αξιοπρεπή για την γραμμή σου ταχύτητα και δεν θα μπουκώνει το download σου.

Link to comment
Share on other sites

Βαλέ ένα όριο 10kb/sec τουλάχιστον θα έχεις παρόμοιες ταχύτητες και δε θα είσαι τόσο leacher

Επίσης σε private trackers θα χρειαστεί να το ανεβάσεις αυτό το όριο ξανά για να μπορείς να χτίζεις ταχυτέρα ένα καλό ratio

Απλά πριν ήταν στο 0 δηλαδή χωρίς κανένα περιορισμό και σου ξεζούμιζαν τη γραμμή

Επίσης προσπάθησε να σουλουπώσεις λίγο την φωτο που ανέβασες δεν είναι δύσκολο να κόψεις το λευκό κενό με το paint ;)

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ και τους τρεις!:D Τώρα κατάλαβα! :T: Λοιπόν έχω γραμμή 1024/256.Ποιο είναι το ιδανικό upload για αξιοπρεπές download ?! Υποθέτω max upload έχω γύρω στα 28kB/s.Tι να βάλω ?!

edit:Sorry για την εικόνα! Τώρα όντως είναι καλύτερα!

Link to comment
Share on other sites

Πήγαινε στο Επιλογές=>Οδηγός Ταχύτητας και διάλεξε τύπο σύνδεσης χχ/256. Θα σου ρυθμίσει αυτόματα και τα upload rate και τoν αριθμό των connections εκεί που πρέπει.

Link to comment
Share on other sites

Το είχα δει αυτό αλλά έλεγα μήπως είναι καλύτερα να κάνω τη ρύθμιση manually...Τελικά επέλεξα την ταχύτητα μου όπως πρότεινες αλλα πηγαίνωντας στο μενού της εικόνας του πρώτου μου post είδα ότι δεν άλλαξε τίποτα και έχει ακόμα αυτά που πέρασα manually.Download 0 Upload 15.Τώρα ή έτυχε να είναι αυτές οι ρυθμίσεις και να είναι ίδιες με τις δικές μου ή με αυτό τον τρόπο (δεξί κλικ στο αρχείο κτλ) να αλλάζουν οι παράμετροι μόνο αυτού του αρχείου...

Link to comment
Share on other sites

Εκείνη η εικόνα δείχνει μόνο τις παραμέτρους του συγκεκριμένου τορρεντ. Οι ρυθμίσεις που έβαλες στον οδηγό ταχύτητας θα ισχύσουν για όλα τα υπόλοιπα που θα κάνεις add στο μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.