Jump to content



Πόσα χρόνια έχετε το παρόν μηχάνημά σας;


Makis Hourdakis

Τι ηλικία έχει το βασικό PC σας;  

143 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Κατά καιρούς μας έχουν αποκαλέσει "enthusiasts", υπερκαταναλωτές κτλ. Επίσης συνεχώς σχολιάζουμε τα νέα προϊόντα σαν (?) να περιμένουμε πως και πως να τα αγοράσουμε. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Πόσοι απο εμάς είμαστε πραγματικά "enthusiasts" και πόσοι είμαστε "enthusiasts" στα λόγια ενώ στην πράξη είμαστε συντηρητικοί;

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν αφορά την ηλικία του παρόντος PC. Σίγουρα είναι δύσκολο να ορίσει κανείς μια ακριβή ηλικία έτσι αόριστα οπότε θα πρότεινα να το χρονολογήσουμε με βάση την ημερομηνία συναρμολόγησης, εφόσον έχει μείνει ένα σημαντικό μέρος του PC που έχει γλιτώσει απο αναβαθμίσεις.

Η δημοσκόπηση σίγουρα δε συνδέεται άμεσα με το χαρακτηρισμό "enthusiasts" ή όχι αλλά πιστεύω πως στατιστικά θα ισχύσει η ίδια αναλογία.

Πιστεύω πως τα αποτέλεσματα θα έχουν ενδιαφέρον. :)

Προσωπικά είμαι με ένα P4 2.8C πάνω σε μια MSI 875P Neo LSR και ένα ζευγάρι Jetram 256MB DDR400 4-4-4 :sick: απο τις 30 Δεκεμβρίου 2003, οπότε μετράω ήδη τρία χρόνια περίπου. Έχω αλλάξει κάρτα γραφικών, δίσκους, τροφοδοτικό και dvd recorder απο τότε. Αναμενόμενη αλλαγή: Φθινόπωρο 2008.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Πριν από 3 μήνες ολοκλήρωσα την τελευταία αναβάθμισή μου.

Από Athlon 2600+, A7N8X-E Deluxe, 2x256MB, 9700Pro που είχα το 2004, πήρα μία 6600GT πέρισυ και τώρα πήγα σε έναν Athlon 3700+, A8N-E, 512MB με μία X800XL.

Πάντα μεταχειρισμένα σε καλές τιμές. Δεν έχω πληρώσει πάνω από 300-400€ για PC τα τελευταία 8-9 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

16 μηνες με το ιδιο... extras το στακερ στην αρχη της χρονιας το καλοκαιρι, εναν 320αρι δισκο,ενα recorder και μια οθονη και να μην ξεχασω και τα πανακια καθαρισμου που με πηρε η κοπελα μου απο τα μουλτιραμα και αντι να διωχνουν την σκονη ποιο πολυ μαζευουν.

Link to comment
Share on other sites

Δεκεμβριος 2002 ηταν αν θυμαμαι καλα...:p

Οποτε 4 παρα κατι με κατι ψιλο αναβαθμισουλες(σκληρο,μητρικη,cpu ολα οχι πανω απο 200)...

Επομενη αναβαθμιση συντομα...:toomuchne

Link to comment
Share on other sites

Ουτε ενος μηνος το δικο μου....Αλλα αγοραστηκε λογω ατυχηματος με την 3ετη 875P (ειχε 3,2C 6600GT 2GB DDR400)....ατυχημα=βλ.κεφαλαιο "ο νιουφης πειραματιζεται με prime95,snm,torture tests"...Αλλιως θα καθυστερουσε κανα χρονο ακομη...

Link to comment
Share on other sites

αρχικα το πισι αγοραστηκε οταν περασα πατρα και αποτελουνταν απο:

cpu: pentium 4 540 @ 3,4(σιγα το κλοκαρισμα( :p)

mobo: p5gd2 deluxe (******* αγορα τσαμπα τα 250 αν θυμαμαι αφου τιποτα firewire δεν πηρα ουτε εχω 131232 σκληρους που υποστηριζει.... δεν επρεπε να παρω την deluxe...κατα τα αλλα σκιζει για τα δικα μου δεδομενα)

ram: 1x512 samsung 4-4-4-11 @ 566 (:p)

vga: x600xt (ελεηνη αγορα επρεπε να παρω 6600...δεν ηξερα τοτε καν οτι υπαρχουν ρεβιους....:tomato: )

hdd: maxtor 160gb ata133

dvd:samsung :T:

dvd-rw: samsung :T:

case: hec 6a19 black :T:

psu: q-tec 400watt :tomato: δεν ηξερα τη συμαντικοτητα του τροφοδοτικου

display: LG flatron f700p (ψιλο******* αφου ποτε μου δεν αξιοποιησα την αναληση των 1920χ1440)

ηχεια: creative inspire P380 :T:

key/mouse: microsoft multiidia

mouspad(:tomato::lol: ) διαφημιστικο καταστηματος

printer: hp 5652 :T: :T: 2 χρονια κρατησαν τα μελανια και τυποσα μπολικο πραμα τουλαχιστον κατα μεσο ορο 1 σελιδα την ημερα

scaner: hp 3770 πολυ καλο αλλα δεν το αξιοποιησα μαλλον αχρηστη αγορα....

και αρχικα με το που βγηκε η σειρα 6χχ αλαξα τον 540 με τον 630 μεσω καταστηματοσ μου αγορασε πισω τον παλιο και με 50+ πηρα τον 630....δε ξερω κατα ποσο καλη κινηση ηταν αυτη παντως και χαμενος να βγηκα δε νομιζω πολυ....και πητα ενα hec 420watt στη θεση του q-tec καλα απηρη διαφορα.....

αργοτερα πουλησα 50 ευρο την χ600χτ και πητα 6800gs

εβαλα την blue orb II πολυ μεγαλη διαφορα σε θορηβο/αποδοση απο την εργοστασιακη

πηρα καινουριο mousepad ena rantopad πολυ καλο :T: αλλη εσθηση εντελως το ποντικι

πηρα αλλον ενα σκληρο 300gb sata2 maxtor

και τελος αυριο μου ερχεται ο καινουριος μου wd 160gb sata2

Link to comment
Share on other sites

Τον προηγούμενο φθινόπωρο πήρα τον οπτερόνι. Είχε ένα ατύχημα ο κακόμοιρος και αλλάχθηκε με έναν ίδιο μόνο που το στεπινκ που μου επιστρέψανε ήταν καλύτερο από το πρώτο. Η πρώτη του μαμά ήταν η άσροκ 939 dual sata2 που όταν επεστράφη και η δεύτερη πήγα σε μτχ msi k8bn neo2 platinum στην οποία και έχω κολλήσει.

Είχα σκοπό μετά από ένα χρόνο δηλαδή τώρα κοντά να σπρώξω προς διπύρηνο. Αλλά μόλις είδα πώς η ιντελ ξεφτίλισε τις τιμές και τις επιδόσεις την είδα αλλιώς. Έβαλα 15 παράλληλα mp3->mp3pro encodings να γίνονται ενώ σέρφαρα και κατέβαζα full. Ούτε που ένιωσα ότι γινόταν κάτι στο background οπότε δεν υπήρχε λόγος να πετάξω χρήματα στο δρόμο.

Τον πρώτο καιρό είχαν κάτσει πάνω 2@256 utt που έγιναν γρήγορα 2Χ512 utt που ψόφησαν και έγιναν 2Χ1 supertalents τα οποία και έχουν μείνει.

Μέχρι και κουτί πήρα να αλλάξω αυτό που έχω αλλά δε νομίζω ότι θα το κάνω.

ΤΣΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΜΙλάμε ότι έχω ηρεμήσει. Είμαι με sigle channel 3-4 μέρες τώρα και δεν το έχω νιώσει καν. Θα ρίξω και τον επεξεργαστή από τα 3 στα 2,8 σε λίγο .

ΤΟ μόνο έξοδο που έκανα ήταν μία υδρόψυξη cpu-gpu και το μόνο έξοδο που θα κάνω θα είναι κάνας σκληρός.

Με λένε Αλέξανδρο , έχω 14 μήνες να αλλάξω πλατφόρμα και ΕΙΜΑΙ καλά

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.