Jump to content



Linux remote desktop...


Jaco

Recommended Posts

Έχω ένα ωραίο πρόβλημα για λύση...

Επανέφερα στην ζωή ένα P3-500MHz με 512 μνήμη... αν και το bios δεν αναγνωρίζει τον 200GB σκληρό, το Linux φυσικά τον βλέπει κανονικότατα ολόκληρο (κατακαημένο x86)... Έστεισα το Fedora Core 6 και τον έχω κάνει server για οικιακό file sharing και τρέχει και τον γαϊδαράκο όλη μέρα... πριν την ίδια δουλειά την έκανε ένας athlon xp, αλλά κρίμα τα κυβικά του...

Τέλος πάντων, για το file sharing δεν υπάρχει πρόβλημα, τρέχει η samba επίσης για το aMule έχω web interface με forward την http πορτα του από τον router... το πρόβλημα είναι όμως ότι δεν μπορώ να έχω remote desktop χωρίς περιορισμούς...!

Καταρχάς δεν με ενδιαφέρει το vnc... καλό εντάξει, αλλά δεν μου αρέσει σαν λύση... θέλω να χρησιμοποιώ ssh tunneling και να τρέχω τον X server από ένα PC οπουδήποτε... Το πρόβλημα μου είναι ότι όταν τρέχω εφαρμογές του linux στο pc μου το process id χάνεται με το που σκοτώνω την σύνδεση...!

Αναλύω την διαδικασία που χρησιμοποιώ...:

τρέχω το putty και συνδέομαι με X11 forwarding και το κλειδί μου... γίνεται η σύνδεση... στην συνέχεια τρέχω το cygwin και δίνω

$X

για να τρέξει ο Χ server... μετά πάλι στο putty δίνω

xterm

για να τρέχω τον x-terminal στο Χ και

Ctrl+Z

$bg 1

για να αποδεσμεύσω τον terminal... και...

$gnome-wm

για να τρέξω τον window maker του Gnome... από εδώ και πέρα τρέχω ότι εφαρμογή θέλω και κάθε φορά την βάζω στο background...

Το πρόβλημα είναι ότι με το που κλείσω τον X-server όλες οι εφαρμογές που είναι στο background πεθαίνουν ηρωϊκά μαζί του... :...:

[Σημ:] Το linux είναι σε init 3 στον Π3...

Ξέρει κανείς τρόπο να γίνεται αυτή η διαδικασία χωρίς να κάνει kill τις @#$@! εφαρμογές ....?!?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει το screen που είναι η λύση στο πρόβλημά σου. Με αυτό ό,τι τρέχεις εξακολουθεί να τρέχει αφού βγεις και επαναφέρεται όταν ξαναμπείς! Για περισσότερες πληροφορίες man screen.

Link to comment
Share on other sites

Το screen είναι χρήσιμο γιατί αν το μάθεις μπορεί να σου χρησιμεύσει και σε command-line-only περιβάλλον. Επιπλέον ακόμα και με το vnc αν γίνει κάτι και σκάσει ο X ή γίνει κατά λάθος κανένα logout χάνεις ό,τι είχες αφήσει στο background.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.