Jump to content

επιτρεπονται οι αντιγραμμενες ταινιες?

morfeas-dsl-

Recommended Posts

Το cdακι μωβ ειναι απο κατω :p

Απο πανω ειναι ασημι και με μαυρα γραμματα λεει

"coming soon to rent on dvd"

τον τιτλο της ταινιας

και ακριβως απο κατω

"rental copy"

πολυ λολ οι τυποι.. Απλα θα νοικιαζω απο αλλου..

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Πάτε καλά ρε; Βρήκαμε DVD club που δίνει τις ταινίες έτοιμες, σπασμένες και συμπιεσμένες και θα τους καταγγείλετε;

Από κει που σου έπαιρνε 40 λεπτά να "δεις" μια ταινία, τώρα θα σου παίρνει 5 λεπτά (16x)

:D

Σκεφτείτε οτι οι πιο πολλοί τίτλοι κοστίζουν πάνω από 30 ευρώ για τον βιντεοκλαμπά οπότε πώς να την παλέψει ο άνθρωπος, κόπια και άγιος ο θεός. Ένα DVD που κοστίζει 10-15 ευρώ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ έχει 30-40 ευρώ στο ελλαντα γιατι οι ελληνικοί υπότιτλοι γράφονται από επαγγελματίες μεταφραστές που χρεώνουν 1 ευρώ την πρόταση (δε μ@μιομ@στε λέω γω...)

σε λίγο θα μας δίνουν cdaki σε divx και τους υπότιτλους στο χέρι σε χαρτί , άντε το πολύ μια δισκέτα με το .srt μέσα,.... βρέ τους καημένους.

Και εμενα μου το δινουν το extra dvd,ειναι η πολιτικη του τοπικου μου video club.Παρα ταυτα δεν ειναι για ενοικιαση.

Αρχική απάντηση από Chosen

Πάτε καλά ρε; Βρήκαμε DVD club που δίνει τις ταινίες έτοιμες, σπασμένες και συμπιεσμένες και θα τους καταγγείλετε;

Από κει που σου έπαιρνε 40 λεπτά να "δεις" μια ταινία, τώρα θα σου παίρνει 5 λεπτά (16x)

:D

Βρε φαφούτα παλιόγρια, γράφε σε DL δισκάκια ή άντε σε ένα 2ο, δΩνε 1-2 παραπάνω και γλύτωνε χρόνο και απώλεια ποιότητας.

:p

PS Ποιος ασχολείται πλέον να κάτσει να γράψει DVD για προσωπική χρήση όταν υπάρχουν τα BR και τα HD DVD;

θεωρω πως καποια επαγγελματα , ειδικα Ελ.Επ., που μπορουν οριακα να βγαλουν ενα μετριο κερδος δεν εχει νοημα να τα 'χτυπαμε' , απλα μπορουμε να αδιαφορησουμε γιαυτους ή να τους το επισημανουμε ... Μου εχει τυχει με ταξιτζη που μου ελεγε για αποδειξεις κλπ. Και γυρισα στην ψυχρα και του ειπα. "Ποσα μπορεις να βγαλεις δουλευοντας συνεχομενα 24ωρα;Ποσες ταριφες να κανεις;Ε λοιπον οσα και να βγαλεις πλουσιος δεν γινεσαι [εκτος αν κανεις ΤΗΝ οικονομια για χρονια] και επιπλεον θα εχεις πεθανει της κουρασης κ μηδεν προσωπικη ζωη. Αρα χαλαλι σου και καποιο εξτρα οφελος. "

Δλδ αυτο το κρατος μας εχει δωσει καμια ιδιαιτερη 'φροντιδα' για να το λυπηθουμε;

Να παρουμε υγεια (προληψη;θεραπεια;....)

Παιδεια;(Γιαννακου που εισαι;)

Φορολογια;

Αξιοκρατια;

Επιχειρηματικοτητα για νεους;

κλπ κλπ κλπ

ισως κανω λαθος, αλλα ειμαι πεπεισμενος οτι στην ελλαδα οι ελ.επαγγελματιες και γενικως η ιδιωτικη εργασια ειναι τοσο μα τοσο αδικημενη απο το ιδιο το κρατος που ουσιαστικα ΟΛΟΙ σχεδον φοροδιαφευγουν λιγο ή πολυ γιατι απλα προσπαθουν να τα βγαλουν περα κουτσα στραβα. Οκ, υπαρχουν και αυτοι που βγαζουν πολλα, αλλα σιγουρα δεν ειναι πλειοψηφια...

Αρχική απάντηση από abarth

Καταλαβαίνω τι και πως το εννοείς (εννοώ με μία καλή διάθεση)

Αλλά αν είναι έτσι, ωραία, να γίνουμε λοιπόν όλοι κλέφτες και απατεωνίσκοι και να διαιωνίσουμε την τραγική αυτή (και όχι μόνο την συγκεκριμένη) κατάσταση.

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 19:01]

Καταλαβαίνω τι και πως το εννοείς (εννοώ με μία καλή διάθεση)

Αλλά αν είναι έτσι, ωραία, να γίνουμε λοιπόν όλοι κλέφτες και απατεωνίσκοι και να διαιωνίσουμε την τραγική αυτή (και όχι μόνο την συγκεκριμένη) κατάσταση.

:)

κοιτα δεν λεω, ειναι ασχημη κατασταση, αλλα δυστυχως με την παρουσα οικονομια στην Ελλαδα, με τις αδικιες και με την αναξιοκρατια δεν μπορει ο πολιτης/εργαζομενος/μικροεπενδυτης-μαγαζατορας-ελ.επ. να προσπαθει μονος του να σωσει την Ελλαδα ωντας ο τυπικος κ σωστος....Γιατι πολυ απλα θα φτασει σε σημειο οριακο ....

Να σου θεσω ενα απλο παραδειγμα.

Ειμαι εγω παντρεμενος με 2 παιδια (4ετων , 8 μηνων)

Γυναικα με πτυχιο οδοντοτεχνητη κ σπουδαζει στην πληροφορικη στο ΕΑΠ

Εγω οδοντιατρος που ξεκινησα πριν 2 χρονια περιπου

Με απλους υπολογισμους (τους εχω κανει προ πολλου εννοειται) χρειαζομαι για παγια εξοδα περιπου 1200 ευρω το μηνα

ΑΝ θελησω ρουχα, καμια εξοδο, κανενα παιχνιδι για τα παιδια κλπ ΔΕΝ τιθεται θεμα...ειναι +

Οποτε ειτε θα κανω 2η κ 3η δουλεια (ποτε ομως;) οποτε θα βγαζω ακομα 500-600 ευρω και ξεχναμε οικογενεια κλπ (αρα μια χαλια κατασταση) αλλα ζουμε αξιοπρεπως....

Η θα δουλευει κ η συζυγος που ομως θα πρεπει να υπαρχει babysitting αρα +500-600 στα εξοδα το μηνα....δλδ ακυρο το να δουλευει η συζυγος....

Και ολα αυτα υποψιν:

το σπιτι ειναι ιδιοκτητο (ας ειναι καλα οι γονεις)

το αυτοκινητο ειναι απο γονεις αγορασμενο

το σχολειο της μικρης πληρωνεται απο γονεις

το ΕΑΠ πληρωνεται απο γονεις

το οδοντιατρειο αγοραστηκε απο γονεις

οι γονεις δινουν καποιο μεγαλο ποσο το μηνα για να υπαρχει καποια ανεση ...

Αρα αν δεν ειχα γονεις με χρηματα δεν θα μπορουσα να εχω μια φυσιολογικη ζωη καν.... θα επρεπε να δουλευω συνεχεια και φυσικα θα ημουν σε νοικι κλπ κλπ...

'Η δεν θα επρεπε να κανω οικογενεια.....

Και απο την αλλη ειχα καλες 'προσφορες' να παω Αγγλια ....στο Λονδινο ή περιχωρα και να δουλευω ως οδοντιατρος με 60.000-80.000 λιρες το 1ο χρονο και με αυξηση καθε χρονο και φυσικα δωρεαν παιδεια κ ασφαλιση σε ολη την οικογενεια, σπιτι για τους πρωτους 3μηνες δωρεαν μεχρι να βρεθει κατι κλπ κλπ...

Και εγω υποτιθεται εχω σπουδασει και κατι 'καλο'... αλλος που δεν μπορεσε να σπουδασει κατι ή ανοιξε ενα μαγαζι με χιλια-δυο ζορια και η δυσκολιες της ζωης τον εχουν ξετιναξει ;

Γιαυτο λεω... ετσι οπως ειναι η ζωη σημερα εγω προσωπικα 'λυπαμαι' τον συνανθρωπο κ συμπολιτη μου και συμπασχω ασχετα αν εγω ημουν τυχερος και δε μου ελλειψε τπτ .... Ωστοσο ξερω απο πρωτο χερι πως εδω που φτασαμε 2000-3000 ευρω το μηνα δεν ειναι πλεον αρκετα για να πει καποιος οτι ζει καλα (εφοσον εχει παιδια παντα ε;) .... ποσο μαλλον οταν βγαζει 600-800-1000 ....

Αρχική απάντηση από abarth

Πολύ σωστά όλα αυτά που λες και δυστυχώς κάπως έτσι είναι τα πράγματα.

Αλλά άλλο να λυπάσαι τον συνάνθρωπο και άλλο να δικαιολογείς μία παράνομη συμπεριφορά.

Και δεν μιλάμε για κάποιον που είναι πραγματικά σε τραγική κατάσταση (ναι υπάρχουν πολλοί και γι αυτούς μπορώ να κάνω τα στραβά μάτια) άλλα για έναν επιχειρηματία (Video Club) που απλά κλέβει και κοροϊδεύει τους πελάτες του.

Αλλά και πιο μακριά να το πας, ο δρόμος της δικαιολόγησης παράνομων πράξεων με διάφορες, σοβαρές και μη, δικαιολογίες είναι πολύ ολισθηρός και σίγουρα δεν οδηγεί σε κάτι θετικό αλλά, πιθανότατα, στην διαιώνιση μίας κακής κατάστασης.

Τεσπά, αν και ενδιαφέρον, ας το αφήσουμε γιατί είμαστε ΟΤ.

Όντως το θέμα είναι OT αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον.

Τα 1200 ευρώ το μήνα πάγια έξοδα είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό. Αυτό που έχει σημασία είναι το τι στερείται ο άλλος για να ζήσει. Κάποιος άλλος μπορεί να ξοδεύει 800 ευρώ το μήνα και να μη στερείται τίποτα. Οπότε και ο μικρός ή μεγάλος μισθός είναι κάτι σχετικό με τις ανάγκες του καθένα.

Οπότε γιατί να "λυπηθώ" τον ταξιτζή που θα κλέψει τον τουρίστα για να καλύψει τις ανάγκες του?

Με την ίδια λογική γιατί να "λυπηθώ" το video club που μου νοικιάζει αντιγραμένα DVD?

Και στις τρεις περιπτώσεις όπως και σε όοοοολες τις άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά σε αυτή τη χώρα το πρόβλημα είναι ότι δεν απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες που πληρώνουμε εξαιτίας κακού επαγγελματισμού. Και όχι δεν με ενδιαφέρουν οι ανάγκες του επαγγελματία γιατί και ο επαγγελματίας δεν ενδιαφέρεται για τις δικές μου.

Δηλαδή αν αγοράζαμε ένα αμάξι 1800 κυβικά και τελικά διαπιστώναμε ότι είναι 1600 θα λέγαμε ααααχ η καημένη η αντιπροσωπία δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα και μου πούλησε μάπα καρπούζι? Δεν πειράζει και με το 1600 κάνω τη δουλεία μου....??? Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα...

Οπότε καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα. Αντί για τη λέξη "λυπάμαι" ίσως ήταν καλύτερα να λέγαμε "δεν με νοιάζει" ή "και τι έγινε". Το τι νοιάζει τον καθένα είναι κι αυτό υποκειμενικό οπότε... η συζήτηση αυτή είναι καθαρά φιλολογική :)

Φιλικά Σταύρος

σωστα οσα λετε αλλα αλλο η λυπηση αλλο η κοροιδια. Απο τη στιγμη που δινει αντιγραμμενα μπορει να τα δινει πχ προς 1 ευρω. Οποτε ουτε αυτος να χανει ουτε εμεις. Να ειναι μια κατασταση που κατα καποιο τροπο κανεις δεν αδικειται. Οχι ομως 2 ευρω η μερα..

Η φιλη μου εχασε 2 ταινιες απο τον συγκεκριμενο και της λεει κοστιζουν 50 ευρω. Και ηταν και οι δυο αντιγραμμενες. Εγω θα του ελεγα κανε μου μηνυση. Αυτη απλα της πληρωσε..

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl-

Η φιλη μου εχασε 2 ταινιες απο τον συγκεκριμενο και της λεει κοστιζουν 50 ευρω. Και ηταν και οι δυο αντιγραμμενες. Εγω θα του ελεγα κανε μου μηνυση. Αυτη απλα της πληρωσε..

Αυτό ξεπερνά τα όρια της κοροιδίας.

Ο τύπος πρέπει πάρει ένα μάθημα μου φαίνεται.

Αρχική απάντηση από kallileo [Χθες, στις 11:41]

Σε μεγαλες αλυσιδες π.χ Seven, Videoland δεν εχω παρατηρησει το φαινομενο αλλα εχω ακουσει οτι σε video club της γειτονιας το κανουν παρανομα. Διοτι οταν βγαινει μια καινουργια ταινια blockbuster γιατι να αγοραζει 10 γνησια και να μην παρει 2 και να τα αντιγραψει.....

Παντως αν παρεις ταινιες της Σπεντζος Film ειναι ολες χαλια........

Δεν ξερουν οτι το dvd shrink εχει και διπλο περασμα και μπορεις να βαλεις φιλτρα?????:D

Επειδη τυχαινει να ειμαστε ιδιοκτητες ενος SEVEN μπορω να εχω μια καλυτερη αποψη πανω στο θεμα!Ακομα και τα Videoland εχουν αντιγραφες αφου μπροστα στα ματια μου εχει γινει η ενοικιαση!Και οχι μονο αυτο αλλα εχουν και θρασσος οι τυποι οταν σου λενε οτι σου δινουν το γνησιο.Ειναι δυνατον να πληρωνω εγω 2Ε και να μου δινει την αντιγραφη?Χωρις να θελω να γινομαι υπερβολικος νομιζω πως μονο τα SEVEN πλεον δινουν

γνησια!Ισως οι αλλες εταιριες να μην μπορουν να αντεξουν το κοστος των ταινιων αλλα εμενα προσωπικα σαν πελατη δεν με ενδιαφερει αυτο!Απο τη στιγμη που δινω 2Ε εχω την απαιτηση να παρω το γνησιο δισκακι!

Επειδη τα 7 -οπως και πολλα αλλα νομιζω πως ειναι franchise ,εχω την εντυπωση οτι η εξυπηρετηση ειναι διαφορετικη απο μαγαζι σε μαγαζι.Ολα εξαρτωνται απο την τσιγγουνια του ιδιοκτητη.Στο Γαλατσι 2-3 μαγαζια που εχουμε,δινουν παντα τα γνησια.

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl- [Σήμερα, στις 15:08]

σωστα οσα λετε αλλα αλλο η λυπηση αλλο η κοροιδια. Απο τη στιγμη που δινει αντιγραμμενα μπορει να τα δινει πχ προς 1 ευρω. Οποτε ουτε αυτος να χανει ουτε εμεις. Να ειναι μια κατασταση που κατα καποιο τροπο κανεις δεν αδικειται. Οχι ομως 2 ευρω η μερα..

Πολύ λυπήθηκα με αυτό που διάβασα δεν ξέρω γιατι ! :( Αυτό είναι εντελώς εξωφρενικό! Μα καλά εσύ που είσαι γνώστης δεν τη συμβούλεψες αναλόγως ??! Τεσπα!

Αρχική απάντηση από Vadergr [Σήμερα, στις 14:09]

Επειδη τα 7 -οπως και πολλα αλλα νομιζω πως ειναι franchise ,εχω την εντυπωση οτι η εξυπηρετηση ειναι διαφορετικη απο μαγαζι σε μαγαζι.Ολα εξαρτωνται απο την τσιγγουνια του ιδιοκτητη.Στο Γαλατσι 2-3 μαγαζια που εχουμε,δινουν παντα τα γνησια.

Ολα τα μαγαζια ελεγχονται απο την ιδια την εταιρια!Δν υπαρχει περιπτωση να βρεις ουτε μια αντιγραφη στο καταστημα!Δν τιθεται θεμα τσιγκουνιας του ιδιοκτητη!Δν παει να ειναι και ο μεγαλυτερος τσιγκουνης?Θα παρει τα γνησια θελει δν θελει.

EDIT:Franchise ειναι μονο τα μαγαζια της Αθηνας!

Εγώ πάντως στο VideoBlue δεν έχω πάρει ποτέ αντίγραφο, πάντα δίνουν τα έξτρα και τα κοστολογούν 1.80 (τα καινούρια μόνο)

Το θέμα όμως δεν είναι μόνο αυτό. Είναι μιά κόντρα που ξεκινάει από πολύ παλιά και δυστυχώς οι εταιρίες έχουν πάντα το πάνω χέρι... Υποχρεώνουν τα καταστήματα να αγοράζουν ολόκληρα πακέτα από ταινίες, όπου συνήθως οι πλειοψηφία είναι β' διαλογής κι έτσι θα πρέπει οι ενοικιάσεις των εμπορικών να αποσβέσουν και το κόστος αυτών που δεν τις παίρνει κανείς. Αυτό συμβαίνει για να τα πάρουν τον 1ο μήνα κυκλοφορίας. Αν πάρεις τις ταινίες ένα μήνα μετά (όπου οι περισσότεροι πελάτες σου θα τις έχουν νοικιάσει από το δίπλα) μπορείς να τις πάρεις επιλεκτικά και να διαλέξεις μόνο τις καλές.

Οι αλυσίδες δεν πέφτουν σε αυτή την παγίδα, γιατί αγοράζουν πολύ λίγες από τις σκάρτες και τις μοιράζουν στα καταστήματα μειώνοντας έτσι τη χασούρα. Το τοπικό μαγαζάκι όμως, δεν έχει αυτή την ευχέρεια και προσπαθεί να αυξήσει λίγο το ποσοστό κέρδους του. Ας το κάνει, αλλά τουλάχιστον να σεβαστεί τον πελάτη και να έχει ακριβές αντίγραφο, όπου τώρα είναι εφικτό, σε αντίθεση με τις βιντεοκασσέτες που έχαναν ποιότητα.

Ποτέ δεν υποστήριξα τις εταιρίες κι ούτε θα τις υποστηρίξω γιατί αισχροκερδούν εις βάρος μας, αλλά φυσικά δε θα κάνω το κορόιδο για κανένα μαγαζάτορα.

Αρχική απάντηση από Wizard!

Εγώ πάντως στο VideoBlue δεν έχω πάρει ποτέ αντίγραφο

same here

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.