Jump to content



Χρειάζομαι συμβουλή. Belinea 102035W


tsiliman

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Απαγγέλω εν τάχη και μπαίνω αμέσως στο θέμα γιατί με πιέζει ο χρόνος, ή μάλλον με πιέζει η Pixmania.

Έψαξα πολύ καιρό τι οθόνη θα πάρω. Διάβασα από εδώ, διάβασα από εκεί, ενημερώθηκα για τις σημερινές τεχνολογίες, έμαθα τι θα πει TN, MVA και IPS, κατανόησα τα υπέρ και τα κατά τους, ανακάλυψα με ποιόν τρόπο μας κοροίδευουν οι κατασκευαστές με τους ψεύτικους χρόνους απόκρισης που μας δίνουν, έψαξα και βρήκα πάρα πολλά συγκριτικά reviews οθονών, ξεκοκάλισα το prad.de, διάβασα σχεδόν όλοκληρο τον τομέα "οθόνες" του insomnia, έκανα login σε δεκάδες ξένα forums, ήρθα ακόμη και σε επικοινωνία με έναν moderator του prad.de, και τελικά πήρα την ευλογημένη την απόφαση. Αγόρασα μια Belinea 102035W από Pixmania. Καλά να πάθεις θα μου πείτε τώρα. Και συνεχίζω...

Οι περισσότερο γνωστοί κατασκευαστές panel στην αγορά είναι η AUO, η LG-Philips και η Samsung.Επομένως πάρα πολλές οθόνες χρησιμοποιούν ίδια μεταξύ τους panels. Σωστά? Ωραία.

Έψαξα λοιπόν και βρήκα πως τα παρακάτω monitors έχουν ακριβώς το ίδιο panel της AUO, με κωδικό M201EW01. Τα monitors είναι τα εξής: ViewSonic VX2025WM, Fujitsu-Siemens S20-1W, Belinea 102035W, ASUS PW201 και Acer AL2051Ws. Σας παρακαλώ μην τρέξετε αμέσως για επαλήθευση. Την έκανα εγώ και που πήρε πολύ καιρό. Από όλα τα προηγούμενα λοιπόν κατέληξα σχετικά εύκολα στην τελική επιλογή μου, με μεγάλο σύμβουλο πάντα το prad.de. Για την Asus και την Acer? Ανύπαρκτες στην ευρωπαϊκή αγορά...

Για Fujitsu και Viewsonic? Καλές αλλά πολύ ακριβές! Η Belinea αντίθετα, ήταν για μένα η πιο προσιτή. Και εκτός της τιμής το prad.de της έδεινε και καλύτερη βαθμολογία από τις υπόλοιπες, στο interpolation image quality. Γιατί όχι λοιπόν, με ακριβώς ίδιο panel και τόσο χαμηλότερη τιμή? Για αυτούς τους δύο λόγους, ο αριθμός της πιστωτικής μου ταξίδεψε στο internet και η 102035W έφτασε σπίτι μου μετά από 36 μόλις ώρες. Τόσο απλά, μετά από ένα πραγματικά απελπιστικό 2μηνο ψαξίματος...

Και φτάνω στο ζουμί. Τι παίζει λοιπόν με τη Belinea? Η αρχή ήταν λίγο ανόητη διότι το φτωχό μου το μυαλό δεν είχε αντιληφθεί ότι οι drivers της κάρτας γραφικών μου ήταν του μακρινού 2002. Έτσι πέρασα καμιά βδομάδα με 1600χ1024, και την προσμονή για τη στιγμή που θα πάρω και μια νέα κάρτα με υψηλότερη ανάλυση. Βρέθηκε όμως ο μαγικός φίλος και μου άνοιξε τα μάτια. Με τους φρέσκους drivers από το site της nVidia τα πάντα ήρθαν στη θέση τους! Η εικόνα καθάρισε, το sharpness έλαμψε(!), και η ποιότητα απογειώθηκε, με χρώματα και ποιότητα εικόνας, αμφότερα άψογα! Όμως, το πως πετάχτηκαν 3 καμμένα pixel σε 3 μέρες, ακόμα δεν μπορώ να το καταλάβω. Παράλληλα με την πάροδο του χρόνου διαπίστωσα πως σε μαύρο φόντο εμφανίζεται ένα διακριτικό φωτινό "Χ" από τις 4 γωνίες της οθόνης, το οποίο σιγά σιγά έγινε ενοχλητικό και μετά εκνευριστικό. Δεν αυξήθηκε αυτό. Τα νεύρα μου αυξήθηκαν. Μιας και η pixmania όμως παρείχε το "συμβόλαιο εγγυημένης αγοράς", ΚΑΙ το είχα πληρώσει, την έστειλα πίσω. Τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, κάθομαι μπροστά σε μια νέα 102035 που μου έστειλε η pixmania μόλις σήμερα, προς αντικατάσταση της πρώτης, μετά από 27 μέρες ακριβώς (μεσολάβησαν και οι γιορτές).

Σε αυτήν την δέυτερη οθόνη, υπάρχει μόνο ένα καμμένο pixel. Το άσπρο "Χ" όμως είναι ακόμα εδώ, πιο συμμετρικό πιο περήφανο και ίσως και πιο έντονο από αυτό της πρώτης. Ειλικρινά, για το pixel δε μου καίγεται καρφί. Είναι δε, τόσο μικρό, που με βία διακρίνεται. Περισσότερο με απασχολεί το backlight bleeding, που γίνεται όμως ορατό μόνο σε απολύτως μαύρο φόντο, και σε πολύ σκοτεινές φωτογραφίες και ταινίες. Έστειλα ένα αναγνωριστικό μήνυμα σε pixmania για να διαπιστώσω εαν μου επιτρέπουν και δεύτερη αλλαγή. Επιφυλάσσομαι όμως για την απάντησή τους, που τη στιγμή που μιλάμε βέβαια δεν έχω ακόμα λάβει. Η οθόνη είναι πράγματι πολύ καλή. Ένας φίλος που την είδε έπαθε πλάκα. Ένας άλλος είπε πως θα έκανε τούμπες αν την είχε έστω και έτσι όπως είναι. Εμένα όμως με εκνευρίζει. Και με εκνευρίζει ακόμα περισσότερο που δεν έχω το παραμικρό μέτρο σύγκρισης. Υπάρχει εκεί έξω οθόνη που το μαύρο της χρώμα είναι απόλυτα ομοιόμορφο? Χωρίς φωτεινές γωνίες στο ελάχιστο? Χωρίς την παραμικρή διαροή φωτός από πουθενά? Δεν ξέρω αν πραγματικά πρέπει να την αλλάξω. Πάντως πήρα προφυλάξεις και έψαξα ξανά για δεύτερη φορά, καταλήγοντας στην Philips 200WP7ES, με διαφορετικό panel βέβαια, πολυ καλές κριτικές, και αυτή τη φορά για διαφορετικό λόγο, που δεν είναι άλλος βέβαια από την τιμή. Μπορώ να την αγοράσω φθηνά και σας παρακαλώ μη με ρωτήσετε πως, και γιατί δεν το έκανα από την αρχή. Το έμαθα πριν λίγες μόλις μέρες και τράβαγα τα μαλιά μου (λόγω δουλειάς). Ωστόσο για τη Philips απ'ότι κατάλαβα αγνοείται ακόμα ο τύπος του panel. Τι είναι? MVA ή IPS? Ο κωδικός του panel της είναι ο εξής: LM201W01. Όσοι την έχετε δει με τα μάτια σας έχετε διαπιστώσει αν αιμοραγεί με φως? Πλέον, με απασχολεί πραγματικά η ποιότητα του μαύρου, και η ποσότητα του backlight bleeding. Υπάρχει κάποιος μήπως που έχει εμπειρία και από τις δύο? Δύσκολο, αλλά πάντα πιθανό.

Η σύντομη απάντησή σας θα φανεί πολύτιμη.

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει ολοκληρο τοπικ για την Philips.δεν το εχεις δει?επιπλεον ο τιτλος του 8εματος σου πιστευω δεν βοη8αει καποιον που 8α η8ελε να σου απαντησει.εγω το ειδα μονο και μονο απο περιεργεια τι ειναι αυτα τα νουμερα που εγραψες :p

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=31333

οπως και αρκετα ακομα 8εματα για αυτην την κατηγορια ο8ονων.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ενδιαφέρομαι για την ίδια οθόνη απο το ίδιο μαγαζί, θα ήθελα να μου πείς αν τελικά μετάνοιωσες για την επιλογή σου,γιατί δέ κατάλαβα τελικά αν είσαι ευχαριστημένος ή όχι (δέν έχουνε 0 pixel εγγύηση on-site??) αν είχες νέα απο την υπόθεση,και αν έχεις καμιά συμβουλή σχετικά ... ευχαριστώ .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το απόλυτο μαύρο είναι πολύ δύσκολο να το βρεις σε TFT. Εγώ με την 200WP7, στην αρχή αναρωτιόμουν γιατί το λέγανε μαύρο αυτό το καμένο γκρι.. Φυσικά με κάποιες ρυθμίσεις που άλλαξα στην πορεία βελτιώθηκε κατιτις.

Πρόσεξε, δεν θέλω να πω ότι η Philips δε με ικανοποίησε, αντιθέτως είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος! Θέλω να πω ότι με την μετάβασή μου από CRT σε TFT, έπρεπε να συμβιβαστώ με την πραγματικότητα ότι μαύρο δεν θα ξαναδώ.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ang3l [Σήμερα, στις 02:01]

Το απόλυτο μαύρο είναι πολύ δύσκολο να το βρεις σε TFT. Εγώ με την 200WP7, στην αρχή αναρωτιόμουν γιατί το λέγανε μαύρο αυτό το καμένο γκρι.. Φυσικά με κάποιες ρυθμίσεις που άλλαξα στην πορεία βελτιώθηκε κατιτις.

Πρόσεξε, δεν θέλω να πω ότι η Philips δε με ικανοποίησε, αντιθέτως είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος! Θέλω να πω ότι με την μετάβασή μου από CRT σε TFT, έπρεπε να συμβιβαστώ με την πραγματικότητα ότι μαύρο δεν θα ξαναδώ.

Eγω πανως με την EIZO L778 ειναι κατραμι!! Πραγματικο μαυρο.Κλινω τα φωτα τελειος , και βλεπω DVD , το μαυρο πανω κατω ειναι πολυ πιο σκουρο απο της παλιας SONY CRT 19"

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.