Jump to content



O/C gia intel p4 3ghz


GeniusGreg

Recommended Posts

Ο επεξεργαστής σου τι FSB έχει και τι θερμοκρασίες; Η μητρική σου έχει επιλογές για αύξηση του FSB κατά 1MHz και του VCore voltage; Η μνήμη σου τι τύπου είναι; Από τροφοδοτικό πως πας; Αυτά πρέπει να τα λάβεις υπόψη σου και να τα γνωρίζεις πριν κάνεις οποιοδήποτε βήμα. Είναι πολύ εύκολο να γίνει ζημιά, πίστεψέ με...

Link to comment
Share on other sites

καλυτερα γραψε τον τυπο της μητρικης σου...

θα γινει πιο ευκολο να σου εξηγησουν τι πρεπει να κανεις...

και μια ματια εδω...

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=127

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν κατάλληλες τιμές. Μερικές γενικές συμβουλές: ανεβάζεις σιγά σιγά και δοκιμάζεις τη σταθερότητα. Όταν φτάσεις σε κάποιο σημείο όπου το σύστημα είναι ασταθές, αυξάνεις λίγο την τάση του επεξεργαστή μπας και το ξεπεράσεις. Μετά παίζεις και με τις μνήμες και με τα timings. Πάντως όλα αυτά είναι άσκοπα αν δεν έχεις καλή μητρική, καλό τροφοδοτικό και καλή ψύξη, τόσο στα επιμέρους εξαρτήματα όσο και μέσα στο κουτί γενικότερα. Ρίξε και μια ματιά στο link που σου έδωσε ο sakis, θα λυθούν πολλές απορίες σου.

Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω κάτι: λες ότι δεν ξέρεις τι FSB έχεις. Πως ακριβώς σκοπεύεις να τον υπερχρονίσεις;

Link to comment
Share on other sites

Με λίγα λόγια έχεις έναν Northwood 800MHz FSB Socket 478 με 1GB μνήμης PC3200 αγνώστου ταυτότητας, σε μια μητρική αγνώστων λοιπών στοιχείων τα οποία τροφοδοτούνται από ένα τροφοδοτικό ισχύος (ναι, καλά) 400W επίσης αγνώστου ταυτότητος. Μάλλον δε μας έχεις πει και πολλά για το PC σου ε;

Πάντως σε γενικές γραμμές ισχύουν τα κάτωθι...

Δοκίμασε ανεβάζοντας το FSB κατά 5-10ΜΗz στην αρχή και κατά 2-3 άμα φτάσεις στα 300+. Ανεβάζεις λίγο, τρέχεις μερικά προγράμματα (Prime, SuperPI, MemTest, 3DMark κλπ) για να δοκιμάσεις τη σταθερότητά του και παρακολουθείς παράλληλα τις θερμοκρασίες. Όταν φτάσεις σε σημείο αστάθειας (και εφόσον οι θερμοκρασία της CPU δεν υπερβαίνει τους 55 βαθμούς σε full load) μπορείς να δώσεις λίγη ακόμα τάση στο VCore (τάση λειτουργίας CPU). Να ξέρεις όμως ότι κάνοντας όλα αυτά οι θερμοκρασίες σου θα έχουν ανέβει πολύ οπότε πρέπει να έχεις κι ένα καλό tower με τουλάχιστον 2 ανεμιστήρες για καλή ροή αέρα κι ένα καλό τροφοδοτικό για να αντέξει τις αυξημένες ανάγκες σε ρεύμα και να μπορεί να παρέχει σταθερή τάση σε όλα τα εξαρτήματα. Αυτά σε γενικές γραμμές. Υπάρχουν και οδηγοί για overclocking οπότε ρίξε και καμιά ματιά εκεί. Πιστεύω ότι θα πιάσεις άνετα τα 3.6 αν έχεις καλά εξαρτήματα και φυσικά με ένα καλύτερο σύστημα ψύξης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Oτι χρειάζεται καλή μητρική και τροφοδοτικό δεν ξερω κατά πόσον ισχύει, καθώς ο CeleronD 335, s478 του δευτερου μηχανακιού μου τρεχει στα 3,99GHz, με τροφοδοτικό 300W μαπέξ, Onboard καρτα γραφικών και ηχου, μια Blitz DDR266 μνημη (τρεχει στα 372 με 2,5/3/3/5 και 400 με 3/3/3/5). Μαμα ψυκτρα στη CPU, με παστούλα απλωμενη. Όλα αυτα σε μια επισης μαπέςξ μητρική (Gigabyte 8S661FXMP-RZ ->63 προ 2ετίας). :)

Φίλες GeniusGreg, οι μνημες ειναι το τελευταίο που σε ενδιαφέρει, καθώς μπορεις να χρησιμοποιησεις διαιρέτη και να τις τρεχεις χαλαρα οσο θα ανεβαζεις τον επεξεργαστη. :)

Link to comment
Share on other sites

παίδες, με το σύστημα της υπογραφής μου, τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να δουλεύω το CPU, στα 3.2GHz? Και θα έχω καμιά βελτίωση στα παιχνίδια? Ή εκεί αναλαμβάνει πλήρως η καρτούλα μου?

αναμένετε και screenshot από CPU-Z

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα παιδια,λοιπόν με το σύστημα της υπογραφής μου έφτασα στα 250 fsb @3750 τον επεξεργαστή μου.

Τις μνήμες τις παίζω 1:1 με το cpu και τους έχω δώσει τάση 2.8 v αντί 2.75v που λέει το site τις corsair και στο bios default τον λέει 2.6v, δεν νομίζω να παθούν κάτι σωστά;

Ο επεξεργαστής όμως για να φτάσει εδώ του έχω δώσει τέρμα τάση(0,1 v) δηλαδή από 1,35 που λέει default το mobo στο bios, ενώ σην intel 1,25-1,4 v, του έχω δώσει 1,45 v,υπάρχει περίπτωση να τον κάψω, να μειώσω την τάση;

Θερμοκρασίες έχω idle 35 βαθμούς και full 45 το πάρα πολύ να φτάσει.

Για πείτε ρε παιδιά όποιος ξέρει κάτι.

Το cpu είναι sl7e4 D0 Costa rica.

superpi εδώ βγάζει 35,797 σ sto 1Μ

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.