Jump to content



Eizo L550 TN panel


yannis76

Recommended Posts

Παιδιά καλσπέρα!

τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να αλλάξω την οθόνη μου με μια widescreen και διαβάζω συνεχώς για το πόσο "χάλια" είναι το ΤΝ panel. Ομολογώ ότι δεν έχω μεγάλη εμπειρία από οθόνες και ούτε έχω δει και πολλά άλλα μονιτορ. Προσωπικά όμως δεν έχω κανένα παράπονο από την L550 η οποία από οτι μαθαίνω έχει ΤΝ. Σκέφτομαι να αγοράσω το Samsung SyncMaster 205BW το οποίο νομίζω έχει και αυτό TN panel. Συγκριτικά με την οθόνη που έχω τώρα θα είναι χειρότερη ή καλύτερη επιλογή όσον αφορά την ποιότητα εικόνας; Η χρήση του είναι λίγο από όλα με λίγο παραπάνω Photoshop και πολύ παραπάνω Word.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ρε σεις, όλοι γίνατε πολύ "ευαίσθητοι" στα μάτια μου φαίνεται...

Ρε συ lefteris, αν τελικά την πάρει και δεν τύχει να την βάλει δίπλα σε άλλη που είναι και το πιο πιθανό, λες να έχει πρόβλημα?

yannis76 πάρε την οθόνη στην οποία αναφέρεσαι, είναι πολύ καλύτερη από αυτή που έχεις, το wide θα σε αποζημιώσει, όπως επίσης θα σε αποζημιώσει και η τιμή της.

Αν πάλι δουλεύεις γραφικά σε επαγγελματικό επίπεδο και θες το "Απόλυτο" στο χρώμα τότε πάρε κάτι πιο ακριβό.

Τέλος, αν την πάρεις και τελικά δεν σου αρέσει, σε παρακαλώ στείλε μου π.μ. θα την αγοράσω εγώ, στο υπόσχομαι.

Link to comment
Share on other sites

Eχω την ΕΙΖΟ L550 μαζι με μια 19αρα Viewsonic με MVA panel (vp930, ειναι το 'επαγγελματικο' της μοντελο). Με το χερι στην καρδια, νομιζω οτι η ποιοτητα απεικονισης στην ΕΙΖΟ ειναι καπως καλυτερη απο την viewsonic, τα χρωματα πιο ζωντανα. Ισως, λογω παλαιοτητας, η ΕΙΖΟ να εχει μια μικρη υστερηση στα γρηγορα παιχνιδια, αλλα ειναι κατι που δεν το παρατηρει κανεις ευκολα, ποσο μαλλον αν δεν ψαχνεται...

Αν ηταν να αγοραζα οθονη, σε ΕΙΖΟ θα πηγαινα κι ας ειχε ΤΝ ή ΜVA panel -μονο μειονεκτημα, αλλα σημαντικο, το θεμα της τιμης, ειδικα οσο μεγαλωνει το μεγεθος. Τωρα το θεμα του wide, ειναι κατι τελειως αλλο. Σε γενικες γραμμες, μεγαλες διαφορες δεν προκειται να δεις (γνωμη μου) περα απο το ασφαλως μεγαλυτερο ορατο πλαισιο. Ολα τα υπολοιπα (επισης γνωμη μου) ειναι 'παιχνιδια' των εταιρειων.

Στην τελικη, πηγαινε σε ενα μαγαζι , δες ολες τις οθονες που εχουν σε λειτουργια και οποια σε ικανοποιησει, αγορασε τη.

Link to comment
Share on other sites

+φωνω!

Κ εγω εχω την L550 και με οσες οθονες κ αν τη συγκρινα (της ιδιας κατηγοριας) παντα στην απεικονηση ήταν καλύτερη. Ειδικα απο τοτε που αρχισα να χρησιμοποιω DVI η διαφορα εγινε πιο ορατη. Μονο με τη βαση εχω καποιο προβληματακι αλλα αυτο διορθωνεται....:p

Link to comment
Share on other sites

και εγώ την L550 και ψάχνομαι εδώ και κάτι μήνες για 24αρι wide. καλή ήταν δεν έχω παράπονο, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα καινούργια panel έχουν σημαντική διαφορά στην απεικόνιση, αν δεν είσαι πολύ ψείρας (όπως εγώ) φίλε γιάννη συνέχισε με ΤΝ αφού το δεις φυσικά πρώτα.

Link to comment
Share on other sites

dubber δεν σε αδικώ που με χαρακτηρίζεις "υπερβολικό".

Απλά μετάνοιωσα λίγο καιρό αφού αγόρασα την έιζο γιατί η γωνίες θέασης δεν είναι καλές και τα ΤΝ πάνελ, όπως και να το κάνεις, αντικειμενικά δεν είναι καλά.

Τώρα τί να σου πω, ότι έχω την L550 ως βοηθητική δίπλα σε μια Apple Cinema 23 και καταλαβαίνω ότι και τα χρώματα δεν είναι καλά;

Αφού όμως ο yannis76 σκοπεύει να δουλέψει και photoshop, εγώ δεν θα την πρότεινα...

Φιλικά.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις μέχρι τώρα.

Λάβετε υπόψη σας ότι η χρήση θα είναι αποκλειστικά στο σπίτι και όλες οι εφαρμογές εκτός του Word για καθαρά οικιακή χρήση-hobby. Ο μόνος λόγος που δεν έχω αγοράσει ακόμα το 204BW είναι ότι μπορεί να βρω στην ίδια τιμή την οθόνη 200WP7ES της Philips η οποία ακούω ότι εχει καλύτερο πανελ.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.