Jump to content



web design


anubis

Recommended Posts

ξέρει κανείς τι γνώσεις πρέπει να αποκτήσει κάποιος (γλώσσες προγρ/μου κλπ), προκειμένου να μπορεί να σχεδιάζει ιστοσελίδες; Δε ζητάω κάποια σελίδα σαν αυτές που κυκλοφορούσαν κάποτε και μπορούσαν να φιλοξενήσουν την δική σου προσωπική ιστοσελίδα (πχ angelfire, για όσους θυμούνται), μιλάω για σοβαρό σχεδιασμό σελίδων. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Το frontpage είναι μια καλή αρχή πιστεύω. Είναι WYSIWYG πρόγραμμα, εύκολο και αποτελεσματικό.

Επίσης σίγουρα χρειάζεται γνώσεις σε γραφικά οπότε το photoshop τηα το χρειαστείς οπωσδήποτε.

Για κίνηση και πολύ χρώμα σε εικόνες πας σε flash.

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν πολλων ειδων ιστοσελιδες...

Απλες. δυναμικες, με βασεις.....

Θα σου συνηστουσα να ασχοληθεις για αρχη με την δομη html για να ξερεις πως δουλευει περιπου....και μετα πας σε πιο προχωρημενα πραγματα οπως asp.net ή php και διαχειριση βασεων με εργαλεια οπως dreamweaver και visual studio. Το frontpage για αρχη και αυτο καλο ειναι...

Το οτι ειναι καποιος καλος προγ/της δεν σημαινει οτι θα φτιαχνει ωραιες σελιδες. Τον τελευταιο καιρο που ασχολουμε λογω πτυχιακης ενω αρχιζω και καταλαβαινω απο κωδικες και βασεις αλλα δεν μπορω να φτιαξω σωστο layout για τις σελιδες που θελω. Εκει πρεπει να εχεις καλιτεχνικη φλεβα.

Για αυτο σε μια εταιρια συνηθως οι προγραμματιστες και οι γραφιστες που ασχολουνται με γραφικα, flash και λοιπα.

Αρχική απάντηση από anubis

thx. Στο μεταξύ βρήκα και αυτό

Αρχισε απο αυτο που ποσταρε ο DJ.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον κάτι δεν κατάλαβα καλά... Τι ακριβώς σημαίνει "να σχεδιάζω ιστοσελίδες" ?

Η διαδικασία για να βγει ένα site έχει 3 βασικά στάδια:

1. Creative

2. Authoring

3. Programming

Το 1 είναι ο σχεδιασμός, σε εικαστικό επίπεδο μιάς ιστοσελίδας ή ολόκληρου site. Αυτό είναι δουλειά που κάνουν γραφίστες, χρησιμοποιώντας συνήθως Photoshop ή άλλα παρόμοια εργαλεία. Οι επιπλέον γνώσεις που πρέπει να έχουν είναι το αν αυτό που θα κάνουν στη μακέτα, μπορεί μετά να γίνει λειτουργικό HTML (γιατί συνήθως οι γραφίστες από διαφημιστικές που δεν έχουν ιδέα από HTML μας στέλνουν κάτι μακέτες που είναι άχρηστες...)

Στη 2η φάση, ο author θα πάρει τις μακέτες και θα τις μετατρέψει σε στατικές σελίδες, HTML, "κόβοντας" τις εικόνες σε μικρότερες και φροντίζοντας να υπάρχει μια λειτουργικότητα στη σελίδα, όπως το να φαίνεται σωστά σε αρκετές αναλύσεις και να μη χαλάει όταν βάζεις περιεχόμενο, μεγάλα κείμενα, κλπ., όπως επίσης και να έχει το μικρότερο όγκο δεδομένων για να κατεβαίνει γρήγορα. Επίσης ο author συνήθως ενσωματώνει και τα client side scripts, που είναι συνήθως Javascript, δηλαδή ότι τρέχει στο borwser του χρήστη, αν και αυτό μπορεί να είναι διαφορετικό από εταιρία σε εταιρία.

Η 3η φάση που δεν είναι πάντα απαραίτητη, είναι ο προγραμματισμός που συνήθως επιτρέπει να υπάρχει λειτουργικότητα και δυναμικό περιεχόμενο, που αντλείται από βάσεις δεδομένων (sql, access, mysql, oracle, db2, κλπ) και τρέχει στον server επιστρέφοντας μόνο το αποτέλεσμα σε htlm στο χρήστη, υπό μορφή στατικής σελίδας.

Εσύ τι ακριβώς θέλεις να κάνεις από αυτά? :)

Link to comment
Share on other sites

@kallileo : σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και τις προτάσεις. Κι εγώ το link στο οποίο παραπέμπει ο DJD, το βρήκα χρησιμότατο για begginers. Θα μάθω πρώτα σχετικά με την HTML και αργότερα θα περάσω και σε προγράμματα όπως το Dreamweaver (το οποίο κατέβασα και εγκατέστησα, έτσι απλά για να δω πως είναι.

@Wizard : η όλη ιδέα να ασχοληθώ με το "σπορ" πηγάζει από την ανάγκη ενός γνωστού μου, να αναθέσει σε κάποιον γνώστη του web design, να του φτιάξει μια ιστοσελίδα για να διαφημίσει κάτι ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχει. Και επειδή ήθελα εδώ και καιρό να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο και να επεκτείνω τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες, είπα να "μορφωθώ" πάνω στο αντικείμενο. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο, το ξέρω ότι είναι χρονοβόρο, αλλά με ό,τι ασχολούμαι γύρω από τους υπολογιστές και το Internet, το κάνω καλά και το "ξεζουμίζω". Δε θα πάω με τη μία να σχεδιάσω site ισάξιο του site (πχ. της NASA), αλλά θέλω να κάνω μια αρχή στο web design και διαβάζοντας συνεχώς να βελτιώνομαι. Σ' ευχαριστώ κι εσένα για τις πληροφορίες, γύρω από τα στάδια της σχεδίασης μιας σελίδας

Link to comment
Share on other sites

Για αυτό που μιλάς, τότε χρειάζεσαι να μάθεις τα 2 πρώτα μέρη ;)

Απλά θέλει αρκετή προσοχή στο design για τους λόγους που προανέφερα.

Ξεκίνα το διάβασμα κι ότι χρειαστείς, εδώ είμαστε :)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Wizard!

@Mertsa, αυτό δεν είναι ούτε για authoring, ούτε για design... Μόνο για programming και αυτό φυσικά αν κάνεις .ΝΕΤ, γιατί αν γράφεις ASP ή php, δε βολεύει καθόλου

@Wizard εσυ που εισαι ειδικος θελω να μου πεις μια γνωμη..

κανω ενα project σε asp.net στο οποιο πρεπει να διαβαζω απο SQL Server πινακες και να παρουσιαζω στην σελιδα. Η σελιδα βεβαια δεν πρεπει να ειναι κατι το ιδιαιτερο απο ομορφια καθως ειναι πιο πολυ frontend για ελεγχο hardware αλλα θελω να προσθεσω και controls για γραφηματα.

Τωρα δουλευω το WWD. Θα μπορουσα να μετακομισω αυτα που θα φτιαξω ας πουμε στο dreamweaver και να κανω εκει το layout ή δεν αξιζει?????

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το DW για βάσεις, παρά μόνο για html/javascript.

’λλωστε και το Visual Stuido ελάχιστα το χρησιμοποιώ. Συνήθως γράφω κατευθείαν Stored Procedures και με τον κώδικα απλά τραβάω τα αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

Μάθε html σε κανένα textpad πρώτα.Επίσης, μάθε να δημιουργείς CSS styles, fonts, να κάνεις "έξυπνους" πίνακες κτλ.Αφου μάθεις να html μάθε τα βασικά της Javascript για να μπείς στο νόημα του προγραμματισμού.Μετά ασχολήσου με ότι άλλο θέλεις.Αυτά όσον αφορά τον προγραμματισμό.Για design για 3 μήνες να στρωθείς να μάθεις photoshop και image ready.

Βασικά να χρησιμοποιήσεις Macromedia Tools, textpad και κανένα Visual studio.Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.Κατ άλλα ότι είπε ο φιλτατος ΚΑΛΛΙΛΕΟ

Link to comment
Share on other sites

βασικά είναι ένα πρόγραμμα γραμμένο σε asp.net. Θέλεις βάση για να μπορείς να το δουλέψεις (sql express, sql 2005 etc). Και μπορείς να δημιουργήσεις μέσω αυτού ιστιοσελίδα με users, forums, gallery, e-commerce ETC. Xρησιμοποιώντας css για skins κάνεις και γαμ* τις σελίδες (απλά κάνεις upload ένα skin).

http://www.faktnet.com/DotNetNuke/DotNetNukeWebsitesDirectory/tabid/140/Default.aspx

Δες πιο πάνω διάφορα παραδείγματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ξεκίνησα να μαθαίνω html σε notepad (θέλω πάντα να ξεκινάω από τα βασικά και με μικρά βήματα, ώστε να ξέρω τι μου γίνεται, αν προκύψει πρόβλημα), και παράλληλα, "ψαχουλεύω" και το dreamweaver, ώστε να μη μου είναι τελείως άγνωστο όταν θα μπορώ να το αγγίξω. Αυτό μου προσφέρει και μια πρώτη γεύση για το ποιά θα είναι τα αποτελέσματα των σελίδων που μαθαίνω να σχεδιάζω

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.