Jump to content



Paging File


trib

Recommended Posts

έψαξα αλλά δεν βρήκα συγκεκριμμένες απαντήσεις. έχω 2GB ram και αρχικά το paging file ήταν στα 3096. Το έβαλα initial - 512 και maximum - 2048. Έκανα σωστά ; Πόσο πρέπει να είναι ; Κοίταξα στο Task Manager > Performance > Commit Charge > Peak , τον αριθμό ο οποίος δεν ξεπερνούσε τα 600mb. Υποθέτω ότι δεν χρειάζομαι μεγάλο paging file.

Τελικά ;

Link to comment
Share on other sites

Βάλε σε ξεχωριστό partition ή δίσκο 3gb paging file τόσο το initial οσο και το maximum. Κάπου είχα διαβάσει κάποιες δοκιμές ότι αποδίδει καλύτερα με 64kb clustering size. Εγώ έτσι το έχεω,όχι ότι έχω παρατηρήσει κάποια διαφορά..

Link to comment
Share on other sites

καλύτερα να μην αλλάζει το μέγεθος, ο κανόνας είναι μιάμιση φορά το μέγεθος της ραμ, και σε ξεχωριστο παρτιτιον σε ξεχωριστό δισκο. Τσέκαρε να δεις αν χρησιμοποιείται από το τασκ μάνατζερ και αν δεν σου χρειάζεται τοσο, κάνε το πιο μικρό η κατάργησέ το τελείως.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από jpavly Με 2GB RAM εγώ θα το είχα off εντελώς.
+1 Ειδικά αν δεν τρέχει το PC εφαρμογές που θέλουν ΠΟΛΥ μνήμη (πχ επεξ. εικόνας, rendering κτλ)
Αρχική απάντηση από videodv καλύτερα να μην αλλάζει το μέγεθος, ο κανόνας είναι μιάμιση φορά το μέγεθος της ραμ, και σε ξεχωριστο παρτιτιον σε ξεχωριστό δισκο. Τσέκαρε να δεις αν χρησιμοποιείται από το τασκ μάνατζερ και αν δεν σου χρειάζεται τοσο, κάνε το πιο μικρό η κατάργησέ το τελείως.
Σε PC με 32bit λειτουργικό, η ορόφή είναι τα 4 GB (φυσική μνήμη + paging file μνήμη). Αρα σε ένα PC με 2 GB φυσική μνήμη ο κανόνας του 1.5x εώς 3x paging file δεν ισχύει.

Καλύτερα ακόμα το paging file να είναι σε άλλο δίσκο από το λειτουργικό και μάλιστα στην "αρχή" του δίσκου για ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα.

Στο δικό μου PC (2GB ram) WinXP 32bit το έχω απενεργοποιήσει, αλλά αν το χρειαστώ μάλλον θα το βάλω στον 2 δισκο 500ΜΒ έως 1500ΜΒ.

Link to comment
Share on other sites

Η βέλτιστη λύση είναι η δημιουργία ενός αρχείου σελιδοποίησης που αποθηκεύεται στο διαμέρισμα εκκίνησης και κατόπιν η δημιουργία ενός αρχείου σελιδοποίησης σε άλλο διαμέρισμα, με λιγότερο συχνή πρόσβαση, σε άλλο φυσικό σκληρό δίσκο, εάν υπάρχει. Επιπλέον, αποτελεί βέλτιστη λύση η δημιουργία του δεύτερου αρχείου σελιδοποίησης σε δικό του διαμέρισμα, όπου δεν υπάρχουν δεδομένα ή αρχεία που αφορούν το λειτουργικό σύστημα. Λόγω σχεδίασης, τα Windows χρησιμοποιούν το αρχείο σελιδοποίησης στο διαμέρισμα όπου η πρόσβαση είναι λιγότερο συχνή αντί για το αρχείο σελιδοποίησης στο διαμέρισμα εκκίνησης, όπου η πρόσβαση είναι συχνότερη. Ένας εσωτερικός αλγόριθμος χρησιμοποιείται για να καθορίσει ποιο αρχείο σελιδοποίησης θα χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση της εικονικής μνήμης.

Όταν τοποθετείτε ένα αρχείο σελιδοποίησης σε δικό του διαμέρισμα, το αρχείο σελιδοποίησης δεν κατακερματίζεται και αυτό είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα. Εάν ένα αρχείο σελιδοποίησης βρίσκεται σε διαμέρισμα που περιέχει άλλα δεδομένα, μπορεί να υποστεί κατακερματισμό, καθώς επεκτείνεται για να ανταποκριθεί στην επιπλέον εικονική μνήμη που απαιτείται. Ένα μη κατακερματισμένο αρχείο σελιδοποίησης παρέχει ταχύτερη πρόσβαση στην εικονική μνήμη και μεγαλύτερη πιθανότητα καταγραφής ενός αρχείου ένδειξης σφαλμάτων που δεν περιέχει σημαντικά σφάλματα.

Εάν ακολουθήσετε αυτές τις συστάσεις, επιτυγχάνετε τους ακόλουθους στόχους ρύθμισης παραμέτρων του αρχείου σελιδοποίησης για βελτιστοποίηση και αποκατάσταση:

Οι παράμετροι του συστήματος είναι ρυθμισμένες σωστά για την καταγραφή ενός αρχείου Memory.dmp, αν ο υπολογιστής αντιμετωπίσει σφάλμα διακοπής (Stop) κατάστασης λειτουργίας πυρήνα.

Το αρχείο σελιδοποίησης στο διαμέρισμα με τη λιγότερο συχνή πρόσβαση χρησιμοποιείται συχνότερα, επειδή βρίσκεται σε ένα διαμέρισμα με ελάχιστη κίνηση.

Πηγή: http://support.microsoft.com/kb/314482

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.