Jump to content



Πρόβλημα με Router Zyxel 650-R31 & Internet Sharing


oekab1992

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum. Αγόρασα και εγκατέστησα αυτές τις μέρες νέο υπολογιστή (δείτε την υπογραφή μου για σύνθεση). Ας το ονομάσουμε pc A. Χρησιμοποιώντας το υπάρχων adsl over pstn router μου (zyxel prestige 650R-31) σε γραμμή 768/192, κατάλληλα καλώδια και ενα switch netgear 5-port διότι το παραπάνω router έχει μόνο μια ethernet port, έστησα ενα μικρό τοπικό δικτυάκι μαζί με το παλαιό μου pc (pentium 3-1000 mhz, 640 mb ram), ας το ονομάσουμε pc B.

Πιστεύω έκανα τα πάντα σωστά. Το router έχει IP 192.168.1.1, στο TCP/IP της κάρτας δικτύου του pc Α έβαλα 192.168.1.3, και στο pc B 192.168.1.2. Φυσικά στις ρυθμίσεις tcp/ip του κάθε pc εκτός απο την δική του καρφωτή ip, έβαλα gateway 192.168.1.1, subnet mask 255.255.255.0, και μιας και έχω forthnet πάροχο, DNS 193.92.150.3 & 194.219.227.2.

Όλα καλά εκ πρώτης όψεως, το δίκτυο έπαιξε, έκανα επιτυχώς Ping απο το κάθε μηχάνημα και στις τρείς ip (192.168.1.1 ως 3), κοινός διαμοιρασμός δίσκων, απομακρυσμένη σύνδεση, τα πάντα καλά. Το μόνο που δεν κατάφερα ειναι να μπώ απο τις θέσεις δικτύου απο το pc A στο pc B, ενώ το αντίστροφο γίνεται. Το pc A έχει windows XP sp2 με το τελευταίο zone alarm & NOD32, και το pc B τα ίδια προγράμματα αλλά με windows xp sp1. Και στα δύο pc απο την διαχείριση/χρήστες έφτιαξα κοινά usernames με κωδικούς, full administrative privileges, κανόνες στο zone alarm, τα πάντα σωστά στην θεωρία, και ενώ απο το κάθε pc κάνω Ping στο άλλο, απο το PC A δεν μπορώ να μπώ σαν θέση δικτύου στο Β (το αντίστροφο γίνεται). Οπότε στην κοινή χρήση αρχείων έκανα τικ στην τροποποίηση και μπορώ απο το pc Β να αντιγράψω αρχεία στο pc A. H απομακρυσμένη σύνδεση δούλεψε αμφίδρομα και στα δύο μηχανήμα. Αυτό ειναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισα με την ορθή λειτουργία του δικτύου μου.

Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την κοινή χρήση του internet και στα δύο μηχανήματα. Ενω το δίκτυο παίζει και τα μηχανήματα μεταξύ τους αλλά και με το router επικοινωνούν, δεν έχω πρόσβαση internet. Το router αυτό που έχω, οταν το ανάβω, ανάβουν τα λαμπάκια pwr, sys, lan 100, και dsl. Το router συγχρονίζει, αλλά δεν κάνει autoconnect, και εκει ειναι το πρόβλημα μου. Το router αυτό ήταν παλιά στην εταιρεία μου, πάνω σε switch 25αρι και σίγουρα κονέξαρε αυτόματα όταν το άναβες, το είχα δει. Σπίτι όταν το πήρα μιας και πηρα άλλο cisco λόγω vpn, του έκανα reset, και το ρύθμισα βάση λεπτομερούς οδηγού που βρήκα για το μοντέλο zyxel prestige 650-r31 στο www.adslgr.com. Εκεί και βάσει αυτού του οδηγού, για να κάνει σύνδεση στο internet, πρέπει να φτιάξεις εικονίδιο χειροκίνητης σύνδεση (όπως κάνεις με το crypto f200 απο το adsl in a box).

Αποτέλεσμα? Απο την στιγμή που δεν κονεξάρει αυτόματα το router, πρέπει να κάνω χειροκίνητο connect απο το pc B ας πούμε, και ενώ συνδέεται το router και έχω πρόσβαση Internet στο pc B απο το οποίο έκανα την σύνδεση, στο pc Α δεν έχω internet. Πρέπει να κάνω disconnect απο το το pc B, και μέσα απο το pc A να κάνω πάλι connect μόνο και μόνο για να έχω internet στο pc A, και φυσικά το pc B δεν έχει πρόσβαση. Οπότε δεν έχουμε διαμοιρασμό internet!!! Tι κάνουμε? Έψαξα πολύ αλλά δεν βρήκα με τίποτα πως να ρυθμίσω το router για να κάνει autoconnect και να μην χρειάζεται να κάνω χειροκίνητες ρυθμίσεις και φυσικά να έχω ανεξάρτητη και αυτόνομη πρόσβαση στο νετο απο το κάθε Pc.

Please help

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

Link to comment
Share on other sites

Να υποθέσω ότι ο οδηγός στο adslgr είναι για να έχεις bridged το zyxel και όχι να συνδέεται μέσω PPPoA. ’ρα κάνε μία αλλαγή στις ρυθμίσεις του και βάλε το να παίξει PPPoA και να κάνει αυτό το authentication.

Για το άλλο σου πρόβλημα προτείνω να κλείσεις αρχικά τα firewall(και των windows) και να δοκιμάσεις ξανά. Να ανοίξεις το firewall μόνο όταν θα παίζει οπότε να καταλάβεις αν έφταιγε αυτό ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

όπως είπε και ο trendy, το πρόβλημα σου με το Internet είναι ότι είσαι συνδεδεμένος PPPoE, ό οδηγός που διάβασες δεν είναι για την περίπτωση σου.

’λλαξε το encapsulation απο RFC 1483 σε PPPoA και σβήσε τις συνδέσεις στα pc.

το άλλο θέμα είναι πρόβλημα firewall ή workgroup, με πιθανότερο αυτό του workgroup αφού λές ότι έχεις ping κανονικά, ψάξτο.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ και τους δύο, το πρόβλημα λύθηκε επιτυχώς το μεσημέρι πριν διαβάσω τις απαντήσεις σας, και πέσατε μέσα. Πήρα forthnet και ενας τεχνικός με βοήθησε, στις ρυθμίσεις του router, στο wizard setup έπρεπε το mode να ειναι routing και όχι bridge που είχα αρχικά, με encapsulation PPPoA. Τώρα πλέον το modem κάνει αυτόματα σύνδεση και τα δύο μου pc μπαίνουν ταυτόχρονα στο ιντερνετ.

Στην συνέχεια το νέο pc έπαθε μια κρίση και ήθελε να κάνει restart λόγω svchost.exe παρότι ειχα βάλει sp2, nod 32 & zone alarm. Έβαλα autopatcher xp 5.1 και όλα τα πρόβληματα λύθηκαν. Αναφορικά με το παλιό pc, κάτι πρέπει να παίζει που έχει sp1, αυτό το μηχάνημα ειναι 3 χρόνια αφορμάριστο και ειναι θαύμα πως δουλεύει, έτσι και αλλίως θα το φορμάρω και θα βάλω τα ίδια προγράμματα με το νέο και θα δουλευει σαν μουλαρομηχανή, οπότε πιθανολογώ θα λυθεί και η τελευταία εκκρεμότητα.

Και πάλι σας ευχαριστω πολύ για την ανταπόκριση σας!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.