Jump to content

Πως φτιάχνω ταινία από αποσπάσματα;


fonzi
 Share

Recommended Posts

Προσπαθώ να φτιάξω ένα dvd με αποσπάσματα από διάφορες ταινίες ελληνικές και ξένες. Το ιδανικό θα ήταν να έχει και μενού που θα "δείχνει" σε κάθε απόσπασμα.

Παλαιότερα είχα χρησιμοποιήσει το nerovision αλλά τώρα που το δοκίμασα σε μεγάλη ταινία (πχ "Νύφες") χωρίζει τα αρχεία σε πάρα πολλά clips (προφανώς χρησιμοποιεί ανίχνευση μεταβολών στις σκηνές) με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσχρηστο... Οταν τελειώνει το κάθε κλιπ στην timeline δεν ξεκινάει αυτόματα το επόμενο.

Εχω δοκιμάσει από dvdshrink (δεν φτιάχνει μενού) μέχρι vegas και mediastudio pro.

Δεν με ενδιαφέρει η επεξεργασία παρά μόνο η αποκοπή τμημάτων (trimming).

Μπορεί κάποιος να προτείνει έναν απλό τρόπο;

Link to comment
Share on other sites

Καλημερούδια

για trimming δοκίμασε οπωσδήποτε το Video ReDo plus και για την επανένωση των κοματιών το DVDlab. Με τα μενού δεν τα πολυ πάω καλά (ίσως γιατί δεν με ενδιαφέρουν) οπότε δεν εκφέρω γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους έκαναν τον κόπο να απαντήσουν (δυστυχώς δεν πρόλαβα τις απαντήσεις σας/ δούλεψα χτες τη νύχτα, @colt3003: ζούσα στην Αχαράβη κάποτε...) και κατόπιν να καταθέσω την εμπειρία μου (δούλεψα πολλές ώρες προσπαθώντας να φτιάξω την ταινιούλα μου. Να τονίσω ότι μιλάω για ΝΟΜΙΜΗ διαδικασία διότι πρόκειται για ταινίες που κατέχω νόμιμα και απλά θέλω να μαζέψω σε 1 dvd τα clips που με ενδιαφέρουν για ένα συγκεκριμένο θέμα).

Είχα ήδη φτιάξει παλαιότερα 1 τέτοιο dvd με αποσπάσματα απο 5 ταινίες χρησιμοποιώντας κυρίως nerovision.

Ήθελα λοιπόν να διορθώσω λίγο το παλιό dvd κόβοντας κάποιο κομμάτι που δεν μου άρεσε και κατόπιν να προσθέσω αποσπάσματα απο 2 ακόμα ταινίες. Να σημειώσω ότι προκειται για ταινίες 16:9 αλλά και 4:3, άλλες με υπότιτλους και άλλες ελληνικές χωρίς υπότιτλους. Με λίγα λόγια κάθε είδους ταινιούλα ήταν στο παιχνίδι. Λοιπόν:

1) Το να ενώσεις πολλά vob σε ένα δεν είναι απλή υπόθεση όταν άλλα έχουν υπότιτλους και άλλα όχι. Ενώ τα vob που παράγουν προγράμματα όπως το vobmerge παίζουν κανονικά με υπότιτλους στα clips όπου πρέπει, αν πας να τα κάψεις σε dvd οι υπότιτλοι χάνονται.

2) Αν αλλάξεις τα vob σε mpg πάλι χάνεις υπότιτλους.

3) Το moviemaker είναι της πλάκας...

4) To nerovision με μεγάλα και μπερδεμένα αρχεία είναι άστα να πάνε!

5) Το Converxtodvd που μου πρότειναν είναι ωραίο προγραμματάκι αλλά μου έκανε το εξής κουφό: Ενώ είχα ριπάρει το παλιό dvd και είχα εισάγει τα κομμάτια στο convertxtodvd, σε ένα κομμάτι δεν αναγνωρίζει υπότιτλους και ήχο παρα μόνο αν του δώσω μόνο το vob αρχείο χωρίς τα υπόλοιπα (ifo). Τότε όμως βγάζει τη γραμματοσειρά των υπότιτλων μαύρη και χάλια.

6) Έκανα άπειρες δοκιμές με ότι υπάρχει και δεν υπάρχει... Και τι δούλεψε καλά τελικά; Ο συνδιασμός DVDshrink-dvd2one-DVDshrink. Αφού δηλαδή ριπάρισα το παλιό DVD με το decrypter καθώς και με dvdfab (just in case...), έκανα κοπτοραπτική ανορθόδοξα με το DVDShrink. Μετά πήρα όλα τα κομμάτια που ήθελα από το παλιό dvd αλλά και από τις νέες ταινίες που ήθελα να προσθέσω και τα έδωσα στο παλιό καλό DVD2one με επιλογή "join" που την χρησιμοποιούμε για να ενώσουμε πχ πολλά επεισόδια σε ένα dvd.

Τέλος τα αρχεία που δημιούργησε το dvd2one τα έριξα στο DVDShrink διότι το τελευταίο δίνει την δυνατότητα και να αλλάξεις τη σειρά αλλά και να δηλώσεις ότι θα εμφανίζει by default τους υπότιτλους (χαρακρηριστικό που με βόλευε).

Δεν ξέρω μήπως το DVDShrink μπορεί να κάνει επίσης join τα αρχεία οπότε και δεν χρειάζεται καθόλου το DVD2one...

Πιθανόν να υπάρχει και άλλος τρόπος αλλά γι αυτό που ήθελα ψιλοβολεύτηκα. Δεν έχω μόνο μενού στην αρχή αλλά αυτό ίσως διορθώνεται κάπως αλλιώς.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

powercinema 4 δεν κανει? εγω με ενα προγραμμα που περιεχει, το powerdirector, φτιαχνω σε dvd εκπομπες που γραφω απο tv και μετα αφαιρω διαφημισεις και οτι δεν μου αρεσει. δεν ξερω αν κανει ολα αυτα μαζι που περιγραφεις παραπανω αλλα τα περισσοτερα τα κανει!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.