Jump to content



Πως φτιάχνουμε κεραία τηλεόρασης με απλά υλικά??


Snips

Recommended Posts

Καλημερούδια

ένα απο τα απλούστερα υλικά που μπορεί να παίξει σαν κεραία είναι ένα κομμάτι σύρμα (κατα προτίμηση μονόκλωνο ώστε να κρατήσει το σχήμα που θα του δώσεις) και το οποίο θα πρέπει να έχει τη μορφή ανοιχτής σπείρας διαμέτρου περίπου 20 - 25 εκατοστά (εφ'όσον μιλάμε για UHF). το αμέσως επόμενο απλό υλικό είναι μια απλή μεταλική κρεμάστρα ρούχων (αυτή που πάει στη ντουλάπα μέσα). Βεβαίως βεβαίως μπορείς πάντα να δανειστείς υλικά απο παλιότερη - εγκατειλειμένη κεραία δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο δίπολο το οποίο είναι κιατο κρισιμότερο υλικό της κεραίας. Μην περιμένεις βέβαια σπουδάια αποτελέσματα, αλλά ειδικά αν μένεις Αθήνα ή αν εκεί που μένεις έχεις καλή οπτική επαφή με το σημείο εκπομπής, τα ανωτέρω αποτελούν μια καλή λύση ανάγκης.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 years later...

Έχω μια κέραια την οποία την περναω με διακλαδωτη στις δυο τηλεορασεις .Όταν προσπάθησα να συνδεσω και τριτη το σημα χάλασε 

Τι να κανω για να δουλευει και η αλλη τηλεοραση ?????

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.