Jump to content



H νεα mobile πλατφορμα απτην AMD


fotme

Recommended Posts

H νεα πλaτφορμα για φορητους υπολογιστες της AMD θα ονομαζεται Puma , με ονομα επεξεργαστων Griffin.

Οι Griffin δανειζονται την αρχιτεκτονικη των Κ8, κανοντας ομως χρηση της τεχνολογιας Hyper Transport 3.0 η οποια θα ενσωματωνεται και στους barcelona/Phenom.

To process το οποιο θα χρησιμοποιηται θα ειναι σε 65nm kαι η καταναλωση τους θα κυμαινεται περι τα 35W για τα διπυρηνα μοντελα, υποσχομενη η amd, οτι η διαρκεια της μπαταριας θα ειναι τουλαχιστον 5 ωρες.

Στα ενδιαφεροντα χαρακτηριστικα του εντασεται το Hyper Flash, το οποιο ειναι η απαντηση της AMD στο turbo memory της INtel (Robson), καθως και το PowerXPress το οποιο μπορει να μεταβαλει το vga mode απο την discrete καρτα στην embedded, οταν αυτο διαπιστωσει οτι το συστημα δουλευει με μπαταρια, εχοντας ως αποτελεσμα την αυξημενη αυτονομια του υπολογιστη.

Επισης λογω ανεξαρτητων καναλιων τροφοδοσιας για καθε πυρηνα, η AMD υποσχεται 8 διαφορετικα σταδια συχνοτητας καθως κ 5 σταδια τροφοδοσιας.

Ειναι πλεον φανερο οτι οι κατασκευαστριες εταιρειες δινουν ιδιαιτερη εμφαση στην αυτονομια και τη αποδοση.

Οολα αυτα ομως...στα μεσα του 2008.....

Περισσοτερα εδω

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2992

Link to comment
Share on other sites

Αρκετά ενδιαφέροντα τα νέα. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα υπάρχει AMD μέχρι τα μέσα του 2008. Δίνω μεγάλες πιθανότητες στο ενδεχόμενο πτώχευσης της AMD μέχρι το τέλος του 2007. Αν προκύψει συζήτηση και ενδιαφέρον πάνω σε αυτό, θα ποστάρω ένα αρθράκι με την αντίστοιχη τεκμηρίωση.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία τα νέα αλλά θέλει πολύυυυυυυυ δρόμο άκομα για να κερδίσει το χαμένο έδαφος και στα 3 segments... Δεν ξέρω αν θα πτωχεύσει ή όχι και πότε αλλά θα μέινω σε αυτό :

"AMD has not announced any release schedule for its Puma platform."

Link to comment
Share on other sites

εγώ απλά θα πω ότι σε τέτοιες εταιρείες δεν μπορείς να πεις εύκολα την λέξη πτώχευση παρά μόνο να περειμένεις την επόμενη κίνηση της κάθε εταιρείας. ένα μόνο να επισυμάνω ότι η AMD (Δαβιδ) είναι μεγάλος ήρωας και μόνο που τακαούνησε την intel (γολιαθ). η τεχνολογία που έβγαλε η amd είχε τεράστια διαφορά στην αρχιτεκτονική της cpu σε σχέση με τους core2duo της intel.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από gdp77 [Σήμερα, στις 17:34]

Αρκετά ενδιαφέροντα τα νέα. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα υπάρχει AMD μέχρι τα μέσα του 2008. Δίνω μεγάλες πιθανότητες στο ενδεχόμενο πτώχευσης της AMD μέχρι το τέλος του 2007. Αν προκύψει συζήτηση και ενδιαφέρον πάνω σε αυτό, θα ποστάρω ένα αρθράκι με την αντίστοιχη τεκμηρίωση.

Eαν πτωχεύσει η AMD τότε αυτό άμμεσα συνεπάγεται ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ αγαπητέ....

Εαν δεν ήταν η AMD τώρα θα έβαζες δάνειο να πάρεις κανένα καλό SUBZERO μηχανάκι να δροσίζεις τον περιβόητο PRESHOT....

Tεσπά......

Κάντε λιγουλάκι υπομονή μέχρι να βγεί ο Κ10 Βarcelona και εαν δεν είναι αυτό που περιμένουμε τότε ας ετοιμαστούμε για επερχόμενη ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ στον τομέα των επεξεργαστών......

Από το πολύ το ΜΠΛΕ θα κάνετε εμμέτους.....:TD::p

Link to comment
Share on other sites

dagalidi τα λεχθέντα σου προς εμένα μάλλον δεν πιάνουν τόπο μιας που αναφέρεσαι σε κάποιο άτομο που ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ υπερασπιζόταν την AMD και επιχειρηματολογούσε υπέρ της και από κάτω με έβριζε και με ειρωνευόταν το μισό lab. Το τι συνεπάγεται η πτώχευση της ΑΜD το γνωρίζω πολύ καλά. Και τότε δε θα μιλάμε για πτώχευση στην εξέλιξη αλλά για την ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ της ΙΝΤΕL.

Παρόλα αυτά η πραγματικότητα είναι τα 600M $ που μπήκε μέσα η ΑΜD στο Q1. Περιμέναμε στο Q2 server K10 και στο Q3 desktop Κομμάτια, αλλά κάτι τέτοιο τελικά δε θα γίνει (desktop parts πάνε για τέλη Q4). Αν βάλουμε και στην εξίσωση την αποτυχία του R600, τότε και στο Q2 θα έχουμε ανάλογες οικονομικές απώλειες. Δεν βλέπω το λόγο που οι ίδιες απώλειες δε θα συμβούν και στο Q3 , οπότε και η AMD πτωχεύει, γιατί τόσα είναι και τα αποθέματά της.

Πάντα θα υπερασπίζομαι την ΑΜD γιατί οδηγεί τις εξελίξεις εδώ και τόσα χρόνια. Αλλά η ρεαλιστική εκτίμηση της πραγματικότητας είναι άλλο πράγμα.\

Υ.Γ. Η AMD μπορεί να έχει ένα λαμπρότατο μέλλον στο οποίο η Intel θα είναι ουραγός. Το θέμα είναι αν θα προλάβει να υλοποιήσει τις πρωτοποριακές της ιδέες...

Link to comment
Share on other sites

Ετσι οπως παει η AMD την βλεπω να πουλαει καμια ATI για να μεινει μεσα στο παιχνιδι.Δυστυχως εκανε την αγορα σε λαθος χρονικη στιγμη.Ενα χρονο νωριτερα και θα ειχε καλυψει πιστευω τα εξοδα αγορας + θα "κοιταζε" τον Core 2 καταματα.

Εφοσων ενσωματωνει και η intel ΙΜC δε βλεπω να μενει κανενα ξεκαθαρο ατου στα χερια της(η shared cache ειναι μετα)

Ελπιζω μονο να μην γινει καμια κακια συγκυρια μονο -πωληθει σε καμια nvidia η ati και πτωχευσει η amd.

Τοτε μας βλεπω οπως τις εποχες pentium MMX pentium 2 για cpu και geforce 2-3 για καρτες γραφικων για τουλαχιστον μια διετια. Εκει που χτυπας τουμπανο μηχανακι καινουριο με 1000e μας βλεπω να σκαμε παλι τα διπλασια.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι το θέμα - η AMD άργησε πολύ να απαντήσει.

Εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου: Η Intel όσο καιρό ήταν πίσω από την AMD (επί εποχής Α64 ειδικά) ακόμα πουλούσε τρελά - κατά κύριο λόγο εξαιτίας ονόματος και marketing (όχι πάντα καθαρού...). Η AMD δεν έχει αυτή τη δυνατότητα και αυτό φάνηκε (έχασε ΤΡΕΛΟ ποσοστό από τους Core). Έτσι πρέπει να βιαστεί: Να βγάλει κάτι καλό (πραγματικά καλό) και σύντομα.

Οι αναβολές δεν την ευνοούν όμως - ούτε και τα ψεύτικα μουφοscreenshots. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι και αυτό που δεν μπορεί λόγω δυναμικής: Ένα σωστό timeline σαν αυτό της Intel.

Αυτό που προβλέπω πάντως να γίνεται, αν ο Barcelona δεν είναι καλός, είναι μια Intel να ενσωματώνει IMC και μετά τέλος σε όλα τα όνειρα της AMD...

Μακάρι να μην συμβεί - θα μας καταστρέψει όλους κάτι τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.