Jump to content



DDR2 vs DDR3


mariosalice

Recommended Posts

Σε συγκριτικό που έκανε το theINQUIRER, οι μνήμες DDR3 σε μητρική ASUS P5K3, αποδείχτηκαν ταχύτερες από τις DDR2 σε P5K, κατά 3% έως 19%.

Εντούτοις οι DDR3 παραμένουν αργότερες από τις DDR2 σε Nforce 680i.

Αν υπολογίσουμε ότι οι DDR3, παρά το ότι δουλεύουν σε χαμηλότερα volt, ζεσταίνονται το ίδιο με τις DDR2 υπερχρονισμένες και συνυπολογίσουμε την τιμή, αυτή τη στιγμή οι DDR3 δεν φαίνεται να αποτελούν το όνειρο του gamer.

Σε laptop όμως, η χαμηλή κατανάλωση είναι πλεονέκτημα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από mariosalice -> Αν υπολογίσουμε ότι οι DDR3, παρά το ότι δουλεύουν σε χαμηλότερα volt, ζεσταίνονται το ίδιο με τις DDR2 ... Σε laptop όμως, η χαμηλή κατανάλωση είναι πλεονέκτημα.
Κατανάλωση και θερμοκρασιά πάνε μαζί.

Που είδες ότι οι DDR3 καταναλώνουν λιγότερο από τις DDR2 ? (λιγότερα volts δεν σημαίνει λιγότερη κατανάλωση)

Link to comment
Share on other sites

οι πρωτες ddr3 (1066/1333 - 1.5v) και εγω πιστευω οτι θα καταναλωνουν λιγοτερο απο τις υπαρχουσες ddr2 (800 - 1.8v) αλλα οταν μπουν στο παιχνιδι οι ddr3 1600+ που θα θελουν και 1.8-1.9+ ταση.. μην τον ειδατε τον παναΐ απο θεμα καταναλωσης... ;/

Link to comment
Share on other sites

αν και δε καταλαβαινω για την ωρα για ποιο λογο ενα ddr3 dram cell να καταναλωνει λιγοτερη ενεργεια σε laptop απ'οτι σε desktop(περα απο μια μειωμενη ταση/συχνοτητα/timming) ,αν βρεις το λινκ ανεβασε το.Ενα προχειρο ενημερωτικο λινκ που βρηκα ηταν αυτο αλλα το μονο που αναφερει γενικα ειναι το κριτηριο της μικροτερης τασης (1.5/1.8)^2 ->~ 70% της καταναλωσης clock per clock

Link to comment
Share on other sites

Έδωσα DDR3 στο ιστορικό και μου έβγαλε τα παρακάτω σχετικά.

http://www.eetimes.com/showArticle.jhtml?articleID=199202745&printable=true

http://www.nordichardware.com/news,6482.html

http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=2989&p=8

Στο πρώτο από τα τρία είχα διαβάσει για laptop.

By shifting from 110-nanometer manufacturing for DDR2 to 90-nm (and smaller) fabrication processes, and having reduced the supply voltage to 1.5 V from 1.8 V in DDR2, DDR3 offers a power consumption reduction of up to 30 percent. This implies less heat dissipation and, therefore, longer battery life for laptop applications.

Μήπως παίζει οι πρώτες φουρνιές DDR3 να μην είναι στα 90-nm αλλά στα 110?

Link to comment
Share on other sites

το 1ο λινκ ηταν αυτο που εγραψα πιο πανω , αλλα δε λεει κατι περισσοτερο διαφωτιστικο απο αυτο που μετεφερες και στο quote σου.

οι DDR3 , σιγουρα ειναι σε λιγοτερα απο 110nm , η micron εδω και καποιο καιρο φτιαχνει ddr2 σε 78nm , και η samsung εχει ηδη παει στα 60nm!!! ,

Link to comment
Share on other sites

Σορρυ ρε παιδες αλλα εχω μια ευλογη απορια , ετσι οπως ειναι η τεχνολογια των επεξεργαστων της intel υπαρχει ουσιαστικη διαφορα αν η αναλογια fsb - memory frequency ειναι 1:1 η 1:2 ?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

To site xbitlabs έκανε ένα αρκετά περιεκτικό άρθρο για μνήμες ddr3 που ενδιαφέρει όσους σκέφτονται να πάρουν ddr3 το άρθρο βρίσκετε εδώ και τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενδιαφέροντα αξιοσημείωτο ότι η μετρήσεις έγιναν με επεξεργαστή Core 2 Duo E6850

http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/ddr3.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.