Jump to content



HURRICAN: AMIGA IS BACK AND KICKING ASS!


ikonsgr

Recommended Posts

Θέλετε να μάθετε πως θα εξελίσονταν τα παιχνίδια σήμερα αν αντι για pc είχαμε amiga's? Oσοι από εσάς λοιπόν, έχετε μπουχτήσει από τον οριμαγδό 3d games όπου όλη τους η φαντασία και δημιουργικότητα εξαντλείται στο πως θα κάνουν τους σκοτωμούς και τα σφαξίματα, οσο ποιο "ρεαλιστικά" γινεται, μπορείτε να ξαναθυμηθείτε (οι παλιότεροι) και να ανακαλύψετε (οι νεώτεροι) πως ήταν να παιζεις ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ που πάνω απ'ολα προσέφερε μαγευτική ατμοσφαιρα και εθιστικό game play! Kατεβάστε και εγκαταστήστε το Hurrican από εδω:

http://www.hurrican-game.de/

To παιχνίδι είναι Open source και διατίθεται δωρεάν!

Αποτελεί κλώνο του θρυλικού Turrican για την amiga,ενός από τα καλύτερα action platform-shoot'em up στην ιστορία, και περιλαμβάνει:

-Αρχική οθόνη που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ οπως ήταν τα crack intros στην θρυλική amiga(horizontal scrolling,chip music, bouncing letters και ξερό ψωμι )

- ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ tutorial!

- Πανέμορφες στατικές οθόνες την ώρα που φορτώνει το level!

- Φανταστική ατμοσφαιρική μουσική!

- Μαγευτικά artistic "καρτουνίστικης" υφής γραφικά, με υπέροχα ζωντανά χρώματα!

- ΤΕΣΣΕΡΑ (!!!!) επίπεδα parallax scrolling!

- Υπέροχο animation!

Και το κυριότερο:Πως όλα αυτά μαζί, δένουν σ'ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ gameplay!

Εχωντας ήδη ξοδέψει 2-3 ώρες με το Hurrican(και προβλέπω πολύ περισσοτερρες) δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ:

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑ από τα τεραστίων budget, super hi-tech 3D games του σήμερα,δεν μπορεί να προσφέρει ουτε το μισό από την μαγεία ενός παιχνιδιου που βγήκε μόνο απτο μεράκι μιας παρέας?

__________________

Link to comment
Share on other sites

Γιατί οι ερασιτέχνες (εραστές της τέχνης) δουλεύουν με αγάπη προς το αντικείμενό τους και αποδίδουν καλύτερα από κάποιον που το κάνει μόνο για βιοποριστικούς λόγους, ενώ παράλληλα έχει από πίσω του την κάθε μεγαλοεταιρεία που τον πιέζει να υποστηρίζει το τελευταίο της δημιούργημα, είτε λειτουργικό είναι αυτό είτε κάρτα γραφικών είτε οτιδήποτε άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ikonsgr [Χθες, στις 09:08]

- ΤΕΣΣΕΡΑ (!!!!) επίπεδα parallax scrolling!

πιφ...

13 ειχε το το Shadow of the Beast. Ασχετα που οποτε το επαιζα εχανα στα 5 πρωτα λεπτα....

Σιγα μην παιξω παιχνιδι με 4.

Χωρια που ποτε δεν μου αρεσε το Turrican. :p

Να βγαλουνε το supercars 2 να γινει πανικος...

Link to comment
Share on other sites

χμμμ.... μπορει να ειμαι μονο 20 αλλα εχω παιξει μικρος παααααρα πολλες ωρες απομιμισεις NES μιλαμε για δεκαδες παιχνιδια.... το αγαπιμενο μου ητανε ενα rockman (κατι σαν τον megaman ηταν) και φυσικα μαριο.....ΤΟ παιχνιδι(μαζι με το τετρις ε!) το πρωτο μου ηλεκτρονικο παιχνιδι θυμαμαι ηταν ενα με εναν ταρζαν νομιζω η κονσολα ηταν αταρι. ειχε joystick!! αααααχ..... και ενα αλο με κατι παπιες στο ΝΕS duck hunt νομιζω το λεγανε :) .......για ριχτε μια ματια http://www.youtube.com/watch?v=NPjsBsz4trk σε 5 λεπτα!!!! τερματισε το μαριο ο τυπος. ειχα ριξει και εγω καψημο μικρος αλλα ο τυπος δε παιζεται....

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από SLN [Χθες, στις 17:33]

πιφ...

13 ειχε το το Shadow of the Beast. Ασχετα που οποτε το επαιζα εχανα στα 5 πρωτα λεπτα....

Σιγα μην παιξω παιχνιδι με 4.

Χωρια που ποτε δεν μου αρεσε το Turrican. :p

Να βγαλουνε το supercars 2 να γινει πανικος...

Nαι 13 τα οποία ουσιαστικά ήταν... 13 λωρίδες πάχους 10-15pixel που τρέχαν παράλληλα με διαφορετικές ταχύτητες! :D:p

Για την εποχή του βέβαια έδινε πολύ ωραια την αίσθηση του βάθους.Στο Hurrican ομως μιλάμε για 4 FULL SCREEN επίπεδα και όχι... λωριδες! :p

Αυτό νομίζω ότι αποτελεί την φυσική εξέλιξη στο parallax scrolling, και δεν ξέρω γιατί αλλά ειδικά σε action games το βρίσκω πολύ ποιο εθιστικό από οποιαδήποτε 3d engine! :rolleyes::blink: (ειμαι δισδιάστατος-fun τι να κάνουμε! :tomato::p )

p.s. Συμφωνώ και για το super cars θα ήταν ΤΕΛΕΙΟ αν γινόταν remake!Παρεπιπτωντος ήτνα το ΠΡΩΤΟ παιχνίδι που έπαιξα στην amiga μου! Καθόμουν και ακουγα την μουσική της εισαγωγής ΩΡΕΣ! :D;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.